Napi tippajánló: Spanyolország-Franciaország

2012-06-23
Következik a harmadik negyeddöntő, ahol a végső győzelemre is esélyesnek tartott spanyolok a franciákkal csapnak össze. A találkozó esélyesei az aktuális világbajnok spanyolok, de butaság lenne előre inni a medve bőrére, hisz Blanc csapata sem kisiskolásokból áll!

Spanyolország-Franciaország

Tipp: 1.5 gól fölött

Odds: 1.48 (!)

Iroda: unibet

Kezdés: 20:45

Igen szép kis oddsot kínál az unibet arra, hogy legalább két gólt látunk ma este. Egyrészt érhetetlenül magas szorzó, másrészt viszont valamelyest érthető.

Érthetetlen, hisz olyan játékosok lesznek ma a pályán, mint Ribery, Benzema, Nasri, vagy a hispánoknál Xavi, Iniesta, Torres és Silva. A két csapat eddig lejátszott hat meccsét tekintve csak a spanyol-horvát mérkőzés volt olyan, ahol nem született legalább két gól, de tudjuk, hogy ott Xaviék nem nagyon forszírozták a góllövést. A gallok pedig az angolok elleni 1-1-et követően rúgtak kettőt az ukránoknak, majd kettőt kaptak a már kiesett svédektől.

Abban talán mindenki egyet ért, hogy a franciák nem tudnak még egyszer annyira enerváltan játszani, mint a svédek ellen. Ott nagyon nem voltak képben, Ibráék majdnem kiejtették őket. (Kassai Viktorék azonban tettek róla, hogy továbblépjenek, hiszen ha megadják az ukránok érvényes gólját, a svédek pedig 2-0-ra nyernek, akkor a franciák mennek haza...)

Ribery és csapata tehát tartozik a sorsnak, és tartozik saját szurkolóinak annyival, hogy szívüket a pályára teszik, és ha zakó is lesz a vége, emelt fővel távozhatnak az EB-ről. Nem sebezhetetlen a spanyol védelem, ezt láthattuk. Kaptak gólt az olaszoktól, sőt ha Balotelli nem várja be Ramost annál a bizonyos szituációnál, amikor 10 méteres hátrányból ért oda a hátvéd, akkor talán 2-1-re nyernek is az olaszok. Pontrúgás után az írek is szereztek gólt Spanyolország ellen, majd a horvátoknak is megvolt az a 2-3 égbekiáltó ziccere, amiből nagyon simán gólt érhettek volna el. Emlékezzünk csak Rakitic fejesére, amikor kb. 4-5 méterről bólinthatott volna Casillas kapujába senkitől sem zavartatva, de pont Casillas kezei közt akart gólt fejelni, az meg ugye nem megoldás...

Egyszóval nem annyira stabil az a spanyol védelem, egy Ribery, egy Nasri, vagy egy Benzema nagyon sok zűrt fog okozni ma este.

Másrészről viszont ha a spanyolok megoldásai ülnek, akkor 3-4 gólt is lőhetnek a franciáknak. Náluk gyakran csak a befejezés hibádzik, mindig az utolsó passzok azok, amik vagy hosszabbak  tíz centivel, vagy rövidebbek.  De hogy őszinték legyünk, nehéz elképzelni, hogy ne lőjenek gólt 90 percig, annál sokkal jobbak ezek a srácok. Aztán ha születik egy gól úgy a 70. percig(bármelyik oldalon), amire azért igen nagy az esély, utána már a hátrányban lévő csapatnak ki kell nyílnia. Ez általában két dolgot jelent, vagy sikerül az egyenlítés, vagy kapnak még egyet.

Két jól felkészített, modern focit játszó együttes, akik az egész pályát bejátszák. Széleken és középen is képesek a védelmek mögé kerülni, úgyhogy hiába a két klasszis hálóőr, itt legalább két gólt fogunk látni, de bátrabbak 2.50-es oddson megpróbálhatják a 2.5 gól feletti opciót is!

Sok sikert a tipphez, a meccshez pedig jó szórakozást! Reméljük izgalmakban nem lesz hiány!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,