Napi tippajánló: Kispest Honvéd - Kecskeméti TE

2012-03-23
Ma kezdődik a 21. forduló a magyar NBI-ben, a nyitómeccsen a Honvéd a KTE csapatát fogadja a Bozsik Stadionban. Kettejük találkozóján ősszel a Kecskemét 3-1-re tudott nyerni, most is jó eséllyel várhatják ezt a késő délutáni mérkőzést.

Kispest Honvéd – Kecskeméti TE

Tipp: X2
Odds: 1.91
Iroda: bet365
Kezdés: 18:00

Tippünk az, hogy a KTE legalább egy ponttal távozik a Kispest otthonából. Erre a bet365-ön 1.91-es oddsal fogadhatunk, köszönhetően annak, hogy a Kecskemét utolsó két meccsét nem elbukta. A Debrecen elleni zakó még magyarázható, de a Pécs elleni hazai találkozóra nincsenek szavak. Most idegenben kell javítaniuk, ami nem tűnik lehetetlennek.

Amióta a Kecskemét feljutott az NBI-be, a Honvéd még nem tudott nyerni ellenük sem otthon, sem idegenben. Erre alapozhatnak a KTE focistái, akik a pécsi zakó ellenére is önbizalomtól duzzadnak. A vendégeknél hiányozni fog Tököli Attila, aki eltiltását tölti, és Bori sem bevethető sérülése miatt. Cukic és Varga sérülése várhatóan nem akadályozza őket abban, hogy pályára lépjenek. A fiatalok közül az U19-esek már ott lehetnek a keretben, Pekár és Patvaros is csapata rendelkezésére áll.
 
Ami a hazaiakat illeti, Németh Norbi és Novák Alekxisz nem tudja vállalni a játékot, de ez már nem újdonság.

És akkor a meccsről: mi is várható ezen a találkozón? Ősszel, amikor a KTE otthon 3-1-re nyerni tudott, mindkét csapat más kerettel rendelkezett. A liláknál ott volt Foxi, míg a Kispestnél Abbas, és Danilo. Mindhárom játékos meghatározó volt, nem könnyű őket pótolni. Mégis úgy tűnik, hogy a Kispest csapatát viselte meg jobban az, hogy két kulcsjátékos otthagyta őket. Délczeg nem tudja pótolni Danilot. Mióta Délczeg Kispestre igazolt, mintha el lenne átkozva. Siófokon egyre-másra rugdosta a gólokat, itt mindössze egy gólja van eddig. A túlzott akarás görcsössé teszi a játékát, és az az igazság, hogy semmi veszélyt nem jelent az ellenfelek kapujára. A Honvéd a Fradi ellen sem mutatott semmit előrejátékban, csak azzal foglalkoztak, hogy kihúzzák 0-0-val. Ez sikerült is nekik, de nagyon unszimpatikus futballt mutattak be. Még egy-két ilyen meccs, és az a maroknyi közönsége is elpártol tőlük.

Hiába van 8 ponttal a Honvéd mögött a Kecskemét, játékban jelenleg semmi különbség nincs köztük. Bori azért hiányozni fog a középpályáról, de pótolható. Nagyon bő a Kecskemét kerete, sok jó futballistájuk van jelenleg is. Tököli pedig már nem fiatal, Lencse mellett Pekár vagy Bertus juthat szóhoz, jöjjenek a fiatalok jelszóval.

A Honvéd megint csak a stabil védelmében bízhat, de erre alapozni kevés. Hiába jók hátul, ha előrejátékban nulla a csapat. Márpedig nem egy virtuóz együttes ez a jelenlegi Honvéd. Tavaszi mérlegük ugyan két győzelem, és egy remi, de ha jobban megnézzük, a ZTE-t és a Vasast verték meg, akiket gyakorlatilag egy jobb NBII-es csapat is megverne. A stabilabb Fradi ellen momentumuk sem nagyon volt a zöld-fehérek kapuja előtt!

A KTE őszintébb futballt játszik, és ennek az eredményben is mutatkoznia kell. Kilenc meccs óta nem tudott nyerni a Honvéd a Kecskemét ellen, és ez aligha a véletlen műve. Tippünk tehát X2, de talán közelebb az X-hez.

Sok sikert a tipphez!


Címkék: sportfogadás, tipp,