Napi tippajánló: Misr Lel Makasa - Al Ahly Cairo

2011-12-23
Ezekben a napokban nagyon szegény a futball kínálat, de a többi sportban sem tobzódhatunk az eseményekben. Ilyenkor ’mélyebbre’ kell ásni, és olyan meccseket, ligákat keresni, amik az év nagy részében nincsenek reflektorfényben. Ilyen bajnokság az egyiptomi Premier Liga is, nézzünk egy jónak ígérkező találkozót a piramisok országából.

Misr Lel Makasa – Al Ahly Cairo
Egyiptom-Premier League

Tipp: DNB Al Ahly
Odds: 1.50
Iroda: bet365
Kezdés: ma 18:15

Az egyiptomi első osztályról tudni kell, hogy elég erős bajnokság. Ezt többek közt annak köszönheti a liga, hogy a stadionok világszínvonalúak, arrafelé a pénz csak részletkérdés. Ok, ez talán túlzás, de a legtöbb klub anyagilag nagyon stabil lábakon áll. Ennek köszönhető az is, hogy a legjobb egyiptomi játékosok nem mennek el légióskodni, hanem otthon maradnak, és hazai klubokban játszanak. Ha belegondolunk, hirtelen nem is jut eszünkbe olyan egyiptomi légiós, aki Európában rúgja bőrt. Talán egyedül a dortmundi Zidan jut eszünkbe, de tényleg nem árasztották el Európát, pedig elhihetjük, hogy jó páran vannak, akik játéktudásuk alapján átjöhetnének a mi kontinensünkre. De nem jönnek, hisz ugyanolyan –vagy még jobb- fizetésük van otthon, így nem kényszerülnek arra, hogy hazájuktól távol játsszanak. Biztosak lehetünk benne, hogy egy Rudolf, vagy egy Dzsudzsák sem lenne légiós, ha a hazai klubok meg tudnák fizetni őket. Utópia…

Térjünk is rá a mai meccsünkre, ahol a Misr Lel együttese látja vendégül az egyik legnevesebb egyiptomi csapatot, az Al Ahly Cairot. Az Al Ahly a holtszezonban egy brazíl, és egy mauritániai játékost igazolt, mindössze 1,4 millió €-ért. Ebből is látszik, hogy hazai játékosokra építenek, és ez működik is arrafelé. A fővárosi csapat elsősorban védelmére épít, de Egyiptomban vannak ezzel így egy páran. Nem tartozik a leggólgazdagabb bajnokságok közé, de ez Afrikában szinte minden pontvadászatról elmondható. Azért a Kairó utolsó három meccsén nagyon belehúzott, és nagyon magabiztos játékkal mindhárom találkozót megnyerte. Ezen a három meccsen rúgtak nyolc gólt, tehát a góllövő csukák is előkerültek a szekrény mélyéről. Kellett pár meccs, mire felveszi a ritmust a Kairó, de most már üzemi hőfokon égnek. Még veretlenek a bajnokságban, igaz, mindössze hat meccset játszottak le az élvonalban. Leginkább a válogatott csatárokban, Gadoban és Motaebben bízhatnak a fővárosiak, két igazán veszélyes támadójuk van, mögöttük pedig egy stabil középpálya, és még stabilabb védelem.

A hazai csapat, a Misr Lel Makasa azért szerényebb költségvetéssel rendelkezik, de eddig a helyezésükön ez nem látszik meg. Ők a negyedik helyet foglalják el, egy ponttal előzik meg mai ellenfelüket. Nagyon kiélezett meccs lesz, de a nagyobb rutin a vendégek oldalán van, és ez érvényesülni is fog. Az Al Ahly győzelme DNB-vel levédve a mai nap egyik legjátszhatóbb tippje, kikapni nem fognak a vendégek. Talán egy döntetlent elérhetnek a hazaiak, de előbb-utóbb náluk elfogy a kezdeti lendület. Gadoék kikapni nem fognak, döntetlen esetén pedig visszaadják a tétünket a fogadóirodák. 1.50-ért DNB-vel nagyon is játszható tipp a Kairó sikere!

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,