Napi tippajánló: Hertha BSC - Fortuna Düsseldorf

2012-05-10
Ma játsszák a német első osztály 16., és a másodosztály 3. helyezettje részvételével az osztályozó odavágóját a berlini Olimpiastadionban. A hírek szerint telt ház várható, a hazaiak mindent meg fognak tenni, hogy előnnyel utazzanak Düsseldorfba!

 

Hertha Berlin – Fortuna Düsseldorf

Bundesliga –Osztályozó

Tipp: Hertha (DNB)
Odds: 1.83 (1.36)
Iroda: bet365
Kezdés: ma 20:30

 

A Fortuna az elmúlt évtizedekben nem számított meghatározó csapatnak Németországban. Az elmúlt időszakban 8 évet töltöttek a harmadosztályban, szóval rendesen kiéheztették a szurkolókat. Legutóbb az 1996-97-es szezonban szerepeltek az élvonalban, hát az nem ma volt. Idén ősszel egyre-másra halmozták a győzelmeket, úgy nézett ki, hogy sima feljutás lesz. Aztán jött a téli szünet, a Fortuna pedig egyre jobban csúszott vissza tavasszal. Meglepő vereségek, és a győzelmeket is felváltották a döntetlenek. Az egész tavasz egy vergődés volt, ne szépítsük! Végül a Duisburg elleni utolsó fordulós döntetlennel megcsípték a 3. helyet, így osztályozót játszhatnak ma a fővárosiak ellen.

 

A Düsseldorf idénye tehát felemás eddig, a berlinieké viszont pocsék. Nincs erre jobb szó, hisz a Berlint meglepetéscsapatként tartották számon az idény előtt. Ezzel szemben nagyon zaklatott szezont futottak, és ma azért kell küzdeniük, hogy egy év élvonalbeli szereplés után ne csússzanak vissza a második ligába.

 

A keretek alapján mindkét csapat többre hivatott. A Berlinnek simán benn kellett volna maradnia, a Düsseldorf pedig ilyen ősz után sima feljutónak számított, aztán ma mindkét csapat azon törheti a fejét, hogy miért kell nekik osztályozót játszani. Persze még ennek is örülniük kell, és megbecsülni ezt a lehetőséget.

Kevés gól várható, mivel a tét nem kicsi! Az élvonalbeli szereplés, és a másodosztálybeli szereplés közt óriási a különbség, elég, ha csak a TV-s jogdíjakat említjük. Ég és föld a különbség, ezért is fontos például egy Augsburgnak, hogy jövőre is a legjobbak közt szerepelhetnek.

 

A meccsről:
Egyik csapat sincs kirobbanó formában, ez tény. Viszont a Hertha játszik otthon, és ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. A Berlin igazából otthon csipegette a pontjait, ami a bennmaradást jelentheti nekik. Ezzel szemben az a Fortuna, akik ősszel hármasával rúgták a gólokat, tavasszal egynél többet ritkán rúgtak, és főleg idegenben voltak tompák. Az utolsó hét idegenbeli találkozójukból egyszer sikerült egynél több gólt szerezni, ez pedig kevés. Azért a Hertha keményebb tempóhoz van hozzászokva, az élvonal csak az élvonal.

A hazaiaknál amúgy Rehhagel a védekezés nagymestere, és a legfontosabb feladat, hogy a Düssi ne találjon be ma este. A védelembe visszatér Lell, viszont kidőlt a sorból legutóbb Lasogga. Lell visszatérése stabilitást ad majd, otthon 55000 néző előtt mindent meg fognak tenni a berliniek. ’Otto király’ a hírek szerint nem akarja nagyon felforgatni azt a csapatot, amely 3-1-re verte múlthéten a Hoffit, viszont Lell bekerül a védelembe, és Lasogga helyén is talán Ramos számíthat arra, hogy a kezdőben kap helyet!

Ami még a Berlin mellett szól, az az, hogy csak fővárosi együttes. Ezt csak halkan mondhatjuk, de ezeken az osztályozókon általában megnyomják a nagyobb csapatokat. Márpedig most a Berlin azért ilyen szempontból ’nagyobb’ csapat! Valahol a liga érdekei is számítanak, így ne lepődjünk meg, ha kicsit könnyebb síppal fújják majd a hazai pályát, és egy-egy kétes szituációban a hazaiak javára döntenek!

A Berlinnek létfontosságú lenne, hogy előnnyel utazzanak a visszavágóra, mert idegenben ők sem villognak. Tavasszal a Berlin mindössze egy mérkőzést tudott idegenben megnyerni, tudják ők is, hogy ha nem harcolnak ki legalább egy-két gólos előnyt, akkor könnyen bajba kerülhetnek.

A vendégeknél Norbert Meier sem akar nagyon belenyúlni a csapatba.  Berlinben is 4-2-3-1-et játszanak valószínűleg, de középen azért bekerül majd egy-két védekezőbb felfogású játékos. Nekik nem lenne olyan rossz eredmény a döntetlen. Sokkal inkább lesz ez a mai Düsseldorf egy defenzívebb együttes, mint amit megszokhattunk tőlük.

A tavalyi szezonban, amikor mindketten a másodosztályban rúgták a bőrt, mindkét meccset a Berlin nyerte. Otthon 4-2-re, idegenben 2-1-re múlták fölül a Düsseldorf együttesét. Ma ilyen gólgazdag meccseket ne várjunk, mert a tét könnyen rányomhatja a bélyegét a találkozóra. Nagy küzdelem várható, és egy-két gólos Berlin győzelem. Tippünk 1-0, vagy 2-0.

 

Sok sikert a tipphez!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,