Napi tippajánló: Khimki Moszkva - Triumph

2012-05-03
Az orosz kosárlabda bajnokságban a döntő egyik résztvevője mára adott, a CSZKA Moszkva várja ellenfelét. A másik elődöntőben az alapszakasz második helyezettje, a Khimki Moszkva, és a harmadik helyezett Triumph csap össze. Nem mindennapi meccsek várnak még ránk, nézzük mire számíthatunk a másik elődöntőben!

 

Khimki Moszkva – Triumph
(Oroszország PBL -play off)

Tipp: 160.5 pont fölött
Odds: 1.85
Iroda: Unibet
Kezdés: ma 17:00

 

Az alapszakaszban mindkétszer a Khimki nyert, amikor találkoztak. Nem voltak kevés pontos meccsek, 93-72 és 91-80 lett a két végeredmény. Ami talán picit meglepő –legalábbis számomra-, hogy a Khimki mindkét alkalommal 90 fölé jutott. Hogy ez minek köszönhető, az jó kérdés, ezért megválaszolom. Egyébként meg kell jegyezni, hogy e két találkozót kivéve a maradék meccsek közül csak egyszer érték el a 90 pontot, az Enisey ellen dobtak még márciusban 91-et.

 

Nov. 13, 2011 Round 4 (Regular Season )Triumph-Khimki 72-93

93 pontot dobott a Khimki, ami nem volt akármi. Öten jutottak el legalább tízig, de ezen nem kell meglepődni. A Khimki játékosai közel 70%-kal dobtak mezőnyből, ami egészen félelmetes. A hármasokat pedig közel 50%-kal szórták (7/15) nem akármilyen dobóformát fogtak ki aznap. Loncar 6/7-et dobott, Mozgov 8/12-t. Ráadásul 12 pattanóval többet szedtek le, ami ilyen dobóforma mellett 93-72-es győzelmet eredményezett.

Mar. 23, 2012 Round 16 (Regular Season )Khimky-Triumph 91-80

A Khimki itt is bőven 60% fölött dobott mezőnyből, a triplákat pedig itt is elég jó százalékkal süllyesztették (8/12).  Planinic, Fridzon és Monya voltak a csapat erősségei, és akkor itt le is vonhatjuk a konklúziót.

 

Az első meccsen ugye Mozgov és Loncar vitte a prímet, azaz a 4-es és 5-ös poszton játszó két kosaras. Ez alapján azt is hihetnénk, hogy palánk alatt sebezhető a Triumph, ami minden bizonnyal így is van, de a másik meccsen a 4-es és 5-ös poszton játszó emberek nem csináltak semmi extrát. Mégis 91 pontot kapott a Triumph… Ami közös a két meccsben, hogy hihetetlen jó dobóformát fogott ki a Khimki együttese. A kérdés, hogy mennyi szerepe volt ebben a két meccsben a szerencsének, és a Triump gyengébb védekezésének.

Valószínűleg a szerencse is benne volt, de ha megnézzük a Triumph meccseit, akkor láthatjuk, hogy gyakran kapnak sokat, és gyakran sokat is dobnak. Ugye ez az a csapat, amely a hétvégén a Szolnokkal játszott az Eurochallange FF-jában a harmadik helyért. 94-87 arányban verték a Szolnokot, tehát egy amolyan NBA-s eredmény született, pedig itt csak 40 percet játszanak az NBA-s 48 helyett!

Mondhatnánk, hogy ha a Szolnok dobott 87-et, akkor a Khimki akár 100-at is dobhat. Bizony dobhat, mert az alapszakaszban hiába szórtak 90 fölött, maradt még tartalék a Khimkiben. Kelati például bármikor képes mondjuk hatból öt triplát beszórni 12-14 játékperc alatt…


A hétvégén a Szolnok ellen Landry (20), Karasev (25) és Jefferson (37 !!!) voltak a legjobbak. Jeffersonnal a szolnokiak semmit sem tudtak kezdeni a palánk alatt, széttépte a gyűrűt, egész egyszerűen azt csinált, amit akart. Ma persze nehezebb dolga lesz, a Khimki magasemberei biztosan jobban ismerik őt, és jobban kiszorítják magát a gyűrű alól. Azért az látszott rajta, hogy a tempódobás nem az erőssége, de palánk alatt nagyon hatékony.

Mindkét együttes, azaz a Khimki és a Triumph is gyors kosárlabdát játszik, szeretnek rohanni, ami szintén kedvez a sokpontos meccsnek. Hiába play off meccs ez, egyik fél sem tud majd kibújni a bőréből. A Khimki amúgy jó eséllyel most is eljut 90 fölé, hisz ők sokkal pihentebbek, mint mai ellenfelük. A moszkvaiak április 24-én játszottak utoljára, akkor is elég pihenő üzemmódban működtek, gyakorlatilag csak a mezt vitték ki a pályára CSZKA elleni meccsen. Szóval éhesek lehetnek a srácok, és a Triumph elleni meccsekről amúgy is szép emlékeik vannak.

Az alapszakaszban mindkét meccsük pontesőt hozott, nem lesz ez másként most sem! A Khimki ma is megszórja magát, már csak azért is, mert otthon kötelező nyerniük! Aztán a Triumph játékosai sem tehetnek mást, rohanniuk kell nekik is, amiből egy nagyon látványos, sokpontos mérkőzés fog kialakulni. Látványos meccs, sok pont, sok szép jelent várható, aki tudja, mindenképp nézze meg!

 

Sok sikert a tipphez!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,