Napi tippajánló: Németország - Olaszország

2012-06-28
Spanyolország tegnap egy újabb gyenge meccset játszott, de a papírforma nem borult, és továbbjutottak Xaviék. Ma kiderül, hogy az olaszokkal, vagy a németekkel találkoznak a döntőben július elsején. Nézzük az esélyeket

 

Németország-Olaszország

Tipp: 1.5 gól fölött

Odds: 1.40

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:45

 

A papírforma szerint Németország a mérkőzés esélyese, továbbjutásuk pont olyan odds-szal fizet, mint az, hogy legalább két gólt látunk a meccsen. Tegnap este 0-0-át játszottak a spanyolok a portugálokkal, de a hispán válogatott defenzív felfogása teljesen újszerű, amivel sokkolják Európát, és gyakorlatilag saját szurkolóikat is maguk ellen fordítják. Amit ők játszanak, az nem futball, és hiába nyernek majd EB-t, ez nem egy szerethető csapat. De ugorjunk is, mert ez egy másik lapra tartozik. Annyiban viszont van köze a mai meccshez, hogy a világ változik. Régebben az olaszok voltak úgy beskatulyázva, hogy csak védekeznek, napjainkban azonban ez egyáltalán nem igaz!

Olaszország az EB egyik legoffenzívebb csapata, és meglepően őszinte focit tesznek a pályára. Ez eddig eredményre is vezetett, nem fognak változtatni a taktikájukon. Egy nagyon stabil középpályára alapoznak, remek elegyet alkot ez a talján együttes, mindenki tudja a dolgát, Pirlo pedig remekül megszervezi a játékot. Az angolokat is lefocizták a negyeddöntőben, és ugyan nem született gól a meccsen, de az a 0-0, és a tegnapi 0-0 ég és föld volt.

Ezt a statisztika is alátámasztja, hisz amíg az olaszok az angolok ellen 23 alkalommal kísérleteztek kapuralövéssel, addig a sokak által csodált spanyolok mindössze kilenc alkalommal, de csak háromszor találták el a kaput. Olaszország kellemes csalódás, ma is hozni fogják amit eddig. Lehet, hogy nem jutnak a döntőbe, de egész biztos, hogy élvezetes mérkőzést vívnak majd Özilékkel ma este.

 

Németország a 'halálcsoport' élén zárt, majd a görögöket 4-2-re verték úgy, hogy Löw gyakorlatilag a 'B' csapatát játszatta. Ők sem rosszabbak egy fokkal sem, Reusék is simán hozták a találkozót. Amikor a 2. félidő elején a görögök találtak egy gólt, gyorsan hárommal válaszoltak, tehát nem volt kérdés, melyik a jobb csapat. Németország sokkal nézhetőbb, sokkal racionálisabb focit játszik, mint a spanyolok. Náluk még ismert fogalom a lövés. Ráadásul tudjuk, hogy lövésből lesz a gól. Ezt kellene valahogy elmagyarázni a spanyoloknak, mert mára ott tartunk, hogy lassan mindenki ellenük, és az általuk képviselt stílusuk ellen szurkol.

A mai meccsen egész biztos jönnek majd a gólok. Prandelliék az angolok ellen is végig támadtak, és hiába lett 0-0, rengeteg helyzet volt, ahol nem a védelmek stabilitása miatt nem született gól, hanem egész egyszerűen egyik csapatnak sem volt szerencséje a befejezéseknél. Balotelli is magához képest alázattal játszott, rengeteget gürizett, de igaz ez az egész olasz csapatra. Németországot pedig ismerjük, gyakorlatilag bárki képes a kapu elé keveredni Khedirától Gomezig. Kellemetlen együttes olyan szempontból, hogy nem elég Gomezt kikapcsolni, mert bárkinek elsülhet a lába. Láthattuk az olasz védelmet az angolok ellen, nagy csoda volt, hogy Rooneyék nem köszöntek be vagy kétszer. De az az olasz-angol egy nagy csoda volt úgy, ahogy van, és tényleg egy olyan 0-0 volt, amely helyzetek alapján simán 3-3 is lehetett volna.

 

Aki tudja, mindenképp nézze meg a mai találkozót, mert nagy esély van rá, hogy az EB-n most utoljára látunk labdarúgást! A döntőben ugyanis ott vannak a spanyolok, akik újra elrontják majd milliók szórakozását a híres tili-tolival, amire gyakorlatilag senki sem kíváncsi. Tehát aki szereti a FOCI-t, csupa nagybetűvel, az most láthat ilyet utoljára az EB-n! A németekben bízhatunk, és ha Balotelliéknek több szerencséjük lesz, mint Anglia ellen, ők sem nulla rúgott góllal jönnek le a gyepről kilencven perc után!

 

Sok sikert a tipphez, és jó szórakozást!

Címkék: sportfogadás, tipp,