Napi tippajánló: Magyarország-Uruguay

2012-07-01
Ma ér véget a foci EB, de elkezdődik a csehországi Ostravában az U20-as női kézi VB, ahol a magyar lányok is ott vannak, sőt a torna egyik esélye Róth Kálmán csapata!

Magyarország-Uruguay

Tipp: Magyarország-15.5 gól

Odds: 1.83

Iroda: bet365

Kezdés: ma 19:30

A magyarok a következő kerettel vágnak naki a tornának:

Kapusok: PÁSZTOR Bettina (Győri Audi ETO KC), HRANKAI Regina (Veszprém Barabás KC), BÍRÓ Blanka (Váci NKSE)Jobbszélsők: SUCH Nelli (FTC-Rail Cargo Hungaria), PELCZÉDER Orsolya (Győri Audi ETO KC)Jobbátlövő: PLANÉTA Szimonetta (Győri Audi ETO KC)Irányítók: KUHINKÓ Vivien (Alcoa FKC), TÓTH Eszter (Győri Audi ETO KC)Beállók: PALKÓ Fruzsina (Győri Audi ETO KC), TAKÁCS Bianka (Veszprém Barabás KC)Balátlövők: HORVÁTH Dóra (Győri Audi ETO KC), KLIVINYI Kinga (Váci NKSE), SISKA Pálma (DVSC-Fórum), TAKÁCS Fruzsina (Dunaújváros)Balszélsők: GÁVAI Szonja (Budapest Bank-Békéscsabai ENK SE), SCHATZL Nadine (Győri Audi ETO KC)Szövetségi kapitány: RÓTH Kálmán

A csapat legnagyobb 'sztárja' Klivinyi Kinga, a Vác átlövője, aki már a honi bajnokságban is többször bizonyította, hogy ő már több, mint tehetség. Klivinyi egy érett játékos, aki a Vácot is a vállán vitte. Ennek a VB-nek a nagy felfedezettje lehet, persze mi tudjuk, mire is képes ő! Rajta kívül Such Nelli, Planéta Szimonetta, Takács Bianka vagy Gávai Szonja neve lehet még ismerősebb, ők klubcsapataikban rendszeres játéklehetőséghez jutnak a felnőttek közt.

A felkészülés is jól sikerült, többek közt megvertük Romániát 30-25 arányban, de a lányok legyőzték Franciaországot is 28-18-ra úgy, hogy annak a mini tornának a legjobb góllövője Klivinyi lett, Such Nelli pedig az MVP!

Jók a csajok, és ezt ma bizonyíthatják is. Uruguay lesz az ellenfél, nagyon kevés dolgot lehet róluk tudni. amit igen, hogy az Pan American Games-en másodikok lettek Brazília mögött. Az elődöntőben megverték pár góllal az argentín lányokat, ami akkor nagy meglepetést okozott arrafelé.

Uruguay lehet második volt azon a tornán, de egy olyan európai csapat ellen, mint a magyar, esélyük sem lesz. A mieink sokkal keményebb meccsekhez vannak szokva, mint az uruguayi lányok. Nem kérdés, hogy félidőnként 10 gólt közétesznek a magyarok. Az uruguayi hálóőr például Klivinyi bombáival aligha tud majd kezdeni akármit is, az ő lövései Pálingernek és Herr Orsinak is gondot okozna.

Első meccsen a bukik is csak találgatnak, hogy milyen line mellett adják a találkozót, de egész biztos, hogy a magyar csajok bemutatkozása nagyot fog szólni, és közétesznek vagy 20-at!

Hajrá magyarok!

Címkék: sportfogadás, tipp,