Napi tippajánló: Kim Clijsters - Caroline Wozniacki

2011-12-08
Nem lehet erre a csütörtöki napra ráfogni, hogy tobzódnánk a különböző sporteseményekben. Női kézi VB ugyan zajlik, de amennyi meglepetés ott születik, jobb tippelés szempontjából hanyagolni azt a tornát. Lesz viszont ma este egy jótékonysági tenisz meccs, méghozzá egy női találkozó két top játékos részvételével. Tét nincs, tipp viszont van!

Kim Clijsters – Caroline Wozniacki
Diamond Games-Tenisz

Tipp: Clijsters
Odds: 1.55
Iroda: betClic
Kezdés: ma 19:45

Egy úgynevezett 'Diamond Games'-nek elnevezett estén Clijsters és Wozniacki játszik egy bemutató jellegű meccset egymással. Igazi tétje nincs, nem kapnak érte pontokat, semmit nem befolyásol a világranglista helyezéseken sem. Ez egy bemutató meccs, semmi több. A találkozónak Antwerpen ad otthont, Clisters hazai közönség előtt lép pályára. A belga hölgy egy hosszabb sérülés után mutatkozik ismét, ami már önmagában ünnepnap arrafelé. Ezeken az ún. jótékonysági találkozókon, legyen az foci, kosár, vagy tenisz, 90 %-ban a hazai csapat, vagy ez esetben hazai versenyző nyer. Voltak meccsek az elmúlt időben, mint például tavaly Federer és Nadal meccse, ahol oda-vissza játszottak egy-egy találkozót Svájcban, és egyet talán Madridban. Ezek a találkozók tavaly voltak, és Svájcban Roger, míg Spanyolországban Rafa bizonyult jobbnak. Az sem volt meglepetés, hogy mindkét találkozó három szettig ment, hisz ezeknek a meccseknek a célja elsősorban a szórakoztatás, a tenisz reklámjai ezek a ’barátságos’ meccsek. De nem kell visszamenni 2010-be, hogy találjunk hasonló mérkőzést. Novemberben Szlovákiában is rendeztek egy hasonló 'összecsapást', ahol a szlovák Cibulkova találkozott Wozniackival. Természetesen Dominika Cibulkova nyert, nem meglepetésre a vége is 2-1 lett. Örülhetett a pozsonyi közönség, mindenki boldog volt.

Ma minden bizonnyal a belgák is örülhetnek kedvencük sikerének. Wozniacki még tétmeccsen sem tudta megverni Clisterst. De ne legyünk álszentek, ennek a meccsnek már megvan az eredménye, és akkor nem is állítunk valótlant. Wozniackit gyakran hívják ilyen meccsekre, hisz egyrészt világelső, másrészt az egyik legszebb lány a WTA mezőnyében. Carolina stílusára nem az jellemző, hogy túlszínezné a játékot. Idén azért már támadóbb teniszt mutatott, mivel rengeteg kritikát kapott azért, hogy csak a védekezésre koncentrál. Egy ilyen bemutató meccsen viszont a cél elsősorban a szórakoztatás, az eredmény másodlagos. Többek közt ezért is nyer általában az a játékos, aki otthon játszik. Hogy nézne már ki, ha otthon megvernék, amikor a közönség 80-90 százaléka azért megy ki, hogy a hazai hőst ünnepelje. Wozniacki nem fogja elrontani a belgák kedvét, pozsonyban sem babrált ki a szlovák teniszbarátokkal.

De nemcsak tenisznél van ez így. Emlékezzünk csak arra, amikor Kunkli Tivadar állt ki Bob Sapp ellen. Ha az amerikai óriás komolyan vette volna a meccset … -de nem vette. Tivadar nyert, és mindenki boldog volt.

Ezek a meccsek sosem az eredményről szólnak, többnyire nagyon kiszámítható találkozók. Itt is előre megjósolható Clisters sikere. Több fogadóiroda ki sem rakta a kínálatába a meccset, hisz lehet sejteni, hogy mi lesz ennek a találkozónak a vége.

A belgák azért Wozniacki lelkére is gondoltak a pénztárcája mellett. A Clijsters-Wozniacki single meccs után lesz egy páros találkozó is, ahol Clijsters a tesójával, Elkével áll ki egy páros meccsre Wozniacki és Wickmayer kettőse ellen. Azon a találkozón pedig borítékolható Caroline és Yanina sikere. A betClic erre a meccsre is kínál oddsot, 1.40-szeres szorzóval fogadható Carolinék győzelme. Csak ajánlani tudjuk!

Sok sikert mindenkinek a meccsekhez!


Címkék: sportfogadás, tipp,