Napi tippajánló: Hoffenheim-Mainz

2012-02-17
A németek szokásos péntek esti Bundesliga találkozója ismét izgalmasnak ígérkezik. Két olyan együttes ez, amely próbál kitörni a középszerűségből, és gyökeret ereszteni a felsőházban. Jelenleg a Hoffi a 11. helyen található, míg a Mainz tőlük két ponttal van lemaradva, ők a 13-ak e meccs előtt. A cél tehát a győzelem mindkét oldalon, amelyhez természetesen most is gólok kellenek.

Hoffenheim-Mainz

Tipp: 2.5 gól fölött
Odds: 2.08
Iroda: bet365
Kezdés: ma 20:30

A Hoffenheim télen eladta Ibisevicet, Obasi és Sigurgsson pedig kölcsönben van. Jó kérdés, hogy Obasit miért kellett kölcsön adni, annyira nem bő a keret, de ők tudják. Az érkezők oldalán ott van Wieser, Thesker, és Lakic. A Hoffi utolsó két meccsén döntetlent játszott, ami igazából olyan semmilyen. Se nem jó, se nem rossz. Ma, otthon a Mainz ellen győzni akarnak, mert igazából csak a három pont segít rajtuk. A hazaiak átmenetileg a 8. helyre ugranának fel, ez motiválhatja őket. Ezen kívül még feltétlenül említést érdemel, hogy Stanislawskit kirúgták a kupában elszenvedett vereség miatt, így a hazaiakat még az is motiválhatja, hogy az új edzőnek, Marcus Babbelnek bizonyítani kell!

A Hoffenheim problémája az lehet, hogy a Mainz sem azért utazik hozzájuk, hogy vereséget szenvedjen. Közös bennük, hogy a piros-fehérek is két döntetlen után vannak, ők is unják már, hogy csak egy-egy pont jön meccsenként. Ráadásul öt pontra vannak a már kieső helyen álló ’lauterntől, úgyhogy ma ők is csipkedni fogják magukat.

Azt már bizonyították a csapatok, hogy a hideg nem lehet akadálya a góloknak. Volt itt 3-2-es végeredménnyel véget érő találkozó közel -7 Celsius fokban, tehát a hideg nem lehet akadály. Motivációnak sincsenek híján a felek, úgyhogy minden adott egy izgalmas, sok gólt hozó találkozóhoz.

Ráadásul van itt egy dolog, pontosabban egy meccs. Ősszel kettejük találkozóján Mainzban 4-0-ra nyertek a hoffenheimiek. Az a vereség nagyon fájt Tucheléknek, most itt a lehetőség, vissza lehet vágni!

Amiatt is említést érdemel ez a meccs, hogy Szalai ismét labdába rúghat, méghozzá kezdőként. Ráadásul, ha lehet hinni az előzeteseknek, ott lesz vele a pályán a Dortmundtól elhozott Zidan, aki Mainzben otthon érzi magát, hisz ő játszott már ebben a csapatban, és nem is akárhogy. Elöl tehát összeállhat a Szalai-Zidan csatárpáros, sőt Chupo-Moting is a kezdőbe van jelölve, ebből is látszik, hogy Tuchelék nem a védekezésre rendezkedtek be. Nyílt foci lesz a vendégek részéről, ami generálja, hogy a hazaiak sem fognak nyuszi módjára játszani. A Hoffenheimnél is megvannak azok az emberek, akik fejtörést okoznak majd. Babbel 4-2-3-1-es felállásban küldi pályára a hazaiakat. Elöl Lakic, mögötte csupa gyors támadó felfogású labdarúgó. Firminho, Rudy és Babel képes gyors kontrákra, amivel akár otthon is operálhatnak. Nekik nincs mitől tartani, és nagyon úgy tűnik, a Mainz revansot akar venni a Hoffenheim csapatán, ilyen támadó felfogású együttest pályára küldeni vendégségben, elég egyértelműek Tuchel céljai.

Ez a meccs igazán háromesélyes, bárki nyerhet. Igaz, hogy utóbbi meccseiken halmozták a döntetleneket, de kettejük meccsén nem valószínű a pontosztozkodás. Egymás riválisai, ez a két együttes ma döntésre fogja vinni a dolgot, és az is biztos, hogy gólokban nem lesz hiány. Őszi meccsükön négy találat esett, ennyivel most is kiegyeznénk!

Sok sikert a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,