Napi tippajánló: Hertha Berlin - 1. FC Kaisersleutern

2011-12-21
Karácsony közeledtével a fogadható sportesemények száma egyre csökken, de azért minden nap lehet találni egy-két játszható tippet. Azért a kupameccsekkel óvatosan kell bánni, mert sok csapat nem veszi őket komolyan, de kis téttel ma a Hertha győzelme elég jó tippnek tűnik. Már csak azért is, mert a döntőnek ebben a kiírásban Berlin ad otthont!

Hertha BSC – Kaiserslautern
DFB Pokal

Tipp: Hertha DNB
Odds: 1.44
Iroda: bet365
Kezdés: ma 19:00

A ’lautern az élvonalban sem remekel, mindössze 16. a tabellán, jelenleg osztályozós helyen várják a téli szünetet. Az utolsó három bajnokijukon döntetlent játszottak, nincsenek csúcsformában M. Kurz tanítványai. Ilyen ősz után a Kaiserslautern célja csakis a bennmaradás lehet tavasszal. Télen rendezik a sorokat és ha mindenki a feladatára koncentrál, akkor sikerülhet meghosszabbítani az élvonalbeli tagságot egy évvel. Az 1. FCK legnagyobb problémája, hogy nincs olyan támadója, akitől rettegnének az ellenfelek. A legeredményesebb csatár Schechter, aki 17 alkalommal játszott idén bajnokit, és mindössze három gólt lőtt. Kouemahának van még két gólja, és Nemecnek egy. Ennyi. Az utánpótlás válogatott Sukuta Pasu tizennégyszer lépett pályára, és egyszer sem talált be az ellenfelek kapujába. De Fortunis ugyanilyen mutatókkal rendelkezik, azaz 14/0. Ilyen csatárteljesítmények mellett nem csoda, hogy osztályozós helyen állnak a srácok. Amiért nincsenek kieső helyen, az a viszonylag állandó, és stabil védelemnek köszönhető. Dick-Amedick-Rodnei-Bugera –fejből vágja minden német kissrác, mint egy mondókát. Igaz, hogy például hétvégén Abel is szerepet kapott a védelemben, hibázott is egy óriásit, amiből a Hannover megszerezte a döntetlent jelentő gólját. Ha ma is kezd, könnyebb dolga lesz a berlini csatároknak.

A Hertha a Meuselwitz és az Essen csapatain jutott túl eddig. Sima győzelmek jelezték útjukat, de ma egész biztosan nehezebb dolguk lesz. A ’lautern legyőzése azonban hazai pályán nem jelenthet gondot. A bajnokságban ők is leeresztettek a végére, de még így is sokkal megnyugtatóbb a pozíciójuk, mint például a ’lauternnek. A Berlin meg akarja nyerni ezt a meccset, már csak azért is, mert a döntőt a Hertha stadionjában rendezik. Ők nem fogják eldobni ezt a sorozatot, már csak azért sem, mert egy esetleges döntőbe jutás is európai kupaindulást ér majd nekik. Ez nem száz százalék, de nagyon jó esély van rá, ha döntőbeli ellenfelük a bajnokság első négy hely valamelyikén végez.


Ennyire azért ne szaladjunk előre, hisz addig még kell nyerni pár meccset a kupában, hogy valaki döntőt játszhasson. A Berlin otthon veszélyes csapat, erre a meccsre egész biztosan odateszik még magukat. Sokkal veszélyesebb támadókkal rendelkeznek, Raffael, Ramos, Torun, Lasogga mind bevethető ma este. Widmayer mesternek ilyen szempontból kellemes gondjai vannak, örülnének a másik oldalon, ha ilyen támadók állnának rendelkezésre. A Berlin középpályája is nagyon lendületes, sőt agresszív lesz. Niemeyer-Ottl-Kobiashvili-Ebbert négyes nagyon stabil. A ’lautern már a középpályán meg lesz fogva. Ezen négyes minden egyes tagja nagyon komplett játékos, nincsenek kifejezetten védekező és támadó középpályások. A Berlinnél mindenki ért mindenhez. Ha kell becsúszva szerelnek, ha kell szabálytalankodnak, de a támadásokat is segítik minden egyes alkalommal. Ebbert például az egész liga legtöbbet futó játékosa, a mentalitása nagyon irigylésre méltó. Lehet, hogy nem a legképzettebb játékosa a ligának, de a győzni akarás minden meccsen jellemzi őt, és csapatát is. Nagyon nehéz este elé néz az FCK, DNB-vel megerősítve a Berlin győzelme a mai nap egyik legbiztosabb tippje. A szorzó ugyan nem verdesi az egeket, de jobb egy 1.40-es odds, ami jön, mint egy 3.20-as, ami nem!


Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,