Napi tippajánló: Németország (női) - Románia (női)

2012-05-31
Amíg a férfiak Izrael csapatával ’barátkoznak’, addig a női válogatott ölre megy Romániával egy EB selejtező keretein belül. A német női válogatott Európa egyik legjobb csapata, és csak a franciák miatt nem jelenthető ki egyértelműen, hogy A LEGJOBB.

 

Németország-Románia

Tipp: 5.5 gól fölött

Odds: 1.68

Iroda: bwin

Kezdés: ma 18:00

 

Ma a német hölgyek Romániát látják vendégül a bielefeldi SchücoArena-ban. Egész biztos, hogy több ezer néző látogat ki a meccsre, és jó hangulatú találkozó lesz, ami a német lányok minden hazai fellépésére igaz. De elég a rizsából, nézzük is a tippet!

A tippünk, hogy a német lányok ma erőt demonstrálnak, és rendesen kitömik a román csapatot. Amolyan ’felvezető’ lesz ma a hölgyek mérkőzése, hisz ők 18:00-tól lépnek pályára, míg a férfiak 20:30-tól kezdenek Izrael ellen. A két csapat vagy tíz gólt biztosan összehoz, és a tippünk az, hogy a hölgyek legalább hattal veszik ki ebből a részüket!

A német válogatott szinte minden tagja otthon játszik jelenleg. Ez azért fontos, mert a Bundesliga a héten fejeződött be, úgyhogy a csajok igencsak élesek még. A Turbine Potsdam a vesztes BL elődöntő után azért egy bajnoki címmel ’vigasztalódhatott’, az utolsó meccsén Nagasatoék 8-0-ra verték a Lipcsét. A szezon meglepetéscsapata a Wolfi lett a második helyével, a legnagyobb vesztes pedig az FFC Frankfurt, aki a nagy költekezés ellenére csak a harmadik helyen ért célba, így lemarad a jövő évi BL-ről.

Amit ebből ki akarunk hozni, hogy vannak lányok, akik friss bajnokok, így ők jókedvűen, feltöltődve lépnek ma pályára. A Potsdamból sokan vannak itt, a Wolfiból Faisst és Goessling kerettag. (Egyébként a Wolfi második helye azért is meglepő, mert nincs tele a csapat válogatott játékossal. Viszont itt játszik a magyar Jakabfi Zsanett, aki 9 gólt lőtt idén a Wolfsburg színeiben!) A Frankfurt játékosai pedig azért fognak ma nagyot küzdeni, hogy legyen valami pozitív élményük is, mert a vesztes BL döntő után a bajnokságban is ’megégtek’. Fura ez kijelenteni, de náluk a bronz kész kudarc, és ezt nem is titkolják.
 
Aztán itt vannak a legjobb csatárok, mint Popp, vagy Mbabi, akik kisebb csapatokban rúgják a bőrt, nincs mögöttük olyan középpálya, mint itt a válogatottban. Pedig Popp az egyetlen olyan lány, aki a fiúkkal nevelkedett az akadémián, és meg is látszik a stílusán, hogy nem egy apácazárdában tanult futballozni. Mbabi pedig a Bad Neunahr játékosa (egyelőre…), aki a válogatottban 13 gólnál tart, csak ezt a selejtező csoportot tekintve!

Rendkívül erős ez a német csapat, és hiába sérült Lira (egyébként sem kedveli Neid), hiába mondta le a válogatottságot Gaerefrekes, jönnek a fiatalok, mint Marozsán vagy Popp, és a németek mindenkit a földbe döngölnek!

Jelenleg vezetik a csoportjukat, 42-3-as a gólkülönbségük 7 mérkőzés után. Otthon még nagyobb a kontraszt, három hazai meccsükön 26-ot lőttek, mondjuk a Kazahsztán elleni 17-0 rendesen megnyomta a gólok számát :D. De kaptak itt ötöt a spanyolok, és négyet a svájciak is, szóval nem nyerni járnak arrafelé a válogatottak.

Legutóbbi fellépésükön Mbabiék Svájcnak hintettek egy hatost, és Svájc erősebb csapat, mint Románia. Ezt nem csak azért mondjuk, mert a helvét lányok 4-1-re verték a román hölgyeket, ez tény. Svájc 10 meccsből 9-szer biztosan megverné Romániát, és nem egy góllal!
A román női foci gyerekcipőben jár, tanulgatják még ezt a sportot a lányok. Nincs légiósuk komoly bajnokságokban, többnyire mindenki otthon játszik. A román bajnokságban az Olimpia Cluj az egyeduralkodó, nincs igazi versengés a bajnoki címért.

A két válogatott múltját pedig nem lehet összehasonlítani, nem is lenne sok értelme. A németek mindent nyertek, a románok eddig semmit. Ma Bielefeldben örömfutball lesz, Románia akár 8-10 gólt is összeszedhet, ha a hazaiak komolyan odateszik magukat. A tény az, hogy nincs egy súlycsoportban a két válogatott. Romániában egy nagyon visszafogott játékkal, nagyon tartalékos csapattal 3-0-ra nyertek a németek, most nagyon meglepő lenne, ha ’csak’ hármat tennének közé a hazaiak. Itt 7-8 gól alatt a németek nem állnak le, Románia pedig csak abban bízhat, hogy Fortuna az ő oldalukra áll. Mert nem kérdés, ha a németeknek még mázlijuk is lesz, itt 10 alatt nem ússzák meg keleti szomszédaink.

Sok szerencsét mindenkinek a mai napra is!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,