Napi tippajánló: San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder

2012-06-04
Európa EB lázban ég, kivéve persze a kosárlabda szerelmeseit. A világ két legerősebb bajnoksága a vége felé közeledik, az izgalmak pedig egyre fokozódnak. Nézzünk át az USA-ba egy tipp erejéig!

 

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder

Tipp: Oklahoma City +5.5 pont

Odds: 1.85

Iroda: bet-at-home

Kezdés: 06. 05. 03:00

 

Az NBA főcsoportdöntőkben van izgalom bőven, közben meg mégse. A meccsek egytől egyig izgalmasak, és tényleg nem lehet tudni, hogy mi történik majd a jövőben. Illetve mégis. Eddig nyolc találkozót játszottak le, keleten és nyugaton is 4-4 meccsen vannak túl, és mindig a hazai együttes nyert. Elég valószínű, hogy ez a széria meg fog szakadni. Jó esélyt látunk rá, hogy az Oklahoma lesz a főcsoportdöntőkben az a csapat, amely elveszi a pályaelőnyt.

Az OKC a Spurs ellen viszonylag simán bukta el az első két meccset. Nem nagyon találták az ellenszerét a San Antonio játékának, aztán otthon Brooks csak rájött valamire, hisz két hazai meccsét behúzta a Thunder, és 2-2-re módosította a párharc állását. Különösen a 4. mérkőzés volt felfoghatatlan. Az addig csak védekezésben villogó Ibaka és Perkins elkezdett kosarakat szórni. Erre senki sem számított! Westbrook nem játszott jól, viszont Durant hamar rájött, hogy ez Ibaka nagy napja lehet, és elkezdte keresni őt a passzaival. A spanyol válogatott játékos pedig nem tudott hibázni, 11 kísérletéből mind a gyűrűben landolt. Aztán a negyedik negyedben már Durant is beindult, dobott 13 pontot egymás után az OKC-ben, a Spursnél pedig Parkerék tanácstalanul ültek a padon, és próbálták feldolgozni, hogy mi történt velük azon az estén.

A Spurs játéka nagyban épül a triplákra, és láthattuk, ha 'zajlik' az OKC védekezése, akkor nem tudnak tiszta helyzetetek kialakítani, nincsenek open dobások, és ha Leonardék triplái nem sülnek, esetleg Parker is csak átlagosat játszik, mindjárt nagy bajban van a Spurs.

Az nem vitás, hogy az utolsó két meccs miatt az OKC van lendületben. Arra mindenképp jó volt az a két mecs, hogy elhiggyék azt, hogy verhető csapat ez a Spurs. Ráadásul a 4. meccs miatt Ibaka és Perkins önbizalma is megnőtt, és ha még Westbrook is azt játssza, amit tud, akkor itt könnyen vége lehet a SAS menetelésének. Hisz rajtuk kívül ott van még a padon Harden és Collison, szóval ez a Thunder képes elvenni a pályaelőnyét a Spursnek. Bevitték az ütést az Spursnek, hisz Popovicék egész biztosan úgy számoltak, hogy a két idegenbeli meccsből legalább egyet nyernek, és itt lezárják a párharcot. Ehelyett 2-2 az állás, és mostmár a Thunderé a 'momentum' . Lelkes, fiatal társaság, képesek arra, hogy elverjék a rutinos játékosokból álló San Antoniot! A Spurs amúgy is csak páratlan évben tud bajnoki címet nyerni, most pedig 2012-őt írunk :D

Sok sikert a tipphez! (Bátrabbak hendikep nélkül is megpróbálhatják az OKC győzelmét, a 3.00-as odds is  igen jónak tűnik! )

Címkék: sportfogadás, tipp,