Napi tippajánló: Petra Kvitova-Maria Sharapova

2012-06-07
A francia Roland Garroson a lányok már az elődöntőnél tartanak, ma kiderül, melyik két hölgy döntőzhet szombaton. Remélhetőleg az idő engedi a játékot, így két izgalmas mérkőzésre is fogadhatunk. A mi tippünk a Kvitova-Sharapova meccsről érkezik!

 

Petra Kvitova-Maria Sharapova

Tipp: 3 szett lesz a mérkőzésen

Odds: 2.35

Iroda: bet-at-home

Kezdés: ma 16:00 után

 

Errani és Stosur találkozója után jön a mai nap 'főmeccse'. Sharapova sokak kedvence, amit nemcsak tenisztudásának, de tökéletes alakjának is köszönhet. Viszont ebben az évben (és tavaly is) nemcsak ezzel hívja föl magára a figyelmet, hanem a teniszével is. Tavaly Wimbledonban döntőt játszott, pont Kvitovával, ahol a cseh lány győzött. Most eljött a revans ideje, a Garros elődöntőjében vághat vissza Maria a wimbledoni döntőért.

Maria jó formában van, ez nem vitás. Zakopalova ellen volt egy pici megingása, de ilyesmi a női vonalon szinte kötelező jellegű. Az elődöntőben Kanepit sima két szettben intézte el, nem volt kérdéses, hogy legyőzi az észt ellenfelét. Még a 'sharapovás' DF-ek is minimalizálódtak, koncentrált játékot tett a pályára, és megérdemelten jutott az elődöntőbe.

Petra Kvitova a RG-k történetének legszerencsésebb sorsolását tudhatja magáénak. Rendre top100-on kívüli ellenfelekkel került szembe, amiről persze nem ő tehet. Viszont a sajtó ezt hozza fel, ezzel van elfoglalva, ami zavarja Kvitovát, pedig ha valaki, akkor ő erről tényleg nem tehet. Azért a nyolc között tegnap Shvedova rendesen megizzasztotta, az első szettben a kazah lány meg is lepte Petrát, aztán Kvitova magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és onnantól nem volt kérdés.  Jót is tett neki a tegnapi meccs olyan szempontból, hogy kicsit észhez térítette. Sharapova ellen pedig még több kell ma, ha döntőzni akar.

Sok múlik azon, melyik arcát mutatja Petra Kvitova ma délután. Sharapova sokkal kiegyensúlyozottabb ezekben a napokban, Petra viszont tud nagyon jól, és nagyon rosszul is játszani. Lesz olyan periódusa ennek a mérkőzésnek, ahol az orosz van fölényben, és olyan is, ahol Kvitova. Óriási csata várható, presztízs meccs ez a javából. Nemcsak a wimbledoni döntő miatt, hanem a toplistás helyek miatt is. Kettejük közt nagy harc megy, mindketten esélyesek, hogy a WTA ranglistájának élére álljanak, és világelsők legyenek. Óriási meccs várható tehát, két szőke bombázó, nem valószínű, hogy két szettben döntésre viszik a dolgot!

Sok sikert, és jó szórakozást!

Címkék: sportfogadás, tipp,