Napi tippajánló: Sabine Lisicki - Pauline Permentier

2012-05-21
A WTA mezőnyének egy része a Garros előtt még Strassburgban és Brüsszelben teszi tiszteletét, és megpróbál minél jobban felkészülni az év legnagyobb salakos tornájára. Lisicki és Permentier a strassburgi tornán csap össze, ahol a ez első kiemelt a sérülése után visszatérő Sabine Lisicki!

 

Sabine Lisicki – Pauline Permentier

Tipp: Lisicki
Odds: 1.61
Iroda: bet365
Kezdés: ma 14:30 után

 

Lisicki bokasérülése miatt másfél hónapot hagyott ki, múlthéten Rómában láthattuk visszatérése után. Ott az első napokban elég mostoha körülmények fogadták a lányokat, igen erős szél fújt, ami nézők, versenyzők, vonalbírók dolgát egyaránt megkeserítette. Sabine ott Erakovic-csal találkozott az első körben és három szettben szenvedett vereséget. Legalább arra jó volt az a találkozó, hogy újra tétmeccset játszott, és még ha vereség lett is a vége, kellenek ezek a meccsek az RG előtt. Sabinének nem a kedvenc borítása a salak, de azért elé jól megél itt is. Charlestonban például egész jól menetelt, amikor sérülés miatt a negyeddöntőben Serene ellen fel kellett adnia a meccsét. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ott egy egészséges Sabine sem tudott volna nyerni, de az a sérülés nagyon rosszkor jött, hisz a szőke német egész jó formát mutatott.

 

Sabine a lábadozási időben azért igen aktív volt. Elég sok helyen megfordult, például Dallasban, ahol találkozott Nowitzkivel, vagy otthon Berlinben, ahol az Eisbaren Berlin jéghoki csapat meccsét nézte meg. Nem unatkozott Sabine, amúgy is egy jókedvű lány alapvetően. Twitteren írta még Róma előtt, hogy sérülése már a múlté, de nem akarja túlterhelni egyből a bokáját.

 

Múlthéten tehát próbálgatta magát, most itt első kiemeltként már biztosan akar menni egy-két kört. Más meccset játszani tét nélkül, és megint más nyerni. Azzal nem lehet vádolni Sabinét, hogy fáradt lenne, így ha ő nyerni akar, akkor Permentier ellen feltétlenül esélyes.

 

A francia Pauline 26 éves, tehát elméletileg a legjobb korban van. Ő tavaly ilyenkor még 100-on kívül volt a WTA ranglistáján, most a 65. helyen jegyzik. Nagyjából ezt tudja ő, a top50-be aligha tudja magát beverekedni. (Csak összehasonlításképp, Sabine több hét kihagyás után is a 11. helyen áll).

 

Pauline tavaly a Garroson ment egy kört, nagyobb salakos tornákon sem igen jutott többre az évek során, kisebb rangú tornákon azért volt egy-két szebb eredménye. Persze minden viszonyítás kérdése, hisz ott a top20-ban mozgó játékosok ellen nem sok esélye van.
Pauline legutóbb a római tornán próbálkozott a főtáblára kerüléssel, de nem jött össze neki. Az olasz Grymalska (279.) még ’megvolt’ neki, de a fehérorosz Govortsova (75. ) már 6-2, 6-1 arányban, közel egy óra játék alatt valósággal leütötte a pályáról.

 

Lisicki azért sokkal nagyobb kaliber, és ugyan nincs most élete formájában, de a Roland Garros előtt pont azért indul ezen a tornán, hogy meccsrutint szerezzen. Rómában megpróbálta a játékot, ment neki, talán nem is volt célja a továbbjutás. Most viszont egész biztosan akar menni pár kört, és ha itt továbblép, a következő körben Baltacha vagy Foretz jön szembe, szóval két kört itt neki kötelező jelleggel menni kell!

 

Ha nem lett volna ez a bokasérülés, ez az odds kb. 1.20 körül mozogna, így viszont óvatosabbak az irodák, és 1.60 körüli szorzót kínálnak a német lány győzelmére. Úgy kell nekik :D

 

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,