Napi tippajánló: Katalónia - Tunézia

2011-12-30
Katalónia egy autonóm közösség Spanyolországon belül, megközelítőleg 32 ezer négyzetkilométer területű. Központja Barcelona, és akkor ennyit elég is tudni a tipphez. Katalónia válogatottja 80-90%-ban azonos a Barcelonával.

Katalónia-Tunézia

Barátságos válogatott mérkőzés

Tipp: 2.5 gól felett

Odds: 1.55

Iroda: bwin

Kezdés: ma 19:00

Mint a bevezetőben említettük, Katalónia csapata egyértelműen a Barcelonára épül. A mai keretben tizenegy Barca játékos van ott, és nem a B csapatból. Cruyff hívására a következő játékosok vállalták a ma esti játékot a Barcelona játékosai közül:

Valdes; Montoya; Puyol; Pique; Fontas; Xavi; Busquets; Cuenca; Fabregas; S. Roberto;Muniesa

Szintén Barca játékos volt, most a Roma focistája Bojan Krkic, ő is magára húzza Katalónia mezét. Rajtuk kívül a másik barcelonai klub, az Espanyol is ad játékosokat a válogatottba. Tőlük Kiko, Jordi Amat, Didac Vilá, Raul Rodriguez, Alvaro Vazquez, Verdú és Sergia Garcia áll a katalán válogatott rendelkezésére. Rajtuk kívül még egy Sabadell, egy Tarragona és egy Girona focista képviseli a válogatottat.

Az már látszik, hogy elég ütőképes csapat ez. Azt is meg kell említeni, hogy egy Barca-Espanyol meccsen ezek a srácok nem riadnak vissza a durvaságtól, Katalónia mezében viszont mindent megtesznek egymásért, és a csapatért. Ezek a meccsek nagyon fontosak ezeknek a focistáknak. Ha nem így lenne, valószínűleg a Barca ászai, Fabregas, Xavi, vagy a sokat sérült Pique és Puyol sem fárasztaná magát egy ilyen meccsen.

Tehát aki hadra fogható, az ott lesz a pályán Katalónia válogatottjában. Tunézia csapata viszont erősen tartalékos! Tegnap a baszk válogatottól kaptak ki 2-0 arányban, a leírások szerint csak a védekezéssel törődtek. Tunéziának van egy-két jónevű európai légiósa, a nagyobb baj, hogy ők lemondták a szereplést. Ilyen futballista például Haggui, Allagui, Jemal és Saihi, akik ilyen-olyan indok miatt kihagyják ezt a találkozót.

Ebből is látszik, hogy ez a meccs igazából csak Katalónia számára fontos, Tunézia asszisztálni fog Xaviék sikeréhez. 4-5 Barcelona, vagyis Katalónia gólt szerintem nyugodt szívvel várhatunk. Az elejét nagyon meg fogják nyomni, és a kezdő is úgy fog összeállni, hogy kb. 8-9 Barca focista meg egy két Espanyol játékos kezd, vagyis a legjobbak. Aztán jönnek majd a többiek, amikor már 3-4 gólos előnyben vannak a katalánok.

Jó tipp a Katalónia hendikeppes sikere is, azért sem kell majd sokat izgulni! Így az év vége felé elég jó kis pénzhez juthatunk, ha megjátsszuk ezeket a tippeket. Katalónia ezeket a találkozókat sosem veszi félvállról, és nem fogja most sem. 4-0 az alap, de 5-6 katalán gól is benne van a pakliban.

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,