Napi tippajánló: Olaszország-Horvátország

2012-06-14
A 'C' csoport második körének két találkozója kerül megrendezésre a mai napon. Az esti spanyol-ír találkozó talán az idei EB legegyértelműbb kimenetelű meccsének tűnik. Viszont az olasz-horvát igazi ki-ki meccs lesz, sokmindenről döntő 90 perc, ahol a taljánok már nem játszhatnak döntetlenre! Vagy mégis?

 

Olaszország-Horvátország

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt

Odds: 1.65

Iroda: bet-at-home

Kezdés: ma 18:00

 

A 'C' jelű kvartettet egy kör után a horvátok vezetik, miután 3-1-re verték az íreket. Az olaszok és a spanyolok egy-egy ponttal állnak a 2. és 3. helyen, míg az írek 0 ponttal szerénykednek a negyedik helyen. Ma az olaszok és a horvátok találkoznak délután 18:00-kor, és ha Jelvicék megverik a taljánokat, akkor továbbjutónak mondhatják magukat. Persze lehet itt számolgatni, de hat ponttal nem lesz csapat, amely nem jut tovább, főleg nem ebben a csoportban. A horvátok meggyőzően játszottak az írek ellen, bár tény, hogy szerencséjük volt a mérkőzés elején Mandzukic fura fejesénél. De a gól az gól, és még rúgtak rá kettőt.

 

Ezzel szemben az olaszok csak 1-1-es döntetlent értek el a spanyolok ellen. Egy kör után tehát egy ponttal állnak, de a spanyolok ellen szerzett pont még sokat számíthat. Persze csak akkor, ha a mai napon nem szenvednek vereséget. Olaszország nem játszott rosszul a hispánok ellen, és ha nem a bohóc Balotelli kerül ordító ziccerbe, akkor talán még nyernek is. Nem lenne meglepő, ha ma már Di Natale kezdene a színesbőrű támadó helyett. Az Udinese ikonja ugyanis az első meccsen épp Balotellit váltotta az 56. percben, majd a 60-ban gólt rúgott.

Az olaszok a spanyolok ellen egy fura 3-5-2-t játszottak, ami működőképes is volt Iniestáék ellen. A spanyolok nem nagyon tudtak kibontakozni, 'meg voltak lőve támadásban'. Hiába volt az három védős rendszer, eléggé defenzív felfogású középpálya volt összerakva. Ma már több bátorság várható az olaszoktól, sokkal támadóbb foci. A bohóc Balotellit simán le kellene kapni, és ezt Prandelli meg is húzza, ha nyerni akar. Balotelli mentálisan alkalmatlan egy ilyen tornára, és hiába tud sokmindent a labdával, fejben sajnos nulla a srác. Ha Di Natale kezdene Cassano mellett, sokkal veszélyesebb lenne a talján csatárduó. Amúgy a spanyolok ellen is megvoltak a helyzetek, meglesznek ma is. Sőt a két ék a középpályáról is több támogatást remélhet. Gólt fognak rúgni ez nem lehet kérdés.

 

Az sem kérdés, hogy a horvátok betalálnak-e. Bizony be fognak, az írek ellen is úgy lőttek hármat, hogy a 2. játékrészben már csak gurigáztak. Bonucci és Maggio oldala sebezhető, és a két ék, azaz Mandzukic és Jelavic fejjel és lábbal is egyaránt veszélyes. Két remek fizikai képességekkel megáldott focista, akik a labdát is tudják tartani, ha arról van szó. Aztán a második vonalban érkezők, mint Rakitic vagy Perisic irtó nagy galibát tud okozni. Perisic például középpályás létére lett tavaly belga gólkirály, szóval az olaszoknak nemcsak Jelavicéktól kell tartani, hanem a horvát középpályától is.

Az első körben a 16 csapatból csak két együttes maradt gólképtelen, a második körben pedig minden pályára lépő csapat betalált. A sorozat folytatódni fog! (Legalábbis amíg az írek pályára nem lépnek este :D)

 

Sok sikert mindenkinek a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,