Napi tippajánló: Női kosárlabda-EB selejtezők!!! (+Foci EB)

2012-06-13
Ma kezdődnek a hölgyeknél a 2013-as franciaországi EB-re a selejtezők, mi pedig végignézünk minden mai találkozót. Melyikre érdemes tippelni, és persze mit, valamint kiszűrjük azokat a meccseket, amelyeket nem érdemes piszkálni fogadás szempontjából.
Lehet mazsolázni! A cikk a mai nap folyamán folyamatosan frissül!

 

Románia-Svédország

2.10 - 1.50 ( Bet-at-home )

Románia
2011-ben ebben a szakaszban Románia nem nyert meccset! Izrael, Lettország és Szerbia is oda-vissza verte. Nincs kiemelkedő játékosuk, és a románok is azt mondják saját csapatukról, hogy az elmúlt 10 év leggyengébb női válogatottja a jelenlegi.

Svédország:
A svédek múlt héten a litvániai négyes tornán vettek részt, ahol Frida Eldebrink bokája megsérült. Én azért biztos vagyok benne, hogy összerakják mára. Farhiya Abdi WNBA drafton kiválasztott lett idén, három svéd euroligás csapatban játszik, ketten amcsi egyetemen játszanak, szóval azért fejlődnek a svédek.

Végül is két kutyaütő csapat ez, kár szépíteni. A svédek a múltheti litvániai tornán egy félidőig bírták a tempót a spanyolokkal, rendesen kikaptak a litvánok ellen, majd a letteket elverték, ami azért elég kemény, (és persze igen bundagyanús).

Tipp: Svéd győzelem, de meg kell várni a kezdést. Abdi játszik-e, és Frida tudja-e vállalni. Ha ők játszanak, egyértelmű vendég. Ha csak egyikőjük, akkor szűk vendég. Ha egyikőjük sem játszik, akkor nem szabad fogadni erre a meccsre.
Under vagy over 129.5? Inkább under, de csak tipp. (bet365)

 

Ukrajna-Portugália

1.02-8.00 ( Bet-at-home )


Kár az időt pazarolni erre a meccsre. Egyértelmű az ukrán siker, de nem fizet. A 17.5-ös line is jól ki lett találva, mivel eleve kevés pontos találkozóra kell számítani, nagyjából 15-20 pont lesz közte. De az, hogy 15-el nyernek az ukránok, vagy 20-al, az a szerencse kérdése. Márpedig ha az esély 50/50, akkor inkább menjünk rulettezni.
Mégis ha tippelni kéne, azt mondanánk, közéteszik a 20-at az ukránok, de erre fogadni nem szabad! (vagy csak alacsony téttel)

 

Észtország-Svájc

1.02-8.00 ( Bet-at-home )


Két olyan csapat, akiknek szinte semmi nemzetközi rutinjuk nincs. Most sem számíthatnak semmi jóra, a nagyobb nevű csapatok ellen 30-40 pontos vereségek néznek ki. Egymás elleni meccsükön a bukmékerek az észteket tartják favoritnak, és főleg otthon nyerniük is kell! Fognak is, de 1.04-ért megjátszani badarság lenne. A bukik 14-16 pontos előnyből adják az észteket, ami vagy meglesz, vagy nem. Két kiismerhetetlen csapat, erre a meccsre tényleg csak tippelni lehet, de tét nélkül. Igazából nincs kiindulási alap, nem nagyon lehet mihez viszonyítani, így ezt a meccset sem szabad kivenni, semmilyen szempontból. A szakemberek is a sötétben tapogatóznak, lehet közétesz Észtország 30-at, de egál körüli eredményt is el lehet képzelni! Ami inkább biztosra vehető, az a kevés pont. A  (bet365) 126.5-ös határt húzott, ami nem sok, de annyi sem lesz ezen a találkozón. Hatvan pont körül mindkét együttes megáll, a svájciak talán 55-re ha jók lesznek.

 

Finnország-Luxemburg
1.01-10.00 ( Bet-at-home )

Aligha jövünk izgalomba a párosítás hallatán. A találkozón 35 pontos favoritok a finnek. Ez mindent elmond. Itt Luxemburg csak a tisztes helytállásban bízhat, semmi másban. Finnországgal együtt szerepeltek a magyar lányok a legutolsó selejtezősorozatban, 2010 augusztusában itthon 17-el vertük őket, Finnországban szűk öt ponttal győztünk ellenük. Akkor az északiak a török-montenegrói-bolgár-magyar négyes ellen nem tudott nyerni, az ellenünk játszott öt pontos vereségük volt a legjobb meccsük. Szintén két olyan válogatott, akiknek semmi esélyük a csoport többi tagja ellen.
A mi tippünk, hogy Luxemburg nem fogja hagyni magát, nekik is ez a párharc az, ahol van értelme küzdeni. Nem fognak kikapni a miniállam kosaras hölgyei 35 ponttal!  (bet365)

 

Litvánia-Hollandia
1.05-6.00 ( Bet-at-home )

Egyértelmű litván siker! A csoport favoritjai, így, hogy a belgák és a szlovákok legjobbjai folyamatosan mondják le a válogatottságot. Litvániánál is lesznek hiányzók, de még így is a csoport legerősebb csapata a litván. Náluk a kosárlabda az első számú sport, nem lehet kétséges, hogy ott lesznek az EB-n, 2013-ban!

