Napi tippajánló: Horvátország - Spanyolország

2012-06-18
Már csak négy mérkőzés van hátra a csoportkörökből, de rengeteg a nyitott kérdés. A sok talány közül talán a legérdekesebb az, hogy 2-2 lesz-e a horvát-spanyol mérkőzés végeredménye, 2-2-vel ugyanis mindkét válogatott továbblépne. Vajon meghúzzák?

 

Horvátország-Spanyolország

Tipp: Spanyolország nyer

Odds: 1.55

Iroda: bet-at-home

Kezdés: ma 20:45

 

Mindenki találgat, hogy lesz-e megegyezés a két válogatott között. Igazából senki semmit nem tud, de a spanyolok minden nyilatkozatukban kiemelik, hogy nem kell attól tartaniuk az olaszoknak, hogy nem fogják komolyan venni a mérkőzést, és ha netán döntetlen lesz is a vége, az nem azért alakul úgy, mert megegyeztek volna. (Mindenesettre kíváncsian várjuk a meccset, mert ha 'véletlenül' tényleg 2-2 lesz a  vége, azért az mindenképp érdekes lenne.)

Volt már hasonló a történelemben, 2004-ben a svédek és a dánok ugyanilyen helyzetben voltak. Utolsó csoportmeccs, és a 2-2 mindkét válogatott számára üdvözítő volt. Mit ad Isten, 2-2 lett a vége. Sokáig 2-1-re vezettek a dánok, majd a 89. (!) percben jött Jonson, és egalizált.

Nem lenne tehát egyedi dolog, viszont a spanyolok tényleg nagyon esküdöznek, hogy ők győzni akarnak ma is. Meglátjuk, mindenesetre például Albiol nyilatkozatánál aki figyelte az arcát ... - nem volt túl meggyőző, na.

 

Bízzunk abban, hogy tiszta mérkőzés lesz. Ha valóban nincs megegyezés a háttérben, akkor bizony a spanyolok lesznek a mérkőzés győztesei. Erősebb csapat a spanyol, ez nem vitás. Ők az aktuális világbajnokok, és bomba formában vannak. Ráadásul az írek ellen is csak szórakoztak legutóbb, játszottak, mint macska az egérrel. Horvátország erőssége talán a két remek felépítésű támadó, Jelavic és Mandzukic. Azonban a középpálya már nem annyira stabil. Ráadásul épp a Primera Divisionben játszó Rakitic sincs élete formájában, Xaviék ellen nagyon kevésnek tűnik a horvát szűrés. A védelmükben is vannak rések, Schildenfeld középen elég nehézkesnek tűnik, Corluka játéka pedig sok kockázatot rejt magában, szinte biztos, hogy nem ússza meg lap nélkül a meccset, de könnyen benne lehet egy kiállítás is az ő játékában. Srna sem életbiztosítás bal oldalon, amikor majd Iniesta és Alba vezeti rá a labdát, könnyen bajban lehet a veterán védő.

 

Sok a kockázat a horvátok játékában, és ne feledjük, nekik támadniuk kell. Abban nem bízhatnak, hogy az írek pontot lopnak az olaszoktól. A horvátoknak, ha biztosra akarnak menni, meg kell verniük a spanyolokat. Ez elég utópisztikusnak tűnik, nem sok esély van rá. Tiszta meccsen egyszerűen erősebb a hispán válogatott, náluk a kispadon is világklasszis focisták ülnek.

 

Lesznek tehát ma este is izgalmak, kíváncsian várhatjuk, hogy kialakul valahogy a 2-2, vagy hozzák a papírformát a spanyolok, és megverik a horvátokat. Mi azon a véleményen vagyunk, hogy nem lesz bunda, de a fogadás biztosításaként érdemes egy kis aprót tenni a 2-2-es végeredményre :D

 

Sok sikert mindenkinek a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,