Napi tippajánló: Németország - Görögország

2012-06-22
A Németország-Görögország mérkőzés tűnik a legegyértelműbbnek a negyeddöntők közül. A kérdés az, hogy igazolódik a papírforma, vagy a görögök ismét meglepetést okoznak?

 

Németország-Görögország

Tipp: 2.5 gól fölött

Odds: 1.80

Iroda: bet-at-home

Kezdés: ma 20:45

 

A németek megnyerték a halálcsoportot, méghozzá pontveszteség nélkül. Ők akkor is nyernek, amikor nem akarnak, lásd utolsó csoportmeccs. Tény, hogy a spanyol és a német válogatott kiemelkedik a mezőnyből, amit vagy elfogadunk, vagy nem, de attól még tény.

Görögország Rehagel nélkül is 'működőképes'. Továbbjutottak az A csoportból, ami még akkor is bravúr, ha az volt az EB leggyengébb négyese. A csoport harmadik meccsén tipikus görögös eredmény született, persze, hogy 1-0. Ha van csapat, amelytől csak védekezésre számíthatunk egy élcsapat ellen, az a görög. Így lesz ez ma is!

Joachim Löw csapata azonban fel van erre készülve. A németek játszák talán a legracionálisabb focit jelenleg Európában. Nem teszik-veszik feleslegesen a labdát, mint például a spanyolok, pedig megtehetnék. Viszont a németek lőnek, ha úgy adódik. Schweini és Podolski is nagy lövő, ők nem fognak morfondírozni, hogy rábikázzák-e 25-30-ról. Khedirának is el-elsül a lába távolról, és szükség is lesz ezekre a bombákra, mert a görögök megszállják majd a tizenhatos előtti területet. Viszont van egy Gomezük, akinek a fejjátéka aranyat érhet, mint ahogy az is, hogy ő képes megtartani az előrevágott labdákat. Na, nem mintha erről szólna majd a németek játéka, hisz gyakorlatilag egykapuzás várható, és csak az a kérdés, hogy mikor születik meg az első.

Tegnap Ronaldoék csak a hajrában törték fel cseheket, biztosak lehetünk benne, hogy a Nationalelf-nek sokkal kevesebb idő kell majd az első gólhoz.

A két válogatott 2001-ben VB selejtezőn találkozott utoljára, akkor a Nationalelf 4-2-re tudott győzni. A négy ma is meglehet, arra már kevesebb pénzt tennénk, hogy a görögök kettőig jutnak. A kék-fehéreknek egy dolog fekszik, ez pedig a pontrúgás. Szöglet vagy szabadrúgás után tudnak veszélyesek lenni, de ezt a németek is jól tudják, nem fogják a görögöket odaengedni saját kapujuk elé.

A realitás az, hogy a németek bedarálják a görögöket. Vannak, és lesznek is még meglepetések a futball világában, de nem ma. Itt akkora a tudáskülönbség a két csapat közt, hogy azt elmondani nem lehet. Egyszer volt Budán kutyavásár, egyszer lehetett EB-t nyerni védekezéssel. A görögöktől szép, hogy továbbmentek a csoportból, és ki tudja, lehet húznak valami újat, és legjobb védekezés a támadás címszóval felvállalnak egy nyílt játékot. Persze ez kevésbé valószínű, de nekik itt veszíteni valójuk nincs.

A realitás 3-0-át mondat velünk, de ha a szerencse a németek mellé áll, 4-5 gólt is lőhetnek a görögöknek. Állítólag Angela Merkel is kilátogat a mérkőzésre, így a németek méginkább fognak hajtani. Egyébként Merkelnek Schweini a kedvence, ő biztosan jól fog játszani. Görögországra amúgy is rájár a rúd mostanában, most ez EB-n is megkapják a magukét.

Sok sikert mindenkinek a mai napra is!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,