Napi tippajánló: MVM Paks - Kispest Honvéd

2012-04-27
A magyar NBI 26. fordulóját két felsőházi csapat találkozója nyitja, az MVM Paks a Kispest Honvédot látja vendégül. A fővárosiak nagyon kétarcúak az utóbbi időben, idegenben pedig már három meccs óta nyeretlenek. Szerintünk ma sem ők az esélyesek, de ne csak a levegőbe beszéljünk, nézzük inkább az érveket!

MVM Paks – Kispest Honvéd

Tipp: Paks DNB
Odds: 1.62
Iroda: bet365
Kezdés: ma 18:00

Az MVM Paks egy magyar Bilbao. Csak magyar játékosok játszanak a csapatban, ami önmagában kuriózum. Így is stabil tagjai az élvonalnak, és az emlékezetes EL menetelésük során is rengeteg szimpatizánsa lett a paksi egyesületnek. Addig nyújtózkodnak, ameddig a takaró ér, és tudnak küzdeni egymásért a srácok!

A Paks négy meccs óta veretlen, itt az idény vége felé sem lankad a figyelem, és a fegyelem. Nem véletlenül írjuk ezt, hisz a Honvédnál ugyanezek már nem mondhatóak el. A szurkolóknál az UTE elleni 2-0-s vereség volt az utolsó csöpp a pohárban! A honvédosok hátat fordítottak a csapatuknak, és az kiabálták, hogy ’TIPP-MIX-CSALÓÓÓK, TIPP-MIX-CSALÓÓÓK…’ –Aki látta azt a találkozót, nem is nagyon kételkedik benne, hogy nem volt teljesen tiszta találkozó, főleg Ivancsics büntetője volt több mint gyanús, nagyon ügyelt rá, hogy még véletlenül se találjon kaput a lövés… De ha nem volt bunda, és így lő tizit, az talán még nagyobb baj.

A Honvéd közel sem annyira egységes csapat, mint mai ellenfele. Az sem tett túl jót az együttesnek, hogy a télen Danilo és Torghelle és Abbas is otthagyta őket. A Honvéd támadójátéka jóval veszélytelenebb, mint ősszel volt. Legutóbb ugyan otthon vertek egy hármast a Siófoknak, de a 2012-es évben ez volt az első alkalom, amikor triplázni tudott a Kispest.

De most jön a lényeg! A piros-feketék ebben az évben négy idegenbeli bajnokit játszottak, és három alkalommal gólt sem tudtak lőni. Egyedül a Vasas ellen tudtak betalálni még március másodikán, azóta idegenben nem lőtt gólt a Honvéd. Kár ezt tovább ecsetelni, nem megy nekik a fővároson kívül.

A Paks jó eséllyel vág neki ennek a mérkőzésnek. A védelmük nagyon stabil lett itt az idény végére, utolsó négy meccsükön mindössze két gólt kaptak! Tudva azt, hogy a kispestiek mennyire impotensek idegenben, meglepő lenne, ha Pakson nyerni tudnának. Talán egy döntetlent elcsípnek, ezért is kell a hazai sikert DNB-vel levédeni. Inkább nyerjünk kevesebbet, mint bukjuk a tétet! -alapszabály a sportfogadásban.

Kis Károly elmondta nyilatkozatában, hogy nem szeretnének leereszteni a szezon hátralévő meccseire sem. A tavalyi bravúrt ugyan nem tudták megismételni, de a csapat még a 4. helyre is odaérhet, ha folytatja jó sorozatát. A Paks trénere egy előzetes kezdő tizenegyet is közölt, de ne vegyünk mérget arra, hogy egy-két helyen nem fog változtatást eszközölni. Mindenesetre, ha valóban ez a tizenegy játékos lép pályára kezdőként, az bizony nem kétséges, hogy a csapat célja a győzelem. Ez igencsak támadó szellemű csapat, elég egyértelműek a hazaiak céljai. Otthon csak a győzelem elfogadható!

Várható kezdő:
Csernyánszki Norbert – Heffler Tibor, Éger László, Gévay Zsolt, Báló Tamás – Bartha László, Böde Dániel, Fiola Attila, Sipeki István – Kiss Tamás, Hrepka Ádám

A vendégek várható kezdőcsapatáról nincsenek információink, de bárkik kapjanak lehetőséget, fel kell kötniük a gatyát, ha ponttal akarnak távozni Paksról. Nagyon stabil a hazai együttes, és ha hátul megoldják a vendégek szórványos támadásainak semlegesítését, az már fél siker! De ha hihetünk Kis Károlynak, - és miért ne hinnénk-, ez a csapat most meg akarja örvendeztetni a hazai szurkolókat egy győzelemmel. Tippünk 2-1, legrosszabb esetben 1-1. A tipp pedig még egyszer: DNB Paks

Sok sikert!

Címkék: sportfogadás, tipp,