Napi tippajánló: Manchester United - Ajax

2012-02-23
Ma az Európa Liga meccsei vannak a porondon, másra nem is nagyon lehet fogadni ezen a csütörtöki napon. Van viszont 15 mérkőzés, mi is ezek közül választottunk egyet. Talán nem a legizgalmasabbat, de tippelés szempontjából a Manchester és az Ajax összecsapása ismét jónak ígérkezik, akárcsak az elmúlt héten!

Manchester United – Ajax
Európa Liga

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.83
Iroda: bet365
Tét: 10


Múlthéten Amszterdamban a Vörös Ördögök 2-0 arányban nyerni tudtak, és ezzel gyakorlatilag el is döntötték a továbbjutás sorsát. Matematikailag még van esélye a hollandoknak, de ez tényleg csak olyan elméleti esély, a pályán elég nagy különbség mutatkozott a két együttes közt.

A tippünk az, hogy ma mindkét csapat betalál. Lehetne úgy is gondolkodni, hogy ha otthon nem lőtt gólt az Ajax, akkor miért lőne idegenben. Talán azért, mert ez az ’álmok színháza’. A United ezt a párharcot letudta azzal, hogy idegenben 2 gólos győzelmet arattak. A figyelem lankad majd, és abban is biztosak vagyunk, hogy Alex Ferguson tartalékosabb csapatot küld pályára, mint tette azt múlt héten. Welbeck, Valencia, Scholes, Smalling könnyen a kezdőben találhatja magát ma este. Igaz, hogy a United csak vasárnap játssza soron következő bajnokiját, de a pihenés mindenkinek jól jön. Így is bombaerős lesz a Manchester, gyenge csapatot nem nagyon tud összerakni a veterán skót mester. Elég két-három játékos, például Young, Nani, vagy Rooney, és két-három gólt otthon játszva összehoznak. Hollandiában úgy lőttek kettőt az Ajaxnak, hogy nem igazán erőltették, főleg nem az első félidőben. Aztán a másodikat megnyomták, meg is lett az eredménye.

Az Ajax amúgy sem sűrűn ússza meg a mérkőzéseket kapott gól nélkül, főleg nem a jobb csapatok ellen. A kérdés az, hogy ők vajon betalálnak-e. Mi azt valljuk, hogy igen. Nekik nincs veszíteni valójuk, és ez előny lehet. Nekik támadni kell, mert sosem lehet tudni, mikor történik csoda a pályán. Ha egy ZTE anno legyőzte a Manchestert, az Ajaxnak is összejöhet. A reális esély erre igen csekély, de megtörténhet. Ha nincs nyomás a vendégeken, sokkal felszabadultabban tudnak játszani. Márpedig az amszterdami csapat tele van olyan focistával, akik tényleg szeretik a focit, és szeretnek játszani. Sulejmani, Özbiliz, Lukoki, Ebecilio, de még a kapus Vermeer is csupa-csupa olyan srácnak tűnik, akivel egy péntek esti sörmeccsen szívesen játszana egyet az ember. Egyik sem a kifejezetten nyerő típusú labdarúgó, talán ezért is állnak úgy a holland bajnokságban, ahogy... Focizni viszont nagyon tudnak, ezt például hétvégén a Nijmegen ellen bizonyították nekünk. Ha nincs tét, akkor sokkal jobb teljesítményre képesek. Furán hangzik, de így van.

Ha azt hisszük, hogy az Ajax nem fogja komolyan venni ezt a meccset, az téved. Az Old Trafford-ban pályára lépni az egy ünnep. Még ezeknek a profi labdarúgóknak is élmény egy ilyen legendás stadionban pályára lépni. A vendégek mindent meg fognak tenni, hogy legyőzzék a Unitedet. Hogy ez sikerül-e, arra csak a mérkőzés ad választ, de arra nagyon jó esélyük van, hogy gólt szerezzenek. Azt is meg kell említeni, hogy az Ajaxnak akkor szokott problémát okozni a gólszerzés, amikor betömörülő védelem ellen játszanak. Márpedig azt nehéz elképzelni, hogy a Manchester otthon 8-10 emberrel bekkeljen. Az Ajaxnak elsősorban a földön kellene tartani a labdát, mivel ők relatíve ’kicsik’ a United védői pedig ’nagyok’. Ferdinandékat a levegőben megverni szinte esélytelen, egyedül Bulykin venné fel velük a versenyt, de ő hétvégén már az első félidőben cserét kért a Nijmegen elleni meccsen. Ha Özbiliz és Sulejmani kezd, ők a földön gyors ütempasszokkal ki tudnák sakkozni a United védelmét, és ki is fogják.

Sokkal nyíltabb meccs lesz ez, mint a múlt heti volt. Mindkét csapat a szebbik arcát fogja mutatni, és támadó jellegű focit fognak produkálni Egy-egy gólt mindkét csapat össze fog hozni!

Sok sikert a mai napra is!


Címkék: sportfogadás, tipp,