Napi tippajánló: Olympique Lyon - FFC Frankfurt

2012-05-17
Ma rendezik a női BL döntőjét Münchenben a Lyon és a Frankfurt részvételével. A Lyon a BL címvédője, és ma is ők a találkozó esélyesei. A kérdés, hogy sikerül-e címet védeniük?

 

Olympique Lyon- FFC Frankfurt

Tipp: 2.5 gól fölött
Odds: 1.67
Iroda: bet365
Kezdés: ma 18:00

 

Ami biztos, hogy a hangulatra, a közönségre nem lesz panasz. A németek imádják a női focit, és egy ilyen kaliberű eseményre 30-40 ezer ember is kilátogat. Az FFC valószínűleg hazai pályán érezheti majd magát, ami rájuk is fér.

Az FFC ugyanis nem villogott az idei kiírásban, amikor idegenben léptek pályára a lányok. Kikaptak a Stabaektől, a Malmötől és a PSG-től is, szóval nem lehet azt mondani, hogy túl magabiztosak lennének Frankfurton kívül. Az elődöntőben az Arsenalt már elverték idegenben is, de az összkép nem szép. Még azt sem mondhatjuk, hogy most formában vannak, hisz a kupában a Bayern verte őket, előtte fontos bajnokin kaptak ki a Potsdamtól. Attól a Potsdamtól, akiket a Lyon az elődöntőben az első meccsen 5-1-re vert el…

A Frankfurtnál amúgy a döntő önmagában szép teljesítmény, bár ha azt nézzük, hogy mennyit költöttek játékosokra, talán nem is meglepetés. Hihetetlen jó játékosokból áll ez a csapat, tela van válogatott játékossal. A keret 80-85 százaléka játszik hazája válogatottjában, és ott is meghatározó játékosok. A kapuban Európa talán legjobb kapusa Nadine Angerer, a védelemben Thünebro és Bartusiak emelendő ki, középpályán bomba erősek, Lira, Gaerefrekes, Marozsán Dzseni, Kulig, mind-mind német válogatott, elöl pedig Simsek és Crnogorcevic. A csapat erőssége egyértelműen a középpálya, bár koránt sem annyira összecsiszolt csapat ez, mint a Lyon.

 

A franciák évek óta együtt játszanak, a Lyon majdnem egyenlő a francia válogatottal! Az Olympique keretéből 11 játékos mutatkozott be már a nemzeti csapatban, de Schelin, Rosana és Dickenman is szerepelnek hazájuk válogatottjában. Ez a Lyon nagyon együtt van, veretlenül jutottak el a döntőig. Egy döntetlen ’rondítja’ az összképet, de a Potsdam elleni 0-0 belefért az odavágós 5-1 után…

Az Olympic a francia pontvadászatot is vezeti vesztett pontok tekintetében, 19 meccs után +100-as a gólkülönbségük. Az évek során azért felfedezhető náluk változás olyan értelemben, hogy a csapat egyre offenzívebben játszik. Tavaly, vagy méginkább tavaly előtt a Lyon nem számított támadó felfogású együttesnek. Idén viszont minden meccsükön felvállalják a nyílt focit. Ugyan egy csatárral kezdenek, Schelin egyedüli ék, de a középpályáról rengeteg támogatást kap. Le Sommer, Thomis, Abily, és Necib is termeli a gólokat, de Renard pontrúgások után kb. minden második meccsén eredményes, hihetetlen jó a fejjátéka. De ilyen szempontból a Frankfurtnál ki kell emelni Gaerefrekest, aki szintén ott van a legjobban fejelő női játékosok között.

 

Hiába a nagy tét, ha ezek a lányok kifutnak a gyepre, és meglátják azt, hogy mennyien kíváncsiak rájuk, csak a győzelemre fognak koncentrálni. A Frankfurt is elsősorban középen erős, és ott is inkább a támadó felfogású játékosok a meghatározóak. Talán többek közt ezért is kapnak ki a kelleténél többször erősebb együttesektől, mert a védelmükben bizony vannak rések.

 

Két győzelemre törő csapat, egész biztosan élvezetes találkozót fognak játszani! A Lyon és az FFC is gólgazdag meccseket játszik hétről hétre, ez a találkozó sem fog kilógni a sorból.


 
Tipp: Lyon 3-1 Frankfurt

 

Sok sikert, és jó szórakozást!

Címkék: sportfogadás, tipp,