Napi tippajánló: Real Madrid - Ponferradina

2011-12-20
Ezen a héten rendezik Spanyolországban a Király Kupa 4. körének visszavágóit. A Madrid és a Ponferradina az első meccsen az Estadio El Tornalínban mérkőzött meg, ahol természetesen a királyiak bizonyultak jobbnak 2-0 arányban. Ma a Bernabeuban is a Madrid számít esélyesnek, még akkor is, ha a hírek szerint Mourinho olyan játékosoknak szavaz bizalmat, akik a bajnokikon kevesebb lehetőséghez jutottak.

Real Madrid – Ponferradina
Copa del Rey

Tipp: 3.5 gól fölött
Odds: 1.57
Iroda: stanjames
Kezdés: ma 20:00

A Ponferradina csapatáról annyit érdemes tudni, hogy harmad osztályú csapat, ott viszont ligamásodik a Mirandés mögött. Ez jó hír a Real számára, ugyanis a Ponferradina játékosai győzelmekhez vannak hozzászokva. Ez a meccs a vendég játékosok számára egy óriási lehetőség, hogy megmutassák magukat országnak-világnak. Ha egyik-másik játékosnak jól sikerül a találkozó, akár már a télen elvihetik nevesebb klubok őket. Ezért is számíthatunk egy olyan meccsre, ahol nemcsak a Real fog támadni, hanem a Ponferradina játékosai, támadói is megpróbálnak majd egy-két szép akciót vezetni. Ez azért nem lesz egyszerű, de ahogy a mondás is tartja, a szándék a fontos! Ebben az esetben pedig még igaz is.

Több madridi kötődésű újság szerint a Real ma amolyan ’B’ csapattal áll ki. Ez nem feltétlenül probléma a tipp szempontjából, hisz csupa olyan focista kap lehetőséget, akik nem mindig voltak kezdők, vagy sérülés miatt hagytak ki sokat, vagy egyszerűen van a posztjukon 1-2 jobb képességű labdarúgó, akikben jobban bízik a portugál tréner. A hazaiak ma este valószínűleg ebben a felállásban fognak pályára lépni: Adán - Altintop, Pepe, Varane, Casado – Khedira, Granero – Sahin, Callejón, Özil – Benzema.

Adán helye biztos, kupameccseken ő szokott védeni. A Real kapusának 33 percet kell kihúzni kapott gól nélkül, és új klubrekordot állít fel a Copa del Rey meccseket tekintve a Madrid cserekapusa. A védelem Pepével és Altintoppal elég stabilnak tűnik, a középpálya sem nevezhető épp gyengének. Mind-mind olyan játékos, akik bizonyítani szeretnének. Főleg igaz lehet ez Sahinra és Callejonra. De a kis Özilnek is össze kell kapnia magát, mert Mourinho nyíltan bírálta a német irányítót, hogy nem igazán teszi oda magát mostanában. Erre utaló jel, hogy a Real hétvégi bajnokiját csak a padról nézte, még csereként sem jutott szóhoz.

Nem lesz ez unalomba fulladó találkozó, hisz akik ma helyet kapnak a Madridnál, azok egészen biztosan mindent megtesznek, hogy előrébb kerüljenek Mourinho ranglistáján. Azt se feledjük el, hogy ez a 2011-es esztendő utolsó meccse mindkét oldalon, az évet szeretnék megkoronázni egy jó teljesítménnyel. Ez a Madridnál azt jelenti, hogy 4-5 gólt rúgnak, sok szép akciót vezetnek, és kiszolgálják a közönséget. Minden bizonnyal elég sokan ki fognak menni a meccsre hisz a spanyolok is nagyrészt már az ünnepekre készülnek, egyre többen mennek szabadságra. A Ponferradina oldalán pedig a jó meccs azt jelenti, hogy megpróbálnak felnőni a feladathoz, egy-két veszélyes kontrát vezetni, és azokból valahogy gólt szerezni. Nem lehetetlen feladat, a helyzetek meglesznek vendég oldalon is, csak nem szabad elizgulni őket. A találkozó egyértelmű esélyese a Real még tartalékos csapattal is. 4-5 hazai gól még ezzel a kezdővel is nagyon valószínű! Azt sem szabad elfelejteni, hogy akik ma pályára lépnek a Madridnál, azok más csapatokban kihagyhatatlan alapemberek lennének. Félidőnként rúg kettőt a Madrid, és össze fog jönni a tipphez szükséges négy találat.

Sok sikert, és jó szórakozást mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,