Napi tippajánló: Glasgow Rangers - Motherwell

2012-01-02
A skót Premier League nem áll le egy pillanatra sem. December 28-án játszották az Old Firm-öt, ma már újra pályára lépnek a csapatok. A Glasgow Rangers együttesének jobb lett volna egy hosszú téli szünet, hisz utolsó két meccsükön fájó vereséget szenvedtek. Ma lehet javítani, az esély adott!

Glasgow Rangers – Motherwell
Skócia- Premier League

Tipp: Rangers góljai 1.5 fölött
Odds: 1.53
Iroda: bet365
Kezdés: 16:00

Ally McCoist csapata nagyon peches volt az elmúlt két meccsen. A kis St. Mirren ellen 1-0-s vezetésről bukták el az aktuális találkozójukat. Nagyon kellemetlen élmény lehetett a Rangers focistáinak. Nem elég, hogy vereség lett a vége, esős-szeles időben játszottak, ráadásul két hátvédjüket piros lappal kiállítottak. Többek közt ez is kihatással volt arra, hogy a városi rivális Celtic is elverte őket pár napja. Ennek az lett a következménye, hogy az újév első napjain a Celtic áll az élen a skót élvonalban, amit ősszel kevesen gondoltak volna.

Azt viszont el kell mondani, hogy ez a két Rangers zakó idegenben volt, az Ibroxban sokkal jobbak a srácok. Hazai pályán még veretlenek, hét győzelmük mellett három döntetlenjük van. Ma csakis a győzelem elfogadható számukra. A védelembe visszatérnek az eltiltottak, Goian és McCulloch is játékra kész. Whittaker is ott lesz a védelemben, szóval a hazaiak hátsó sora rendeződni fog. De nem is elsősorban a védelemmel voltak bajok. A St. Mirren és a Celtic ellen a támadók nem voltak a helyzet magaslatán. A St. Mirrennek lőttek egyet, a Celtic ellen pedig nem sikerült betalálniuk. Persze szerencséjük sem volt, azt hozzá kell tenni.

A sérült Naismith is nyilatkozott, és elmondta a kötelező sablonokat, hogy a bajnokság nem decemberben ér véget. Való igaz, bőven lehet még javítani, de több botlás nem fér bele! Lafferty, Jelavic, Aluko, és a többiek nem hibázhatnak többet. Hazai pályán ma nagyon oda fogják tenni magukat, és kiengesztelik a szurkolókat.

Nem lesz könnyű dolguk, a Motherwell igencsak jó idényt fut eddig. Idegenben sem riadnak vissza saját árnyékuktól. Az viszont tény, hogy az utolsó két meccs nekik sem jött össze. A St. Mirren ellen 1-1-es döntetlent értek el, a Hearts pedig 2-0-ra megverte őket.

Legutóbb még tavaly augusztusban találkoztak, akkor a Motherwell otthonában sikerült nyernie a Rangersnek 3-0-ra. Most is hasonló eredményben reménykednek a glasgowiak. Az a meccs nagyon sima volt McCall csapatának momentumai sem voltak. Nincs más dolga a Rangersnek, mint megismételni az augusztusi meccset, és bezsebelni a három pontot. Ehhez gólokra lesz szükség, az pedig bőven maradt a zsákban. A St. Mirren elleni meccs pedig arra mindenképp jó volt, hogy tanuljanak a hibákból. Egy gól nem gól, és ezt megtanulták a St. Mirren ellen. Ma legalább 2-3 hazai  találatra szükség van a győzelemhez, mert a Motherwell arra készül, hogy pontot csen az Ibrox-ból. Emiatt aggódjanak a hazaiak, a tipp szempontjából csak jó, ha a vendégek is akarnak focizni. Így Jelavicéknak több terük lesz, és feltehetőleg több lehetőségük is. Alukon is sok múlik, az ő gyorsaságát mindenképp ki kellene használnia a hazaiaknak.

Jó kis meccs lesz, ahol a gólok sem maradnak el! Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,