Napi tippajánló: Kecskeméti TE - Videoton FC Fehérvár

2012-04-18
Ma rendezik a Magyar labdarúgó-Ligakupa 5. kiírásának döntőjét Kecskeméten. A Széktói Stadion elméletileg tele lesz, legalábbis olyan híreket hallani, hogy nem lehet már jegyhez jutni. Tavaly a KTE és a Vidi a Magyar Kupában játszott döntőt, akkor bizony a Kecskemét meglepetésre lenyomta a fehérvári csapatot. Van tehát presztízse a meccsnek, nézzük, mire számíthatunk!

Kecskeméti TE - Videoton FC Fehérvár
Magyar labdarúgó-Ligakupa

Tipp: 2,5 gól fölött
Odds: 1,70
Iroda: bet365
Kezdés: ma 17:30

A Magyar labdarúgó-Ligakupa amolyan ’B’ csapatos sorozat, kevés együttes játszatja a legjobbjait ebben a kupasorozatban. Akik viszont igen, azok döntőben találhatják magukat. A KTE és Vidi játssza idén a döntőt, és ennek szívből örülhetnek a semleges szurkolók, mert két alapvetően támadó felfogású együttes feszül egymásnak.

A Ligakupa díjazásáról annyit, hogy a győztes egyesület 20 millió forintot visz haza. Ez nagyjából a honi labdarúgásban is zsebpénz, de nincs az a pénz, ami ne jönne jól! Mondjuk a Sport TV három évre 150 milliót fizet a szövetségnek a közvetítési jogokért, ami már így elsőre sem tűnik kevésnek. Ha visszagondolunk, hogy milyen minőségű meccseket láttunk… -de inkább nem folytatom.

Az eddigi 5 Ligakupa kiírásból kettőt is behúzott a Fehérvár, szóval a Vidinél már-már tradíció, hogy ott vannak a döntőben. A KTE most először van itt a fináléban, és ha már itt van, akkor mindent meg fognak tenni a siker érdekében.
Hétvégén mindkét együttes győzött az aktuális bajnokiján, mindkét csapat nagy önbizalommal léphet pályára.

A Kecskemét együttese jó formában van, hat tétmeccs óta veretlenek. Hétvégén a ZTE-t lazán lesöpörték, kellemes kis 2-0-al zsebbre tették a három pontot. Tököli már az 5. percben betalált, és nem túlzás azt mondani, ott el is dőlt a meccs. Litsingi még biztosításként lőtt egyet, aztán lecsorgatták a második félidőt, egyik fél sem erőltette a további játékot.

Ma Szabó mester a hazaiaknál természetesen a legjobbakat küldi pályára kezdőként. A KTE erőssége, hogy nagyon egységes a csapat, és a játékosok hozzáállása nagyon dicséretes. Tököli visszahozatala a szurkolók szerint hatalmas húzás volt, és most újra jól érzi itt magát. (Hogy miért igazolt el, azt most nem részletezném). A fiatalok, köztük Pekár remekül beilleszkedett, és itt a KTE-nél olyan egység van, ami nagyon kevés csapatnál. Itt fiatalok, idősebb-rutinosabb játékosok, színes bőrű légiósok, szerbek olyan szinten értik meg egymás pályán, és pályán kívül, amiből egy ilyen eredmény születik. A KTE a szakértők szerint is az egyik, ha nem a legszebben játszó magyar csapat!

A Vidit sokan szeretik, sokan nem, de tény, hogy ők is megérdemelten vannak a döntőben. Nagyon erős a keret, csatárposzton például ott van Peric, Nikolic és Torghelle Sándor, és akkor a fiatalokat még nem is említjük. A középpálya is iszonyatosan erős Gosztonyival, Sándorral, Mitrovic-csal, míg a védelemben leginkább a légiósaiban bízik Sousa mester. Caneira-Brachi-Vinicius-Sanchez négyese nem is működik rosszul, csak mégis jobban esett az embernek, amikor a válogatott közrelében lévő játékosok alkották a Videoton hátsó sorát…-viszont ez megint más lapra tartozik, így ne is menjünk bele.

A KTE és a Vidi az NBI-ben októberben találkozott egymással, akkor a KTE idegenben nyerni tudott Radanovic és Savic góljaival. Van miért visszavágni a fehérváriaknak, túl sok borsot törtek az orruk alá az alföldi lilák!

A tippünk a mai meccsre, hogy legalább három gól születik! Alapvetően mindkét együttes támadó felfogású, és nyerni szeretnének ma is. A KTE otthon szemre is szépen játszik, rengeteg akciót dolgoznak ki, és igencsak szépen termelnek. Aztán az is tény, hogy a Vidinek is illene nyerni valamit egy ilyen kerettel, mert a magyar Kupa és a bajnokság már elúszott. A Vidinél az MTK elleni kupafiaskó miatt volt feszültség, most a Ligakupában mindenképp javítani akarnak, és kompenzálni valamit a szurkolók felé! Brachi kidőlt a védelemből, ami szintén kedvez annak, hogy legalább három gól szülessen ezen a találkozón.

Elöl pedig tényleg három olyan minőségű támadóból tud választani Sousa mester, hogy minden tréner csak irigyelheti őt emiatt. Aztán a KTE valószínűleg 4-3-3-as felállásban lép pályára, nyílt titok, hogy nyerni szeretnének! Lencse, Bertus és Tököli is kezdhet, de ott van még Pekár is a talonban. Középen a szerb légió nagy stabilitást ad a csapatnak, Savic, Alempijevic és Cukic Litsingivel kiegészülve nagyon kemény feladat elé állítják a Vidi játékosait. Ráadásul ezek a játékosok gólveszélyesek is, pontrúgások után, vagy második hullámban egy visszapasszból akár eredményesek is lehetnek. a középpályán pedig a KTE rengeteg 50/50 labdát fog megszerezni, már csak azért is, mert például Sándor és Gosztonyi nem olyan magas focisták, mint amilyen a KTE középpályáján szerepelnek. Így rengeteg fizikális párharcot fognak megnyerni a Kecskemétiek, amivel sok gondot okozhatnak a Vidi csapatának.

A presztízsen kívül természetesen a 20 millió forint sem jönne rosszul, és a győztes lehetőséget kap, hogy európai porondra lépjen. (Bár ez inkább a KTE-nek fontos, a Vidi bajnoki bronza miatt amúgy is indulhatna az EL-selejtezőben).

Sousa mester, és több fehérvári játékos is elmondta, hogy nem örülnek annak, hogy a KTE otthon játszik, ugyanakkor mindenki hangsúlyozta, hogy nem fognak megijedni, és ha már így alakult, akkor hazai pályáján verik el a Kecskemétet.

Érdemes lesz megnézni ezt a találkozót, mert egész biztosan izgalmas, feszültséggel teli kilencven perc vár arra, aki leül a TV készülékek elé. A Sport TV 17:15-től kis felvezető után élőben közvetít a Széktói Stadionból, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint megnézni a mérkőzést. A tipp pedig: legalábbb három gól születik a mérkőzésen! Aki nem hiszi, nézze meg a meccset ;)

Jó szórakozást mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,