Napi tippajánló: Khimki Moszkva-Lokomotiv Kuban

2012-03-20
Tegnap már elkezdték a férfi Eurocup negyeddöntőit a csapatok, ma újabb három mérkőzés vár ránk ebben a sorozatban. A Lokomotív és a Khimki is orosz együttes, tehát jól ismerhetik egymást. Nézzük is meg, mire számíthatunk tőlük a délutáni meccsen!

Khimki Moszkva-Lokomotív Kuban

Tipp: HT/FT Khimki/Khimki
Odds: 1.44
Iroda: bet365
Kezdés: ma 16:00

A Khimki Moszkva Európa egyik legerősebb csapata, amely nem az Euroligában szerepel. Tele van a keret rutinos vén rókákkal, NBA-s múlttal rendelkező játékosokkal. Rimas Kurtinaitisnak elég jó dolga van a Khimki mestereként, nagyon ütőképes csapattal dolgozhat együtt. Az orosz PBL-ben jelenleg a második helyen állnak a CSZKA mögött, de itt az Eurocupban, és a VTB ligában is szerepelnek, és nem is rosszul.

Ellenfelük a Lokomotív Kuban is elmondhatja magáról, hogy három fronton küzdenek, csak közel sem olyan eredményesen, mint a Khimki. Bár tény, hogy pont ott az Eurocup-ban elég jól ment nekik. Ment…-mert itt a vége, az szinte biztosra vehető. Eddig a Khimki az első csoportkörben minden meccsét megnyerte, és a másodikban is csak egyszer botlottak, a Donetsk elleni idegenbeli meccsükön.

Ebben a szezonban a Khimki és a Kuban kétszer találkozott, mindkét alkalommal a PBL-ben. Mindig a hazai csapat nyert, de talán induljunk ki abból a találkozóból, amit pár napja, március 13-án játszottak egymással.

Ott a Khimki 88-80 arányban nyert, de már a félidőre is biztos előnnyel mentek. Az első negyedet nagyon megnyomták a hazaiak, 28-17-re elléptek, és a másodikban ezt szépen meg is tartották, ott 23-22 lett a negyed végeredménye. Látható, hogy gyorsan az elején tudatták a Kuban csapatával, hogy semmi keresnivalójuk nincs. Ma is ez várható!

Március 13-án Planinic tolta leginkább a csapat szekerét, hibátlanul kosarazott a rutinos irányító. Nagyon hasznosan játszott, mint ahogy Fridzon is, aki 21 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa volt. Jó játékosok alkotják a Lokomotívot is, de a Khimki inkább csapat, mint a Kuban. Azon az említettet meccsen a Lokomotívnál 12 kosarat előzött meg gólpassz, míg a Khimkinél 29-et!!! Ez óriási szám! Vyaltsey egymaga 10 gólpasszt adott, Monya is kiosztott belőle hetet, pedig neki egyáltalán nem ez lenne a dolga. Planinic is ötig jutott, szóval a Khimki inkább csapatjátékot játszik, a Kuban pedig egyéni megoldásokkal próbál operálni. De több pattanót szedtek, kevesebbszer adták el a labdát, kevesebb személyit szedtek össze, -ezek mind-mind olyan mutatók, amelyek azt jelzik, hogy az a nyolc pont még több is lehetett volna.

Fontos, hogy a hazai pályás meccsek meglegyenek, és a Khimki eddig otthon nagyon jól szerepel. Az Eurocupban még veretlen hazai pályán, és a PBL-ben is csak egyszer kaptak ki hazai parketten. Erejüket talán jelzi, hogy Európa egyik, sőt talán jelenlegi legerősebb csapatát, a CSZKA-t 85-75-re meg tudták verni otthon, ami nem sok csapatnak sikerült idén.


Jobb csapat a Khimki, és ezt bizonyítani is fogják. Monya, Fridzon, Kelati, Quinn, Nielsen, Planinic, Loncar, Vyaltsev, Gelabale egytől egyig remek játékos, a Lokomotív kerete ennél jóval szűkebb. Ahogy pár nappal ezelőtt, úgy most is már a félidőben felépítí a Khimki az előnyét, amit természetesen végig meg is fog tartani!

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,