Napi tippajánló: Izland - Németország

2011-12-07
Brazíliában a női kézilabda VB-n az ’A’ csoportban már a negyedik meccsükre készülnek a csapatok. Minden győzelemnek hatalmas értéke van, ugyanis a csoportgyőztesek egy másik csoport negyedik helyezettjével találkoznak az egyenes kieséses szakaszban. Óriási értéke van a csoportgyőzelemnek, sokkal nagyobb, mint az eddigi tornákon, amikor az első csoportkör után egy második is következett.

Izland – Németország
Női kézilabda VB

Tipp: félidő hendikep Németország -2 gól
Odds: 1.85
Iroda: Nordicbet
Kezdés: ma 22:30

Az ’A’ jelű hatosban három együttes pályázik az áhított első helyre. Németország is e három együttes között van, és a norvégok legyőzésével sokat segítettek magukon. Mellettük még a norvégok és Montenegró nyerheti a csoportot.
 
Izland erősen kezdte a tornát, legyőzték Montenegrót, ezzel a VB eddigi legnagyobb szenzációját okozva. Ez egyértelműen annak tudható be, hogy Izlandot senki sem vette komolyan, annak ellenére sem, hogy a selejtezőben nagyon simán kiütötték Ukrajnát. Első meccsükön a szigetlakók meg is lepték Popovicékat, de utána már a következő két találkozójukon nem tudták megismételni ezt a bravúrt. Angolától néggyel, míg a norvégoktól már tizenhárom góllal kaptak ki. Ahogy haladunk időben előre, úgy fogy az izlandi csapat ereje. Azért ők még ehhez a sorozatterheléshez nincsenek hozzászokva. Montenegrót még meglepték, de többek közt ezért is veszik őket komolyan. Ha a szigetlakók tegnapi meccséből indulunk ki, akkor megállapíthatjuk, hogy Izland ereje fogyóban van. Tegnap egyszerűen nem bírták felvenni a norvégok ritmusát. Átlövéseik nem sültek, lassan járatták a labdát, leindítani esélyük sem volt. Félidőre 14-7 állt az eredményjelzőn, azaz magabiztos norvég vezetéssel mentek a szünetre.

Nagyjából a Németország – Izland meccsen is ugyanez a forgatókönyv várható. Németország nagyon összeszedett csapat benyomását kelti. Ugye ők azt a norvég csapatot is legyőzték, akik tegnap nagyon simán intézték el Izlandot. Viszont Mietznerék elkövettek egy hibát, Kína csapatát nem vették elég komolyan, és a félidőben 5 gólos előnyt könyvelhetett el az amúgy nem túl erős ázsiai csapat. Ha ebből nem tanulnak, akkor semmiből. Ők nem szokták kétszer ugyanazt a hibát elkövetni, Izland ellen rögtön az első perctől koncentrálni fognak, és minél nagyobb előnyt próbálnak építeni.

Nem szabad Mülleréknek ezt a meccset elrontani, hisz ahogy csoportelsők, úgy simán negyedikek is lehetnek. Erre azért kevés az esély, de ha nem veszik komolyan Izlandot, bekövetkezhet ez a ’szégyen’ is. Erre a legpesszimistább német szurkolók sem gondolnak, és nem is kell. A német lányok Norvégia ellen megmutatták igazi erejüket. Igazi csapat az övék, rengeteg játékos képes gólt lőni. Nem egyemberes válogatott, náluk mindenki hozzáteszi a magáét. Izland játéka sem fogja őket meglepni, hisz az északiak hatos falat védekeznek, nem fognak 5-1-et alkalmazni, maximum percekre. Ők inkább fizikálisan jók, és erőből játszanak. Nadgornajáék viszont az eszüket is használják, sokkal több figurájuk van támadásban. De az is kulcsa a tippnek, hogy a németek oldalán világklasszis kapusok várnak bevetésre.

A tagnapi pofon, amit Kína adott nekik az első félidőben, az elég lesz ahhoz, hogy ez a tipp bejöjjön. Nem fogják még egyszer ilyen helyzetbe sodorni magukat, főleg nem Izland válogatottja ellen. Négy-öt gólos előnnyel mennek a szünetre, és azt meg is fogják tartani a meccs végéig. Sőt arról még nem is beszéltünk, hogy a németeknek gólkülönbséget is kéne javítani, mert annak is lehet szerepe a későbbiekben!

Sok sikert mindenkinek, és jó szórakozást a meccshez!

Címkék: sportfogadás, tipp,