Napi tippajánló: Gabon - Marokkó

2012-01-27
Akár nagy bajba is kerülhet a torna egyik meglepetéscsapatának kikiáltott Marokkó, ha nem nyer a házigazda Gabon ellen. Marokkó ugyanis az első meccsen Tunéziától kapott ki, míg Gabon Nigert verte, magabiztos játékkal. Ha ezen a találkozón az ’Atlasz oroszlánjai’ pont nélkül maradnak, az a kiesésüket jelentené!

Gabon-Marokkó
African Cup of Nations

Tipp: DNB Marokkó
Odds: 1.75
Iroda: bet365
Kezdés: ma 20:00

Gabon ugye a nyitómeccsén Nigert verte 2-0-ra, de az kötelező volt. Niger jobbára csak védekezett, támadásban szinte semmit sem mutattak. De Gabon sem volt meggyőző a siker ellenére. A két gól hatalmas védelmi hibából született, egy jobb csapat ellen az a játék kevés lesz!

Marokkó talán meglepetésre kikapott Tunéziától, pedig mezőnyben jobbak voltak. Többször kísérleteztek lövéssel, többször találták el a kaput a lövéseik, tízzel több szögletük volt (12-2), és  nagyobb helyzeteket is ők dolgozták ki. Sőt sarkítva, csak ők dolgoztak ki helyzeteket, Tunézia csak úgy találta a góljait. Más kérdés, hogy Chamakh és társai mindent elpuskáztak.

Itt már nem fér bele Marokkó esetében a pontvesztés. Gabon hiába házigazda, az Atlasz oroszlánjai nem fognak kegyelmezni nekik. Kötelező nyerniük, mert ha úgy alakul, hogy itt a házigazda pontot szerez, Tunézia pedig megveri Nigert (amire nagy az esély), akkor az utolsó körben Tunézia és Gabon egy döntetlenben kiegyezik, és mindketten továbblépnek. Ezt Marokkó úgy tudja megakadályozni, ha ma nyer!

Az nem kérdés, hogy taktikai repertoárja nagyobb Marokkó válogatottjának. Itt az a kérdés, mennyit tud lelkesedéssel ellensúlyozni a hazai pályán játszó Gabon. Valószínűleg annyit nem, hogy nyerje ezt a meccset is. Gabon Niger legyőzésével még nem igazán csinált semmit, Nigert minden csapat meg fogja verni. De az már látszott a nyitómeccsen, hogy a sárga-kékek védekezése sebezhető. Egy-egy kósza Niger támadás is gondot tudott nekik okozni, akkor Marrokó ellen gondolhatjuk, milyen zavar lesz ott hátul. Chamakh, Boussoufa, El Ahmadi, Kharja, Taarabt mind-mind olyan játékosok, akik európai klubcsapataikban is fazonszabászai a támadásoknak. Ha ezen a találkozón nem nyernek, akkor búcsúzhatnak a tornától.

Marokkó komplettebb csapat, Gabon maximum egy döntetlenben bízhat. Annyi nincs a hazaiakban, hogy megverjék az Atlasz oroszlánjait, főleg úgy, hogy ez a találkozó Marokkó számára élet-halál meccs! Maximum a döntetlen van benne a mérkőzésben, de az a valószínű, hogy Marokkó hozza a meccset, és a harmadik körben Nigert is kétvállra fekteti.

Sok sikert, és jó szurkolást!

Címkék: sportfogadás, tipp,