Kiindulási alapnak jó lehet a 2010-es selejtező sorozat, ahol szintén azonos csoportban szerepeltek. Otthon a litvánok 98-52-re tudtak nyerni, Hollandiában 80-67-re. Az irodák 14-15-pontos favoritnak tartják a hazaiakat, és ezt valószínűleg közé is teszik. Otthon játszanak, múlthéten a KG Group Cup-on összeszoktak a lányok. Litvánia jó kis csapat, rendesen meg fogják szórni a hollandokat. Egyébként a vendégeket fognak meglepetést okozni ebben a csoportban, de nem ma. Viszont a meggyengült belgákat, vagy a szlovákokat egy-egy meccs erejéig elkaphatják! Ma viszont sok közük nem lesz a találkozóhoz, minimum 20-25 pontos litván siker várható! Litvánia ma nyolcvan fölé megy, tehát amelyik fogadóiroda kínál csapat under/over fogadást, érdemes megtenni a litván overt! A KC Group Cup-on 80-at dobtak a spanyoloknak, elég agresszíven támadják a gyűrűt, nem az a tipikus litván kosárlabda az övék jelenleg, amely csak a triplákra épül. Remekül használják a magas embereiket, nem lehet probléma ma a holland hölgyek legyőzése. Magabiztos litván siker várható, ahol jó eséllyel 80 dobott pont összejön a litvánoktól!


Fehéroroszország-Magyarország
1.20-3.40 ( Bet-at-home )

Lendületben a magyar lányok, nincs mese. Remek felkészülésen vannak túl a csajok, ma jöhet az éles bevetés. Az elmúlt napokban megvertük a cseheket, a letteket, a megújult szlovákokat, valamint Hollandiát! Szoros meccset játszottunk a törökök ellen is, szóval igen eredményes felkészülésen vannak túl a lányok, ahol feltöltődtek önbizalommal.


A csoportban e két csapaton kívül még Izrael, Portugália és Ukrajna szerepel. A továbbjutás egyértelműen a magyar-izraeli-fehérorosz trió között dől el, ezért is fontos lenne a beloruszoktól elhozni ezt a mérkőzést. Erős kis csapat a mienk, akik képesek meglepetést okozni. Quigley-t is sikerült honosítani, így a pécsi légiós is a magyar csapatot erősíti ebben a selejtezősorozatban. A csehek ellen remekül játszott, reméljük folytatja jó sorozatát.

Jó hír, hogy a fehéroroszok egyik legjobbja, nevezetesen Leuchanka idén nyáron WNBA karrierjére koncentrál, így nem vesz részt a selejtezősorozatban. Csöppet sem bánjuk :D Azért Veremeenko és Kress okoz majd kellemetlen pillanatokat, de nem kell félteni a mieinket!

Nagyon kiélezett mérkőzés várható, ahol inkább a küzdő jelleg fog dominálni. Pontzuhatagra ne nagyon számítsunk, hisz a fehéroroszok remekül védekeznek. Ezt a bukik is jól tudják sajnos, így a megállapított 122.5-ös ponthatárral lehetetlen bármit is kezdeni. Mindkét együttesnél lesznek hullámvölgyek, ahol percekig nem születik pont. A 7.5-ös hendikeppel azonban már van értelme foglalkozni. Ugye a mieink megerősödtek egy Quigleyvel, míg a hazaiak kevesebbek egy Leuchankával. Kevés pontos meccs lesz, ami szintén kedvez annak, hogy nem fogunk kikapni hét pontnál többel. Sőt nem kizárt a meglepetés! Képesek rá a lányok, név szerint:

Quigley Allie, Horti Dóra, Honti Kata, Laklóth Anna, Vajda Anna, Raksányi Krisztina, Nagy-Bujdosó Nóra, Simon Zsófia, Szécsi Orsolya, Zsovár Orsolya, Czank Tímea, Vida Anna

Sok sikert csajok, mi drukkolunk!


Belgium-Szlovénia

1.25-3.50  (bet365)

Megtippelhetetlen mérkőzés. Fogalmunk sincs, mit hoz kettejük párharca. Aki tudja, megmondhatná nekünk. Papíron a belgák az esélyesek, de Ann Wauters és Kathy Wambe lemondták a válogatottságot, de Mondt pedig sérülése után nem teljesen 100%-os. A belga utánpótlásra lehet építeni, de ők még túl fiatalok, hogy kiegyensúlyozottan hozzanak egy szintet, ami elég lehet a jobb csapatok ellen. Viszont a szlovének ellen elég lehet! Szlovénia sem világverő csapat, a Spartak Moszkvában játszó Nika Baricra építenek, de nincsenek társai. Egyemberes csapat, nem sok jóra számíthatnak ők sem. A bukik 141.5 pontos ponthatárt szabtak, ami így elsőre elég soknak tűnik. Azon a véleményen vagyunk, hogy ennyit nem hoznak össze. A belgák átalakulóban vannak, szlovének sem annyira erősek. Bőven elég, ha az egyik csapat rosszabb napot fog ki, máris jött a tipp. Ezen a mérkőzésen nem fog összejönni a 141 pont!

