Napi tippajánló: Lengyelország-Oroszország

2012-06-12
Kezdődik a második a kör a 2012-es foci EB-n, eddig panaszra okunk nem igazán lehet. Ha a második körben is ilyen meccsek várnak ránk, akkor jól fogunk szórakozni délutánonként és esténként. Ma Lengyelország azokat az oroszokat fogadja 18:00-tól, akik lefocizták a cseheket pár nappal ezelőtt.

 

Lengyelország-Oroszország

Tipp: 2-3 gól

Odds: 1.95

Iroda: bet-at-home

Kezdés: ma 20:45

 

Az első nap után az oroszokat egyből mindenki titkos esélyesként kezeli, pedig nem történt hatalmas dolog. OK, megverték a cseheket 4-1-re, de látni kell, hogy ez a cseh csapat nem egy  világverő banda. Az is igaz, hogy egymaga Kerzhakov mesterhármast rúghatott volna, de hét zicceréből egyet sem tudott gólra váltani, ellenben Dzagoev-vel, aki kétszer is bevette Cech kapuját. De ne vegyük el az oroszoktól az érdemet, Advocat remek kis csapatot rakott össze. Ma azért minden bizonnyal nehezebb dolguk lesz, hisz a házigazdák ellen lépnek pályára.

 

Lengyelország a nyitómeccsen 1-1-es döntetlent játszott a görögökkel, talán az EB legeseménydúsabb találkozóján. Gólok, kiállítások, sárga lapok, és még egy büntető is színesítette a mérkőzést, azért az UEFA tudta, hogy egy spanyol spori, nevezetesen Velasco Carballo hozza majd a formáját :D

A lengyel együttes gól és emberelőnyben sem tudott nyerni, ráadásul elveszítették kezdő kapusukat, Szcesny-t. Nem játszottak meggyőzően, de a házigazda országokat azért nyomja a teher, ez minden vitán fölül áll.

 

A mai meccsen a lengyeleknek nyerniük kéne, ha komolyan gondolják a továbbjutást. Még egy döntetlen sem lenne tragédia, de vereség esetén igencsak függenének a többiektől. Látva az első meccseket ebben a csoportban, itt az oroszok elég nagy favoritok, de minden meccs más! A lengyelek átestek a tűzkeresztségen, és az sem biztos, hogy Oroszország hasonló mérkőzést tud produkálni, mint a csehek ellen. Bár látva Arshavinék fociját, nagyon valószínű, hogy a lengyelek sem ússzák meg bekapott gól nélkül. Magukhoz képest nagyon attraktívak, szó nincs már az orosz stílusról. Nagyon is modern az oroszok játéka, megtalálták az egyensúlyt, és gólratörően játszanak, ami nem minden csapatról mondható el itt az EB-n.

Több, mint valószínű, hogy Dzagoevék nem maradnak ma sem csöndben, de Lewandowskiék sem maradhatnak lőtt gól, vagy gólok nélkül. A dortmundi trió, azaz Piszczek, Kuba és Lewa a motorjai ennek a csapatnak, és hiába nem tartoznak jelenleg a világelithez, szívből játszanak ők is. Lehet, hogy nem verik meg az oroszokat, de egy gólt nagyon jó eséllyel be fognak préselni. Lewandowski hihetetlenül érzi a kaput, keringenek átigazolási hírek is vele kapcsolatban, de nem valószínű, hogy az EB ideje alatt bármiféle konkrétum kiderül majd.

 

A lengyel-orosz találkozó kiváló meccs lesz, itt az EB-n is bebizonyosodott, hogy például egy ír-horvát találkozó simán izgalmasabb, mint egy angol-francia meccs. A kiscsapatok inkább akarnak focizni, sokkal őszintébben játszanak. A két ország lakosságát, vagy alapterületét nézve egyik csapat sem illethető a kis jelzővel, de abban egyetérthetünk, hogy a végső győzelemre esélyes csapatok közt egyik válogatott nevét sem emlegették. Az első kör után az oroszokat már többen Európa trónján látják, de a lengyelek azon lesznek, hogy lehűtsék egy kis időre az oroszokat. Egy-egy gól mindkét csapattól várható! Őszinte futball lesz, sok helyzettel, hisz a lengyelek nem tehetik meg azt, hogy csak a védekezésre összpontosítanak. Az oroszok pedig kihasználják majd a lengyelek megingásait, lesz itt adok-kapok, és akkor még nem is említettük Wolfgang Stark sporit, aki szintén főszereplővé válhat. Bár ezt nem kívánjuk, inkább a gólokról szóljon a találkozó, mint a kiállításokról!

Tippünk 1-1-es döntetlen!

 

Sok sikert, és jó szórakozást!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,