Napi tippajánló: Görögország U19 - Spanyolország U19

2012-07-03
Alighogy véget ért a felnőtt férfi EB, máris itt egy másik kontinenstorna, ezúttal az U19-es korosztálynak. Ahogy a felnőtteknél, úgy itt is a spanyolok az esélyesek a végső győzelemre. Vajon nekik is sikerül?

 

Görögország U19 - Spanyolország U19

Tipp: Spanyolország

Odds: 1.44

Iroda: bet365

Kezdés: ma 16:30

 

Észtországban, pontosabban Haapsalu városában csap össze ma délután Görögország és Spanyolország U19-es válogatottja. Ott fenn északon kicsit hűvösebb van, mint itt nálunk, ezért bízhatunk benne, hogy látványos, sok gólos találkozók lesznek ezen a tornán.

Tavaly Görögország még a kvalifikációs körben nem tűnt annyira jónak, aztán az ún. elit körben meglepetésre 3-0-ra verték Ciprust és a török csapatot, majd ezután a harmadik csoportmeccsen a dánokat múlták fölül 2-0 arányban, ezek pedig a csoport élén zártak.

A spanyolok azért ezektől az eredményektől aligha ijednek meg. Ők ötször nyertek EB-t ebben a korosztályban, és most is ők az esélyesek. A kvalifikációs körben nekik nem kellett játszani, az azt követő Elitkörben viszont már igen. A változatosság kedvéért mindhárom csoportmeccsen 2-1-es győzelmet arattak. Az áldozatok sorban Örményország, Olaszország és Belgium voltak.

Senkit sem tömtek ki a spanyolok, de a győzelmet mindig hozták. Görögországot sem fogják nagyon elverni, de két-három gólt azért rúgnak nekik.

A spanyol csapat tele van tehetséges focistával, de ez minden korosztályos válogatottjukra elmondható! Vannak itt a Barcából és a Realból is bőven, például Delfou Jese Rodriguez vagy Alcarer, és akkor csak a támadókat említettük. Ha már a Barcát, és  a Realt hoztuk fel, edzőjük az a Julen Lopetegui, aki játszott a Barcelonában, és a Real Madridban is, méghozzá kapusként. Egyik klubnál sem volt kezdő, viszont a Rayonál 112 meccsen védett, ott tudott gyökeret ereszteni. Most volt kapusként az U19-es, U20-as korosztály mestere ő, igazán hálás feladat ilyen tehetséges fiatalokkal dolgozni.

Lopetegui jó munkát végez, tavaly is megnyerték az U19-es EB-t Romániában, többek közt Morata hat góljának köszönhetően. Morata mellett ott volt Alcarer és Sarabia is, akiknek lökést adott az EB győzelem. Delfouék is azon lesznek, hogy a felnőttek után ők is EB-t nyerjenek, és akkor elmondhatjuk majd, hogy 2012-ben a spanyolok mindent vittek.

 

Sok sikert a tipphez!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,