Napi tippajánló: Izland-Németország

2012-02-29
Az Algarve Cup 2012-ben is megrendezésre kerül Portugáliában. Ezt a tornát mindenki szereti, így a világ legjobbjai is elfogták a meghívást. Itt lesznek az aktuális világbajnok japánok, itt lesz az USA, és természetesen Európa legjobbjai, a németek, a norvégok és a svédek is. Nagyszerű meccsek, sok gól, napfény, mi kell még? Ja, hogy tipp :D Azok sem hiányoznak majd!

Izland-Németország

Tipp: 2.5 gól fölött

Odds: 1.47

Iroda: bet365

Kezdés: ma 15:00

Mindenki siessen, mert az odds szinte percről percre csökken.

Tavaly Németország nem volt itt az Algarve Kupán, de az EB évében beillesztették a naptárba ezt a remek felkészülési tornát. A csoportban Izland, Kína és Svédország lesz az ellenfele, tehát nyugodtan mondhatjuk, a papíron leggyengébb válogatottal kezdenek. Izland nem rossz csapat, félreértés ne essék! Legjobbjaik Európa különböző élbajnokságaiban játszanak, és van jópár eredményük az elmúlt évekből, amire felkapnánk a fejünket. Németországhoz képest mégis súlytalannak tűnnek, és ez a pályán meg is fog mutatkozni.

A németek uralják Európa női futballját jelenleg. Az északi országok visszaestek picit (bár a svédek és a franciák tavaly a VB-n bronzmeccset játszottak), a németek viszont percről percre fejlődnek. Egyre több a pénz a női futballban is, ráadásul arrafelé a szurkolók is szeretik a női focit. Egy Potsdam-Frankfurt meccsen többen vannak, mint nálunk egy átlagos férfi NBI-es bajnokin. Nem véletlen, hisz a színvonal is javul évről-évre.

Sylvia Neid erre a tornára természetesen a legjobbakat hozta el. Sajnos Prinz és Gaerefrekes visszavonult a VB után, de ez érthető. Prinz esetében meg főleg, ő már a VB-n is csak a múltjának köszönhette, hogy a keretben, sőt a kezdőben volt az első mérkőzésen.

Kicsit frissült a keret, bekerült pár fiatal az U21-esek közül. Alexandra Popp már régóta a nagyokkal van, de most Marozsan Dzsnifer is bekerült az utazó keretbe. Bomba erős csapat, itt a kispad is olyan erőt képvisel, ami egész elképesztő. Nem az van, hogy ha a nagyok kiöregednek, akkor hosszú csönd következik, nagyon tudatos munka folyik utánpótlás szinten is!

Tavaly a németek egy EB-selejtezős meccsen Kazahsztán ellen 17-0-ra nyertek, ezzel rekordot állítottak fel. Tétmeccsen az volt a legnagyobb arányú német siker!  Idén egy meccsük volt, a törökök elleni EB selejtezőn idegenben, tartalékos csapattal nyertek 5-0-ra...

Ezt a tornát most komolyan veszik, Neid még a kisebb sérüléssel bajlódó Angerert és Bajramajt is elhozta. Hogy ők játszanak-e, vagy csak az összetartás miatt vannak itt, arról nincs információm. De mindenképp azt jelzi, hogy számít rájuk, és ebben rejlik a németek ereje. Nagyon egységes csapat, és a tavalyi hazai rendezésű VB ugyan nem sikerült a legjobban, de az EB-t épp ezért fogják nagyon komolyan venni.

Ezt a tornát sem veszik majd félvállról, Izland ellen akár félidőre összejöhet a három. Ha félgőzzel játszanak a németek, ennek a tippnek akkor is jönnie kell!

Sok sikert! (Nem érdemes várni a kezdésig a tippel, mert az odds elég gyors ütemben csökken)


Címkék: sportfogadás, tipp,