Napi tippajánló: Horvátország - Oroszország

2012-02-09
Ma rendezik a 2012-es futsal EB-n mindkét elődöntőt, estére tehát kiderül, melyik két csapatnak marad esélye, hogy Európa trónjára kerüljön. Késő délután a házigazda horvátok az oroszokkal mérkőznek, este pedig Spanyolország lép pályára Olaszország ellen. Két jó meccs, nagyszerű hangulat, és sok-sok izgalom várható az elődöntőkön.

Horvátország-Oroszország
UEFA Futsal Euro 2012


Tipp: Oroszország
Odds: 1,50
Iroda: bwin
Kezdés: 18:30

A házigazda horvátok bravúros teljesítménnyel jutottak idáig. Ők nem tartoznak a futsal legjobbjai közé, sem válogatott, sem klub szinten. Itt hazai pályán a közönség biztatása mellett azonban eddig nagyon nagy küzdelmek árán az elődöntőbe verekedték magukat. Eddig mindhárom meccsüket megnyerték, de kicsit árnyaltabb a kép. Az ’A’ csoportban 2-1-re verték a románokat, majd 5-4-re a cseheket. Két egygólos győzelem, majd jöttek az ukránok, őket szintén egy góllal, 2-1-re verték meg. Tény, hogy nyertek három meccset, de igazán erős csapattal még nem találkoztak. Ha ma is nyernének, az már tényleg hatalmas tett lenne tőlük. Déli szomszédaink legutóbb 2001-ben vettek részt az EB-n, ahhoz képest most az elődöntő is óriási teljesítmény. Az orosz válogatott azonban már túl rágós falat lesz!


Oroszország rendszeres EB résztvevő. A hét UEFA tornát tekintve csak három olyan válogatott van, amely valamennyi EB-re kijutott. Az ötszörös bajnok spanyolok, az olaszok, és Oroszország. Ők 1999-ben Európa legjobbjainak bizonyultak, most ismét közel kerültek a bajnoki címhez. Horvátországot a papírforma szerint verniük kéne, és a döntőben már egy meccsen bármi előfordulhat. A csoportban magabiztosan 5-0-ra verték a törököket, majd az olaszok ellen 2-2-t játszottak. A negyeddöntőben 1-0-s hátrányból fordítottak a szerbek ellen, és nyertek 2-1-re. Van bennük tartás, annyi szent. Nem omlottak össze, amikor a szerbek egy kontrából vezetést szereztek. Játszottak tovább, és felőrölték a szerbeket. Valószínűleg így fogják felőrölni a horvátokat is, persze arról szívesen lemondanának, hogy ők kapják az első gólt. Legutóbb a 2010-es tornán nagy pechükre már a negyeddöntőben összefutottak a későbbi tornagyőztes spanyolokkal, és megalázó vereséget szenvedtek. Mentségükre legyen mondva, hogy a spanyolok akkor verhetetlenek voltak (talán most is azok).


Ma viszont csak az elődöntőre koncentrálnak az oroszok, és azon lesznek, hogy a döntőben szerepeljenek. Ott pedig jó eséllyel újra a spanyolokkal találkoznak, vissza lehetne vágni a 2010-es zakóért! Horvátország otthon nem lesz kellemes ellenfél, de még mindig jobb ellenük játszani, mint a másik két elődöntős ellen. Tippünk 3-1-es orosz siker.


Sok szerencsét a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,