Napi tippajánló: Schalke 04 Borussia Dortmund

2012-04-14
A németeknél a 31. forduló slágermeccse a Ruhr-vidéki derbi a Schalke és a Dortmnud csapatainak részvételével. Hétközi mérkőzéseik felemásra sikerültek, hisz a Dortmund 1-0-ra verte a bajorokat, míg a Schalke 4-1-es vereséget szenvedett a Nürnberg együttesétől. Persze mindez fikarcnyit sem számít, a derbinek mindig óriási hangulata van, és garantált a feszültség, az izgalom, és persze a gólok! Ruhr-vidéki derbi a Veltinsből, kell ennél jobb?!

Schalke 04-Borussia Dortmund

Tipp: mindkét csapat szerez gólt

Odds: 1.61

Iroda: bet365

Kezdés: ma 15:30

A hétközi forduló miatt a szokásosnál kevesebbet pihenhettek a csapatok, de ezt mi egyáltalán nem fogjuk észrevenni. Ez a Bundesliga, a világ egyik legszínvonalasabb bajnoksága, nem az NBI. A Borussia szerdán hatalmasat lépett a bajnoki cím felé vezető úton, hisz a legfőbb riválisát, a Bayern Münchent győzte le Lewandowski góljával. Ellenben a Schalke nagy pofont kapott Nürnbergben, a 4-1-es zakót szinte lehetetlen kimagyarázni.

A királykékek Nürnbergben nem voltak a helyzet magaslatán, de ennek a nagy zakónak van egy olyan olvasata, hogy a fejekben már a Ruhr-vidéki derbi járt. Erre a napra összpontosították erejüket, a gelsenkircheni szurkolóknak hatalmas elégtétel lenne, ha ma verést mérnének kedvenceik a nagy rivális Borussiára.

Az esélyük megvan a hazaiaknak, hisz amíg ők Nürnbergben takarékon égtek, a Dortmund a Bayern ellen mindent beleadott. Az agresszív letámadás nagyon sokat kivett a srácokból, bár ezek a dortmundiak tényleg két tüdővel rendelkeznek, és soha nem akarnak elfáradni.

Az előzetesek szerint a Dortmund védelmének oszlopa, Subotic kénytelen kihagyni a mai találkozót, a helyén Felipe Santana fog szerepelni Hummels mellett. Ő lesz a mérkőzés egyetlen hiányzója, a Schalke oldalán mindenki játékra kész, és csak Stevensen múlik, kik kapnak lehetőséget. Egyelőre csak találgatni lehet a kezdőket illetően, de Kloppról tudjuk, hogy nem híve a rotációnak, 15 emberrel végigjátsza a szezont. Stevens azért jobban rotál, de Raul, Huntelaar, Draxler, Farfan, Jones, Holtby biztosan kezdeni fog, a Höwedes, Papadopulos, Matip, Fuchs négyes is stabilnak tűnik hátul. Bár néha tényleg csak tűnik, mint a nürnbergi zakó mutatja, és akkor térjünk is rá a tippre ezzel a gyenge kis átktéssel

Ha a Nürnberg négyet rúgott, akkor mennyit fog a Dortmund. Jó kérdés, aki tudja szólhatna nekünk is :D. Az viszont több, mint valószínű, hogy kapott gól nélkül nem ússzák meg. A dortmund a bajorok ellen is uralta a középpályát, és ugyan nem volt sok helyzetük, de egy gólt csak összehoztak. Ma sokkal nyíltabb lesz a mérkőzés, mint a Dortmund-Bayern volt, ott a biztonságra nagy hangsúlyt fektettek mindketten. Itt viszont a Schalke szurkolói a Veltinsben űzik-hajtják majd az övéiket, így a Dortmund támadóinak sokkal több területe lesz. Aztán a gelsenkircheniek védelme sem annyira stabil, mint a bőrgatyásoké, így a Dortmund góljára nagy összegben fogadhatunk.

De az is valószínűsíthető, hogy a hazaiak is betalálnak legalább egyszer. A Nürnberg elleni találkozót rendesen elalibizték, ma viszont egy sikerre éhes csapatot fogunk látni. A harmadik helyük megtartásához egy döntetlent minimum el kéne érniük! Raul és Huntelaar óriási formában van, nem létezik, hogy ne köszönjenek be a Veltins-ben legalább egyszer a Dortmundnak.

Ha nem is lesz 4-4, mit a Dortmund-Stuttgart, de egy jó hajtós 2-2-re igen jó esély van. Ez a két csapat mindig meg akarja verni a másikat, itt nem nagyon lehet elképzelni azt, hogy kiegyeznek döntetlenben. (Csak zárójelben azért megjegyzendő, a tabellára tekintve egy-egy pont nem is lenne akkora tragédia egyik félnek sem)

Ebben az esős, kissé hideg időben az ebéd utáni alvás után kötelező program a futballszeretőknek ez a derbi, aki kihagyja, az bizony sokáig bánni fogja! Tippünk 2-2, a 90 perc tömény izgalom pedig nem tipp, hanem garancia!

Sok sikert, és jó szórakozást!

Címkék: sportfogadás, tipp,