Napi tippajánló: Magyarország - Portugália

2012-06-20
Egész Európában zajlanak a selejtezők a 2013-as női kosár EB-re. A magyar lányoknak eddig egy lejátszott meccsük van, ahol sajnos vereséget szenvedtek a védekezéséről híres fehérorosz csapat ellen. Ma kötelező a javítás, hisz a portugál lányok nem tartoznak Európa elitjéhez, és akkor finoman fogalmaztunk.

 

Magyarország-Portugália

Tipp: Magyarország -35.5 pont

Odds: 1.86

Iroda: bet365

Kezdés: ma 17:00

 

Magyarország válogatottja múlt héten 51-47 arányban kikapott a fehérorosz csapattól, de nem kell aggódni. Egyrészt itthon még lesz velük egy meccsünk, ahol ha nem is simán, de elverhetjük Kresséket. Már kint is nyerhettünk volna, de a végjáték nagyon nem sikerült. Ráadásul egyetlen triplát sem sikerült elsüllyeszteni, így pedig nem lehet behúzni egy ennyire kiélezett mérkőzést. De hagyjuk is azt a találkozót, ma egy sokkal könnyedebb negyven percre kell számítani.

 

A mieink ellenfele a portugál válogatott lesz, az a csapat, akik Ukrajna ellen 92-38 arányban kaptak ki. Az egy méretes zakó, 54-et tettek közé keleti szomszédaink, ami tekintélyt parancsoló. (Ez az Ukrajna ezután pár nappal 15-el kapott ki Izraeltől...)

A luzitán lányok ezt a nagy zakót követően otthon is lejátszották első meccsüket, de a minket verő fehéroroszok félgőzzel is 29-et tettek közé. Dobtak 28 pontot az első negyedben, aztán csak szórakoztak. (Ha komolyan veszik végig, akár 60-at is közé raknak.)

 

Mi itthon játszunk, önbizalomnövelő meccsnek kitűnő lesz. Aki izgalomra számít, az rosszul teszi. Itt tényleg csak a különbség kérdéses, de ha Ukrajna közé tett 54 pontot, akkor vagy negyvenet talán nekünk is sikerül. Ráadásul emlékezhetünk, a férfi csapatunkat tavaly a portugálok tréfálták meg, most a lányok vehetnének revansot.

A portugálok Ukrajna ellen 50-23-ra veszítették el a lepattanócsatát, ami szintén jelez ezt-azt. Nem egy magas együttes, nem is túl agresszív. Nekünk itthon kötelező őket rendesen kitömni. Ki fogják szolgálni a közönséget a lányok, és tényleg önbizalomnövelő mérkőzés lesz ez. Ráadásul egész biztos, hogy amikor nyugodtan kimaradhatna akár az összes tripla, most 40-45%-kal fogják dobni a csajok. Persze ez a szerencsén kívül annak is köszönhető majd, hogy a portugál védelem köszönőviszonyban sincs a fehéroroszok agresszív védekezésével.

 

A találkozót Miskolcon rendezik, aki tud, menjen ki, és bíztassa a mieinket. Akinek nincs rá lehetősége, otthon is megnézheti, ha tudja fogni a DIGI Sportot, ugyanis ez a csatorna adja lányok összes hazai meccsét (és talán majd az idegenbelieket is, de erről még folynak a tárgyalások).

 

Hajrá magyarok!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,