Napi tippajánló: Horvátország - Brazília

2011-12-16
Csalódottak lehetnek a brazilok, hisz a női válogatott a negyeddöntőben alul maradt a spanyolokkal szemben. Így helyosztó meccseken kell javítaniuk, és próbálnak minél előrébb végezni a VB-n. Ellenfelük az a horvát válogatott lesz, akiknek semmi esélyük nem volt Norvégiával szemben, nagyon simán kikaptak az északiaktól.

Horvátország – Brazília
Női Kézilabda VB –helyosztó

Tipp: Brazília
Odds: 1.60
Iroda: Willhill
Kezdés: 17:30

Brazília talán csalódott lehet, de nem olyan fából faragták a brazilokat, hogy sokáig búsúlnának. A spanyolok elleni vereség után is tapsolta őket a közönség, persze azért ők titkon remélték, hogy éremért játszhatnak. Erről le kellett mondaniuk, de van ennek jó oldala is. Méghozzá az, hogy Nascimentoékról lekerült a teher. A spanyolok ellen nagyon megilletődötten kezdtek, gyorsan összeszedtek 5-6 gólos hátrányt a spanyolokkal szemben. Másfél perc után már 0-3 állt az eredményjelzőn. A meccs folyamán többször feljöttek, de végig látszott a brazil lányokon, hogy nem tudnak felszabadultan játszani. Az eredménykényszer nyomta őket, és a hibák számát nem tudták olyan szintre csökkenteni, hogy meglegyen a meccs. Azt még hozzá kell tenni, hogy a két játékvezető inkább a spanyoloknak fújt, egyáltalán nem lejtett a hazai pálya.

Az látszik, hogy Amorimék akkor tudnak igazán nagyot játszani, amikor úgynevezett örömkézilabdát játszhatnak. A csoportkörben, amikor még belefértek a hibák, mindenkit magabiztosan vertek. Még azokat a franciákat is, akik már az elődöntőben vannak. Ez a dél-amerikai válogatott mentálisan talán még nincs kész arra, hogy éremért játszon, de az egészen biztos, hogy a horvátok ellen újra úgy fognak kézilabdázni, mint tették azt a csoportkörben.

A délszláv válogatott a nyolc között Norvégiával találkozott, és kapott ki nagyon simán.  Lökéék felépítettek egy biztonságos előnyt, és azt meg is tartották a meccs végéig. A győri beállós Löke 8 gólt dobott, tarthatatlan volt azon a találkozón. Persze a horvátok elég nagy taktikai hibát követtek el, hisz 5-2-1-es nyitott védekezéssel próbálták meglepni a norvégokat, de ők így rendre be tudták játszani a labdát Lökének, akivel nem tudtak mit kezdeni. Penezic négy, Lovric öt gólig jutott, de a többiek csak egy-két gólt dobtak, ami természetesen egy tisztes vereséghez elég volt, de a győzelemhez nem.

Ezen a helyosztón egyértelműen a hazaiak lesznek motiváltabbak. Mégiscsak ők játszanak otthon, hazai közönség előtt. Egész biztosan próbálnak minél előrébb végezni a tornán, sokkal motiváltabbak lesznek, mint Penezicék. A horvátokra jellemző, férfi és női vonalon egyaránt, hogy ha nincs tétje a meccseknek, akkor nem is érdekli őket a találkozó. Most is ebben lehet bízni! A norvégok ellen elvesztették a meccset, de elvesztették a kedvüket is. Hogy ötödikek, vagy nyolcadikok, az számukra részletkérdés, nem igazán érdekli majd őket.
 
Brazília viszont hazai tornáján nem fogja feladni egyetlen mecccsét sem, és minden dühüket beleadják ebbe a hatvan percbe! A horvát csapat ezen a VB-n már egyik helyosztójára sem fog felpörögni. Inkább elmennek városnézésre, kipróbálják a brazil konyhát, ők fejben már teljesen máshol lesznek. Lejátszák persze becsületből, de az hamar ki fog derülni, hogy itt ma csak a brazilok nyerhetnek. Amorim, Nasimento, Cavaleiro, Rocha, Piedade mind-mind dühös a kiesés miatt, még azt is elképzelhető, hogy akár 10 góllal is megverik a motiválatlan horvátokat.


Címkék: sportfogadás, tipp,