 

 

Végül két mérkőzés, amelyek hosszabb elemzést is megérdemelnének. Amiért mégis eltekintünk ettől, az nem más, mint a megérzés. Montenegró és Szerbia találkozóján a papírforma alapján Montenegró a favorit. Győzelmük 1.45-ös szorzóval fizet, ami nagyjából reális. A legutóbbi EB-n a torna meglepetéscsapata volt a montenegrói, hihetetlenül erős kezdőötösük van. Mégis azt kel mondanunk, hogy bármilyen jó tippnek is tűnk Montenegró győzelme, nem ajánljuk. Ha megnézzük a mai meccsek oddsait, a legtöbb favorit 1.01-es, vagy 1.02-es odds-szal fogható. Van két mérkőzés, köztük a fehérorosz-magyar, ahol már 1.20 a favorit oddsa, ám azokon a találkozókon is bőven benne van a meglepetés. Ezen a meccsen olyan az odds, amit már érdemes megjátszani, és pont ez lehet benne a buktató. Szerbia fekete ló, ha a montenegrói hölgyek nem teszik oda magukat, könnyen borulhat a papírforma. Aki szereti a délszláv bundáskenyeret, az vegye s egye, de senki sem mondhatja a mérkőzés után, hogy nem szóltunk előre :D

Az utolsó mai meccsen a bolgárok a spanyolokhoz látogatnak, de úgy is fogalmazhatnánk, hogy házhoz mennek a pofonért. A bolgároknál Donneka Hodges nem szerepel ebben a sorozatban, így a bolgároknak győzelmi esélyei a spanyolok ellen csak elméletileg vannak, gyakorlatilag ahogy a fogadóirodák is tippelik, olyan 20-30 pont is lehet közte. A hispán hölgyek múlthéten a litvániai négyes tornán nem törték össze magukat, itt azért a bolgárok ellen nem kérdés a sikerük. Hogy 15-öt, 20-at, vagy 30-at tesznek közé, az talán csak rajtuk múlik. Ami erre a találkozóra vállalható tippnek tűnik, hogy a hazaiak eljutnak 80-ig. Jók a spanyolok, a litvániai tornán kétszer is elérték a nyolcvan pontos határt, és ott nem is pörögtek még üzemi hőfokon. Otthon saját közönség előtt megdobják a nyolcvanat. Az említett litvániai négyes torna utolsó meccsén Valdemoro is megpróbálkozott a játékkal, és negyed óra alatt 10 pontot tett a közösbe. Ma is játszani fog 15-20 percet, bár nem vitás, hogy nélküle is kivégeznék ezt a bolgár csapatot. A tippünk tehát erre a találkozóra, hogy a hazai hölgyek 80 pontig jutnak.

 

*Hogy a futball EB-ről se feledkezzünk meg, nézzünk két tippet onnan is!

A halálcsoportban ma Dánia és Portugália kezd. A mi tippünk, hogy a portugálok megverik a dánokat! Tudjuk, hogy a selejtezőcsoportban az északiak borsot törtek Ronaldoék orra alá, de ne feledjük, a németek csak szerencsével verték a luzitánokat! Ha Pepe kapufája nem kapufa, hanem gól... Jól játszottak a luzitánok, ha azt hozzák megint, elverik a dánokat, mint jég a határt.

Az esti találkozón jön az EB egyik slágermeccse, Hollandia és Németország találkozója. Ugye a dánok megverték az Oranjét, így Robbenéknek kellenek a pontok. Ha ma kikapnak Öziléktől, csomagolhatnak, és mehetnek haza. Nagyon izgalmas találkozó lesz, ahol nem tudnánk megmondani, hogy melyik csapat fog nyerni. Sokkal inkább éri meg arra fogadni, hogy sokgólos találkozó lesz. Az Oranjénak menni kell előre, győzelmi kényszerben vannak! Így megnyílik az út Özilék előtt is. Hozzá kell tenni, hogy Sneijderéknek nem volt szerencséjük sem a dánok ellen, abból a harminc!!! helyzetből vagy két-három gólt illet volna belőni. Ha Fortuna ma melléjük áll, van esélyük a Nationalelf legyőzésére! Bár a védelmük nem tűnik stabilnak, úgyhogy ha nyerni akarnak, két-három gólt biztosan lőniük kell, mert igen csekély az esély arra, hogy nem fognak kapitulálni a mai este folyamán.

Az EB-re tehát a mai két tippünk:

Portugália nyer Dánia ellen, és a Németország-Hollandia mérkőzésen legalább három gólt látunk!

Sok sikert a tippekhez!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,