Napi tippajánló: Magyarország-Hollandia

2012-01-20
Magyarország női válogatottja kora este, 19:00 órakor Hollandiával mérkőzik. A 2010-es horvát rendezésű EB-n is játszottunk a hollandokkal egy meccset, ahol 9-8 arányban sikerült nyernünk. Az a 9-8 bravúr volt tőlünk, vajon ma sikerül megismételni???

Magyarország-Hollandia
Női Vízilabda EB (Eindhoven)

Tipp: Hollandia
Odds: 1.75
Iroda: bwin
Kezdés: ma 19:00

Azért azt vak is látja, hogy egygólos meccs volt a 2010-es, iszonyatosan szoros, kiélezett találkozó. Azóta eltelt két év, és mindkét csapat életében történtek változások. A 2010-es magyar csapatban, és a mostaniban 8 játékos van, aki ott volt akkor, s most is.

Igen ám, de pont a nagyobb nevek nincsenek, mint például Valkay Ági, vagy Kisteleki Dóri. Ami még megemlítendő, hogy akkor 2010-ben Kasó Orsi 52%-kal védett, ami nagyban hozzájárult a győzelmünkhöz, na ő sincs itt. (Csak összehasonlításképpen: a hollandok kapusa 2010-ben van der Meijden volt, és 40%-kal védett) Most is v.d. Meijden véd a hollandoknál, az oroszok ellen 31%-kal védett.

Ami viszont nagy különbség, hogy amíg nálunk olyan ászok, mint Valkay és Kisteleki lemondták a válogatottságot, addig a hollandok húzóemberei mind itt vannak. Smit, a két Cabout, Hakhverdian, van der Sloot, Stomphorst, vagy talán a legnagyobb név, van Belkum. Van Belkum itt is bemutatkozott már, az oroszok ellen két nappal ezelőtt hat gólt lőtt, és tizenegyszer kísérletezett. Nem szívbajos, ha lehetőséget lát, kegyetlenül kihasználja.

Hollandia hazai vízben játszik ma ellenünk, és a vízilabdában íratlan szabály, hogy lejt a medence. Sajnos nem nekünk fog lejteni. Ha az első, oroszok elleni meccsét nézzük a hollandoknak, akkor is megfigyelhető volt, hogy kicsit segítették a hazaiakat. Amíg a hollandok 9 büntetést kaptak, addig az oroszok 12-szer lettek büntetve. Látszólag az a háromszor hat perc nem annyira nagy különbség, de amikor két egyforma képességű csapat játszik, igenis meghatározza a játék képét. Nem beszélve a kontrákról, amik szintén a
hazaiaknak kedveztek.

Azon a meccsen a két játékvezető nem tudott úgy belenyúlni, hogy pontot szerezzenek a hollandok, de majd ma...

A mi lányaink a britek ellen 'melegítettek' az első meccsen, 19-9-re vertük a magyar származású mester által felkészített brit csapatot. Ők még csak tanulgatják ezt a sportot, így az eredményből következtetést nem lehet levonni. A 19 lőtt gól teljesen rendben, viszont a 9 kapott, na azzal van a baj. Több szakember is megemlítette, hogy a védekezésben voltak lyukak, voltak hibák, elváltások, amik már nagyobb csapatok ellen nem férnek majd bele.

Nálunk az Amerikában élő Bolonyai védett, és 50%-os teljesítménye igen jónak mondható. Igen ám, de akkor hogy kaptunk mégis kilenc gólt egy olyan csapattól, akik tanulgatják a vízilabdát?

Ha a brit lányok így megverték a magyar védelmet, akkor a világelitbe tartozó, hazai pályán játszó hollandok bírói segítséggel mennyit dobnak majd? 15-16 gólt?

A brit csapat ellen nem ment védekezésben, ne szépítsük. Amíg a brit lányok tízszer voltak büntetve, addig mi tizennégyszer! Ha őket nem tudtuk tartani, akkor mi lesz van Belkummel, és társaival?

A már említett 2010-es EB-n, amikor ugye semleges pályán játszottunk Hollandiával, akkor is 11-8 volt a kiállítások aránya, és persze nem a mi javunkra.

Összefoglalva tehát az előjelek nem nekünk kedveznek. Hollandia lányai hazai vízben, és álszent az, aki azt hiszi, hogy a két sípmester pártatlan lesz. Az oroszok hiába nyertek a hollandok ellen, ott is a hazaiaknak fújtak. Vissza fognak vágni 2010-ért. A holland csapat ászai egytől-egyig itt vannak, a legerősebb csapattal vágnak neki ennek az EB-nek, míg nálunk ilyen-olyan okokból, de négy meghatározó játékosunk nem vállalta az EB szereplést!

Lehet mondani, hogy a labda ebben a sportban is kerek, de ha lehet labdás sportot csalni, az pont a vízilabda. Itt a játékvezető akkor ad kiállítást, amikor akar, és akkor fúj kontrát, amikor akar.

Itt egy döntetlenért is emberfeletti teljesítményre lenne szüksége a csapatnak! Lélekben velük leszünk, és szurkolunk a lányoknak! Azért nem lehetetlen nyerni, egyszerűen csak nehéz. Nagyon nehéz...

u.i.: Talán az sem véletlen, hogy nem kerül TV képernyőre a meccs, a hollandok egész egyszerűen nem közvetítik a találkozót. Így még könnyebben bele tudnak nyúlni a meccsbe, de ne legyen igazunk.

A tipphez ismét sok sikert, és hajrá magyarok!!! (Ez most kicsit ellentmondó, de ki-ki drukkoljon belátása szerint. A sportfogadás kegyetlen világában előfordul, hogy szeretett csapatunk ellen szurkolunk, mert ki az, aki nem pénzből él...)

Címkék: sportfogadás, tipp,