Napi tippajánló: Los Angeles Lakers - Chicago Bulls

2011-12-25
Kezdődik! Az NBA 2011/12-es szezonját ma nyitják az Egyesült Államokban, épp itt volt már az ideje. A liga negyedik lock out-ja zajlott, de megegyeztek a felek, így a szezon 66
alapszakasz meccsből áll minden csapatnak, a play-off szabályai változatlanok maradnak. A
tippajánlóban nézzük a többség által legjobban várt meccset, a Bulls és a Lakers
összecsapását.

Los Angeles Lakers –Chicago Bulls
NBA

Tipp: Bulls
Odds: 1.60
Iroda: bet365
Kezdés: ma 23:00

Ami az oddskat illeti, pár nap alatt nagyot változott a világ. A szorzók ugyanis megfordultak, jelenleg már a Bulls a mérkőzés esélyese. 1.60 körüli szorzóval fizetnek a bikák győzelme esetén a fogadóirodák, de ez még így is vállalható. Ez az oddsesés annak köszönhető, hogy a Los Angeles háza tájáról csupa-csupa rossz hírek érkeztek, sőt talán a jelen idő is megállná a helyét ez esetben. Nézzük ezeket a híreket, történéseket, ami miatt a Bulls sikerére tippelünk a mai találkozón.

A Lakers már évek óta egyet jelent Kobe Bryant-tel. Sajnos Kobenak már a nyara sem úgy telt, mint eddig. 10 év után felesége beadta a válópert, és különváltak útjaik. Ez a 10 év nem volt véletlen, az asszonyka kivárta a megfelelő időpontot, így Kobe vagyonának felét is vitte magával. Azért azt tudni kell, hogy Bryant sem teljesen ártatlan, párszor ő is járt a tilosban. Ez a válás aligha segítette a felkészülést. Ezen még túl is tette volna magát, csakhogy egy edzőmeccsen megsérült a csuklója. Konok és önfejű ez a Bryant, nem szólt a csapatorvosnak közvetlenül  sérülés után, így még jobban terhelte sérült csuklóját, ami aligha tett jót a sérült résznek. Játéka ezekben az órákban kérdéses, egy injekcióval lehet pályára küldik, de az is, hogy nem látjuk ma este játszani a Lakers legnagyobb sztárját.

A centerük, Andrew Bynum egész biztosan nem lép ma parkettre, a liga négy meccses eltiltását kezdi letölteni a Bulls ellen. Nincs már a csapatnál Odom sem, ő már Dallasban pattogtat Nowitzki oldalán. Odom egy csereügyleten akadt ki, nem vette jó néven, hogy akárcsak felmerült a neve egy ilyen ügylet révén. Úgy kiakadt, hogy utána ő maga kérte a vezetőket, hogy távozhasson. Ron Artest a holtszezont ismét bohóckodással töltötte, új nevet talált ki magának. Ron mostantól egyszerűen WorldPeace néven szerepel… - ő mindig kitalál valamit, és inkább ez, mint a verekedés. Ron jó úton jár … :D

A legnagyobb veszteség azonban Phil Jackson. A Lakers edzője visszavonult, ami azért valahol várható volt. A dereka nem igazán bírta ezt a sok utazgatást, már a pálya szélén is saját, speciális székében tudott csak ülni, de az edzői szakma nem olyan, hogy csak úgy végig lehet üldögélni egy parázs meccset. Jackson nemcsak edző volt, annál sokkal több. Törődött a játékosok lelkével, Kobe sem volna ekkora játékos, ha ő nem terelgeti.

Van baj tehát a Lakers háza táján. Ezzel szemben Chicago a nyugalom szigete. A csapat ugyanaz maradt, mint volt az előző idényben. Érkezett Detroitból Rip Hamilton, aki remekül kiegészíti majd Rose játékát. amíg Rose betörésekből operál elsősorban, addig Hamilton a tempóbodásairól híres. Ők remekül meglesznek egymás mellett. Deng játssza a hármast, palánk alatt pedig Noah és Boozer. A két magasember játékát nézve átalakult egy két dolog. Noah lett az az ember, aki a piszkos munkát végzi. Lepattanózik, blokkokat oszt, míg Boozer termeli a pontokat. Az alaszkai nagyon jól teljesített az előszezon meccsein. Gasol sem fogja őt megállítani, a jó öreg Carlos duzzad az erőtől. Noah pedig szintén kifogástalan erőnlétileg, mivel a lock out alatt Franciaországban játszott Tony Parkerrel együtt.

A bikák edzője, Thibodeau az egyik leginkább tisztelt mestere a ligának. Igazi védekezésorientált mester, a bajnoki címet nyerő Boston védekezését is ő rakta össze. A Bulls is igen agresszív védekezést tudhat magáénak, Gasolék nem fognak könnyű kosarakat szerezni. Sokkal erősebb jelenleg a Chicago, nagyon dinamikusak voltak már az előszezon meccsein is. Rose meg akarja védeni az MVP címét, és ismét döntőzni akarnak keleten. Jobb a Bulls, és ez ki is fog jönni a meccsen. Ráadásul arról még nem is szóltunk, hogy Derek Fisher, a Lakers veterán irányítója sem teljesen egészséges. De annyi a baj a Lakersnél, hogy felsorolni maradéktalanul szinte lehetetlen. Ha a játékvezetők semlegesen fújnak, 5-10 pontos Chicago győzelem várható ezen az összecsapáson.

Címkék: sportfogadás, tipp,