Napi tippajánló: Real Zaragoza - Real Betis

2012-02-20
Ma este a 24. forduló záró meccsén két olyan csapat feszül egymásnak, akik a kiesés ellen küzdenek. A Zaragoza a 20. helyével sereghajtó, míg a Betis csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a már kieső helyen álló Villarrealt. Nagy küzdelemre kell számítanunk, ez nem a Barca-Valencia féle joga bonito lesz!

Real Zaragoza – Real Betis

Tipp: 6.5 büntetőlap fölött
Odds: 1.85
Iroda: bet365
Kezdés: ma 21:00

A Zaragoza és a Betis ősszel egy nagyszerű meccset játszott, a sevillai klub 4-3-ra tudott nyerni. Most ilyesmire ne nagyon számítsunk! Itt már sokkal óvatosabbak lesznek a csapatok, sokkal nagyobb a tét, mint ősszel volt. Amikor még tavaly találkoztak, a Betis szárnyalt a bajnokságban. Az ötödik forduló után még a tabella tetején voltak. Azóta folyamatosan estek vissza, a Zaragoza pedig az egész szezonban a kiesés elleni harcát vívja.

A tippünk, hogy ma este gólból nem jön össze hét, lapokból viszont annál inkább. Ősszel még nagy elánnal vetették bele a játékba magukat a srácok. Akkor még az volt a cél, hogy behozzák a szurkolókat a stadionba, megvolt a lendület, és jöttek a gólok is. Most már más a helyzet mindkét együttesnél. Már nem az a cél, hogy 3-4 gólt rúgva nyerjenek, hanem az, hogy meglegyen a siker. Hogy ez kiszenvedett 1-0-s győzelem, az már senkit sem érdekel. A szurkolók is csak azt várják, hogy meglegyen a három a pont. A bajnokságnak ebben a szakaszában már a legtöbb csapat eredménykényszerben játszik. Talán a két ’nagyot’ leszámítva nincs is olyan csapat a Primera Divisionben, aki elkápráztatna minket estéről estére.

Kemény kis mérkőzés lesz ez, ahol a játékosok nem riadnak vissza a durvaságoktól sem. A legfontosabb, hogy gólt ne kapjanak. sok lesz a taktikai szabálytalanság, tördelni fogják egymás játékát. A találkozót Carlos del Cerro Grande vezeti, aki nem fogja vissza magát az utóbbi időben. Legutóbb a Sevilla-Villarreal meccset fújta, ahol hét sárga lap mellett a pirosat is felmutatta egyszer. Előtte a Mallorca és a Bilbao találkozóját vezette, ahol szintén elemében volt. Öt sárga és egy piros lap volt a meccsen, szóval ez a spori nem fél lapokat osztogatni. Január közepén a Gijon-Malaga mérkőzésen nyolc sárga kártya került elő a zsebéből. Spanyolországban amúgy is bőkezűek a bírók, nem ritka, hogy összejön egy meccsen 6-7 sárga lap, meg egy piros.

Valószínűleg ma is jó lesz a laptermés. Ezeken a kiesési rangadókon nagy a feszültség, eredménykényszerben vannak a csapatok. A játékosok nem akarnak hibázni, így ha az ellenfél megcsinál mellettük egy cselt, nem várják, hogy a társ majd úgy is megállítja, egyből felrúgják, vagy visszahúzzák lapot érően. Azért azt tudni kell, hogy a csapatok minden egyes magkapott sárga és piros lap után büntetést fizetnek a szövetségnek, így aligha véletlen, hogy a játékvezetők gyakran a lap után nyúlnak egy olyan 'szabálytalanság' után is, amit Angliában le sem fújnak.

Ez a találkozó teljesen más lesz, mint például a tegnap esti Barca-Valencia összecsapás. Itt is lesznek szép megmozdulások, még talán gólok is, de az biztos, hogy Carro Grande spori meg fog dolgozni a pénzéért. Mostanában nagyon könnyen osztogatja a lapokat, szerintünk ma este sem fogja vissza magát! Amúgy az előző fordulóban a Zaragoza játékosai hat sárgát gyűjtöttek be, a Betis focistái pedig ötöt...

Sok sikert a tipphez, és sok szerencsét mindenkinek a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,