Napi tippajánló: Good Angels Kosice - UMMC Ekaterinburg

2012-02-24
Zajlik a női Euroliga egyenes kieséses szakasza, már csak a legjobb 14 csapat van versenyben. Kedden rendezték az első meccseket a két győzelemig tartó párharcokban, ma pedig a második meccsekre kerül sor. Több párharcban elég lesz két mérkőzés a döntéshez, mi is egy ilyen találkozót választottunk.

Good Angels Kosice – UMMC Ekaterinburg
Euroleague-Women

Tipp: 130.5 pont fölött
Odds: 1.96
Iroda: pinnacle
Kezdés: ma 18:00

A Ekaterinburg és a Kosice kedden egy kevés kosarat hozó mérkőzést játszott egymással. Az oroszok 61-55 arányban tudtak nyerni, de maximum a győzelemnek örülhettek. Ránézve az eredményre olyan, mintha a negyedik negyed lemaradt volna. Ez a 116 pont iszonyat kevés!

Nem létezik, hogy ma is ’idáig süllyednének’ a lányok. Az az ominózus első meccs arra volt jó, hogy a fogadóirodák ilyen kedvező line-t állapítsanak meg. 131 pontot kell összehozniuk az overhez, ami véleményük szerint a vártnál simábban fog jönni.

Oroszországban a UMMC 32, míg a Kosice 39 %-kal dobott mezőnyből. Nem túj jó mutatók, annyi szent. Az is szembetűnő különbség volt a két csapat közt, hogy amíg a hazaiak 24 büntetőt dobhattak, addig a vendégek mindössze nyolcat. Ennél ma sokkal, de sokkal agresszívebb játékra lesz szükség, és ezt tudják is a szlovákok. Egyébként ehhez a kevés pontos meccshez az is hozzájárult, hogy a büntetőket a két csapat átlagosan alig több, mint 50%-kal dobta, ami szintén kritikán alulinak mondható. Aztán ami még ezt a kevés pontot eredményezte, az az, hogy a UMMC 19, a Kosice 22 alkalommal adta el a labdát.

Azt valljuk, hogy ma ennél csak magasabb színvonalú csatát hozhat a két csapat meccse. Kedden az oroszoknál egyedül Sue Bird volt dicsérhető, aki 23 pontjával karrierje legjobbját érte el pontszámban, ami az Euroligát illeti. Az viszont a többiekre nézve ’égő’, hogy rajta kívül senki még a 10 pontot sem érte el. Olyan meghatározó játékosok, mint például Gruda 34 perc alatt 1 pontra volt képes, de Parker és Nolan is messze elmaradt az átlagától. Csoda, hogy ilyen botrányos meccsen 61 ponttal meccset lehetett nyerni.

Ebben a bohócparádéban a Kosice is partnere volt az oroszoknak. McCray-t, Vierut és Bozovicot kivéve a szlovákok is egytől-egyig betliztek. Otthon ez azért másképp lesz, hazai közönség előtt sokkal magabiztosabban fognak játszani a lányok! Negyedenként 15 pont a minimum hazai pályán, de biztosan lesz egy, vagy inkább két olyan negyed is, ahol akár 20 pontig is eljuthatnak. Valószínű, hogy 65 pont alatt nem állnak le a hazaiak, maradt még bennük tartalék bőven.

Maradt az oroszokban is, 61 pont tőlük nagyon kevés. Nolan, Parker, Doron, Vidmer, Bird, Horakova, Leuchanka, Gruda, Arteshina mind jó játékos, nagyon erős a Ekaterinburg kerete. Elképzelhetetlen, hogy megint ilyen kevés pontot hozzanak össze. Valószínű, hogy 70 alatt ők sem állnak meg a mai találkozón.

Ahhoz, hogy a tipp jöjjön, egy 65-67-es végeredmény már elég is. Mivel az első meccsen bőven maradt még pont a lányokban, ez a tipp elég jónak tűnik mára. Ez az áhított 65-67 nem egy olyan eredmény, hogy közepes játékkal ne lehessen összehozni.

Sok sikert a mai napra is mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,