Napi tippajánló: Olaszország - Portugália

2012-02-07
A horvátországi Futsal EB-n tegnap Spanyolország simán, Horvátország pedig nehezen, de továbbjutott a legjobb négy közé. Ma kialakulnak az elődöntők párosításai, két izgalmas találkozó vár ránk ezen a napon is.

Olaszország- Portugália
Futsal –Euro 2012

Tipp: 4.5 gól felett
Odds: 1.75
Iroda: bet365
Kezdés: ma 21:00

Olaszország együttese a ’C’ csoportban a második helyen végzett az oroszok mögött. Eddig nem játszottak góldús meccseket, nem parádéztak, de a taljánok nem is arról híresek. A törököket megverték, az oroszokkal pedig amolyan igazi olaszos döntetlent játszottak. Ha a portugálok ellen nyerni akarnak, valószínűleg 3-4 gólt minimum rúgniuk kell! A olaszok a 2010-es magyar rendezésű tornán a csoportból elsőként mentek tovább, de a negyeddöntőben a csehek kiejtették őket. Rutinos EB résztvevők, de legutóbb 2003-ban tudtak kontinenstornát nyerni.

Az olasz futsalról tudni kell, hogy klubszinten igazán erős, a Bajnokok Ligájában az olasz csapatok sokkal meghatározóbbak, mint a nagypályás labdarúgásban. 2011-ben például a Montesilvano nyerte a futsal BL-t, szóval Olaszország legjobb csapatai nem akármilyen futsalt játszanak. Tény, hogy nem a leglátványosabb fajtából, de hogy eredményes, az vitathatatlan.

Ellenfelük Portugália válogatottja lesz, akik szintén állandó részvevői a futsal EB-nek. Klubcsapataik, a Sporting, vagy a Benfica szintén a legjobbak közt jegyzett együttesek, nem véletlen, hogy a válogatott is jól szerepel. Legnagyobb sztárjuk talán Ricardinho, akinek millió trükk van a tarsolyában, igazi rutinróka. 2010-ben döntőzni tudtak Spanyolország ellen, de ott 4-2 arányban elvéreztek a luzitánok. Ha ma sikerülne magukat átverekedni Olaszországon, akkor az elődöntőben vághatnának vissza a hispánoknak.

Sok szakértő szerint, ahogy haladunk előre a döntő felé, egyre kevesebb gólra lehet számítani. Ebben biztos van igazság, de a 2010-es EB is bizonyítatta, hogy nem feltétlenül van ez így. Ott a Portugália-Azerbajdzsán meccs 5-3 lett, míg a Spanyolország-Csehország találkozó 8-1-el ért véget. A bronzmeccs szintén nyolc, míg a döntő hat gólt hozott.
Nem lesz ez mindig így, de Portugália nem szokott kevés gólos meccset játszani. Ők előszeretettel támadnak, kezdeményeznek, az olaszok pedig szerzett labdákból próbálnak majd kontrákból gólt lőni. Legalábbis erre számíthatunk, de egy korai portugál gól már átírná a forgatókönyvet.

Jó esély van rá, hogy legalább 5 gólt látunk ezen a meccsen, hisz Európa legjobbjai lesznek ott a pályán. Legutóbb ez a két csapat a 2007-es EB-n találkozott, akkor igazi kuriózumnak számító 0-0-át játszottak egymással. Talán ennek is köszönhetően a fogadóirodák 4.5-nél húzták meg a határt a szokásos 5.5 helyett. Ez a határ pedig jóval barátibb, mint az 5.5-ös, jobb meccseken egy félidő alatt összejön öt gól. OK, hogy Olaszország nem az offenzív felfogásáról híres, de a portugálok tesznek majd róla, hogy vegyék föl a kesztyűt, mert Ricardinhoék azért 3-4 ig biztosan eljutnak. Aztán akkor sem kell megijedni, amikor a vége felé 2-3 gól van, a hajrában igazi ’bolondok háza’ van néhány meccsen, amikor eljön a vészkapusok ideje. Tegnap a románok is kaptak félpályáról lőtt üreskapus gólt a spanyol Torrastól. Tippünk egy 4-2-es portugál győzelem, de csak akkor jön ez össze, ha Ricardinho és társai kegyetlenül kihasználják a ziccereiket. A csoportmeccseken néha nagyon lazára vették a luzitánok, itt viszont nem fognak finomkodni, és koncentrálnak majd a srácok a kapu előtt is! Tippünk tehát 4-2 a portugáloknak, de tényleg nem szabad meglepődni azon sem, ha a taljánok jutnak tovább. A lényeg, hogy a gólok jöjjenek!

Sok sikert a tipphez, a meccsez pedig jó szórakozást!


Címkék: sportfogadás, tipp,