Napi tippajánló: HC Lev Poprad - CSKA Moszkva

2011-12-26
Mai tippünk a jégkorong világából érkezik, azon belül pedig az orosz KHL egyik meccsére fókuszálunk. Az orosz bajnokságban szereplő Poprad nem áll túl fényesen, ma délután ismét lehetőségük nyílik a javításra. A Lev vendége a CSKA Moszkva lesz, a legnagyobb tradícióval rendelkező orosz klub a KHL-ben.

HC Lev Poprad – CSKA Moszkva
Oroszország –KHL

Tipp: 4.5 gól fölött
Odds: 1.67
Iroda: bwin
Kezdés: ma 17:00

A Lev nem szerepel túl fényesen, mint azt a bevezetőben említettük. A Western Conference 9. helyét foglalják el, azaz ha most indulna a play off, épp lecsúsznának róla. A HC Lev csapatának ez az első szezonja az orosz élvonalban, nagy siker lenne, ha beférnének a legjobb nyolcba nyugaton. A szlovák csapatnak nincs igazán kiemelkedő játékosa, bár lehet ezért a kijeltésemért sokan megköveznének. Az viszont tény, hogy több nagy név is van a csapatban, akik pár éve még az NHL-ben, és hazájuk válogatottjában is meghatározó emberek voltak. Ilyen például a kapitány, Lubos Bartecko, aki még mindig a szlovák válogatott meghatározó játékosa. De itt ütögeti a ’pakkot’ Ladislav Nagy, aki szintén válogatott, és óriási NHL múlttal rendelkezik. Bartecko és Nagy 19-19 ponttal rendelkeznek, viszont három csapattársuk is 21 ponttal áll jelenleg. Netik, Nedorost és Mikus is 21 ponttal áll a Poprad csapatában. Sajnos van sérültjük is Olvecky személyében, pedig ő is a legjobbak közé tartozik ebben a csapatban. A HC Lev nincs csúcsformában, de otthon mindig nagyobb elánnal játszanak. Az akarat mindig megvan hazai pályán, de sokszor nem vezet eredményre.

A popradi klub mai ellenfele a CSKA Moszkva, dicső múlttal rendelkező egyesület. A csillaguk már nem ragyog olyan fényesen, amit a nyugati 8. helyük is jelez. Pont a Popradot előzik meg a tabellán, azaz ha tartani akarják a play off-ot érő helyüket, nyerniük kell ma délután. Az oroszok legjobbja Sergei Shirokov, aki 35 ponttal csapata legjobbja eddig. Ez a 35 pont 12 gólt, és 23 gólpasszt takar. Ebből is látszik, hogy nem egy önző srác, nemcsak a lövésen jár az esze, a társait is kiszolgálja, ha a helyzet úgy kívánja. Shirokov mellett még Alaxei Yasin, Ilya Zubov és Niklas Persson nyújt kiemelkedőt támadásban. A védők közt feltétlenül meg kell említeni Rylovot és Gaskovot. Mindkét védő kiemelkedik a csapatból, csatárokat megszégyenítő 14 és 15 ponttal rendelkeznek, emellett még védő feladatukat is ellátják. A Moszkva védelmére nem is lehet panasz, nem kapnak sok gólt. A baj az, hogy nem is ütnek…

Tippünk mégis az, hogy ma igazi gólparádét rendez a két együttes. Ennek fő oka, hogy a Poprad otthon kénytelen többet kockáztatni. Mivel elég sok hibával játszanak, a CSKA-nak rengeteg lehetősége lesz, több korongvesztés után kettő az egyben, vagy három a kettőben vezethetik kapura a korongot. Mind a Moszkva, mind a Poprad gólgazdag meccseket játszott mostanában. A szlovákok 24-én az Atlant Mitiscsi ellen 4-5-öt, előtte a Szentpétervárral 2-3-at játszottak. Sajnos mindkettő vereség volt, de az látszik, hogy elöl-hátul gólképes a csapat ezekben a napokban. A CSKA sem játszik unalmas meccseket, sőt épp ellenkezőleg. Utolsó öt meccsükből négyszer is született legalább öt gól a három harmad alatt. Legutóbb ők is a Mitiscsitől kaptak ki 4-2-re, előtte a Szentpétervárral játszottak ők is, és ahogy a Poprad, ők is gólgazdag meccsen maradtak alul a Pétervárral szemben.

A Poprad és a CSKA meccse parázs kis csata lesz. Igaz, hogy a Moszkva már nem tartozik a legjobbak közé, de a múltjuk alapján nem lehet őket komolytalanul kezelni. Mivel a két csapat épp a rájátszásért folytatott harcban egymás ellenlábasa, kemény kis meccsre számíthatunk. Lesz itt ütközés, kiállítás, durvaság, finomság, és persze gólok, egyszóval minden, ami kell egy jó jéghoki meccshez.

A CSKA és a Lev eddig kétszer találkozott a 2011/12-es kiírásban, mindkétszer a Moszkva bizonyult jobbnak. Szeptember 23-án 3-2-re nyertek az oroszok, októberben pedig megalázó, 6-1-es verést mértek a Popradra a CSKA játékosai.

Van miért visszavágni a szlovákoknak, az a 6-1 nem volt olyan rég, hogy elfelejtsék. Öt gól ma is születni fog, ahogy a két csapat előző meccsein is született!

Sok sikert, és jó szórakozást a meccshez!

Címkék: sportfogadás, tipp,