Napi tippajánló: Novak Djokovic - Roger Federer

2012-06-08
Ma kezdődik az ukrán-lengyel közös rendezésű 2012-es foci EB. Azonban a Roland Garros elődöntőjében Novak Djokovic és Roger Federer csap össze, nem akármilyen párosítás, az biztos! Teniszrajongóknak kihagyhatatlan!

 

Novak Djokovic - Roger Federer

Tipp: Djokovic

Odds: 1.50

Iroda: bet-at-home

Bet-at-home promóció: 50%-os bónusz a következő befizetésre egészen 200€-ig!!! Az akció időtartama június 13. További információk: bet-at-home

Kezdés: ma 15:00 (csúszás előfordulhat)

 

Roger Federert senkinek sem kell bemutatni. Összesen 16 GS győzelmet ért el karrierje során, Wimbledonban például 2003 és 2007 között ötször lett a legjobb sorozatban. A Roland Garrost egyszer tudta megnyerni, 2009-ben. Ebből is látszik, hogy nem a salak a kedvenc borítása, régebben is ott lehetett őt megfogni a legjobb eséllyel. Azért az évek múlnak, Federer sem fiatalodik, így nem meglepő, ha egyre többen tudják majd őt megszorongatni, netán megverni.

Djokovic azok közé tartozik, aki nem egyszer győzték már le a svájci klasszist. Utolsó öt találkozójukból négyet a szerb Djoko tudott megnyerni, ami nem kis bravúr! Legutóbb május 19-én Rómában találkoztak, ahol Djokovic 2-0-ra verte meg Federert.

Itt a Garroson mindketten elődöntősök, mindkettejüknek volt olyan mérkőzése, ahol rezgett a léc rendesen. Djokovic Seppi és Tsonga ellen is 3-2-re tudott nyerni, de sem Seppi, sem Tsonga nem bízott igazán magában, Djokovic pedig nem mindig nyújtott maradandót, de ezek a győzelmek jelzik, hogy mentálisan azért rendben van a szerb fenegyerek.

Roger sem sérthetetlen, sőt! Egyedül Kamke ellen tudott szettveszteség nélkül meccset nyerni, aztán Ungur, Mahut és Giffin is lopott tőle 1-1 szettet, míg a legutóbbi meccsén Del Potro 2-0-ra vezetett, onnan fordított Roger, és nyert 3-2-re.

Ezekből az látszik, hogy mindkét játékos képes kihagyásokra. Nehéz elképzelni, hogy 3 szettes találkozó legyen. De azt is nehéz elképzelni, hogy Roger nyerjen. Eleve van egy Djoko fóbiája, a szerb mindig felszívja magát Federer ellen. Federer fél is tőle, és persze, ezt nem jelenti ki, de nem buta ő, tudja, hogy az idő Djokonak dolgozik. Aztán benne van az is, hogy a döntőben olyan 97%-os eséllyel Nadallal találkozik az itteni győztes, ellene pedig mind Djoko, mind Federer esélytelennek tűnik salakon.

A mi tippünk, hogy Novak Djokovic ismét legyőzi Federert, méghozzá 3-1 arányban! Nyílván most többen megmosolyogják a tippet, sőt ki is nevetik, de így van ez rendjén. Federer fanok nyílván a svájcira fogadnak, ezért is lehetünk biztosak benne, hogy itt az igazi győztesek a fogadóirodák lesznek. :D

Sok sikert a tipphez!

 

*Az EB mai két találkozójára is van tippünk. Méghozzá az, hogy a két meccs közül legalább az egyik döntetlennel fog véget érni. Az első körben minden csapat ügyel arra, hogy ki ne kapjon. Ráadásul ez a négy csapat az A csoportban nagyon egyformának tűnik. Meglepő lenne, ha nem születne döntetlen a nyitónapon.

Címkék: sportfogadás, tipp,