Napi tippajánló: Fortuna Düsseldorf - Alemannia Aachen

2012-02-27
A hétközi válogatott meccsek miatt hétfőn már a komolyabb bajnokságok élvonalában nem rendeznek meccset, így a Düsseldorf és az Aachen találkozója a nap egyik kiemelt eseménye lesz. A két csapat céljai eltérőek, hisz a hazaiak a feljutásért küzdenek, a vendégek pedig a bennmaradásért.

Fortuna Düsseldorf – Alemannia Aachen
Bundesliga II

Tipp: Düsselforf 1.5 gól fölött
Odds: 1.61
Iroda: bet365
Kezdés: 20:15

A Fortuna Düsseldorf jelenleg az ötödik a tabellán, de ez kicsit csalóka. Ha ma nyernek, és három pontot szereznek, akkor egyből a második helyre ugranak föl. Rá is férne már a csapatra egy magabiztos győzelem, hisz a szurkolók rég örülhettek már győzelemnek. Utolsó öt meccsükből kettőt elbuktak, és háromszor játszottak döntetlent. Most még nincs baj, de ha nem kapják össze magukat, akkor idén a feljutásról le kell mondaniuk. Tudják, mekkora a tét a mai meccsen, és ennek megfelelően fognak játszani.

Az Aachen sincs nagy formában, utolsó öt meccsükből négyet adtak döntetlenre, és egyet nyertek meg. Most a baljós 13. helyen állnak, de ami a nagyobbik baj, hogy a kieső helytől egyetlen pont választja el őket. Funkel mester nincs könnyű helyzetben. A csapat nem igazán találja magát, kevés gólt lőnek, nincs lendület, és nem játszanak szépen a srácok. Még mindig Beni Auer a király arrafelé, de ő sem termeli már olyan ütemben a gólokat, ahogy azt tőle megszokták az előző években. Ebben a szezonban 22 meccsen öt találatnál tart, de még így is csapata legeredményesebb játékosa. Csatártársa, a román Radu négynél tart, tehát egyáltalán nem nevezhetőek veszélyes párosnak.

Ami nagy baj még az Aachennél, hogy idegenben gyakorlatilag túlélésre játszanak. Tiezenegy idegenbeli meccsből csak egyet tudtak megnyerni, ma pedig a másodosztály egyik legerősebb csapatához látogatnak.

A Düsseldorf ma nem fog viccelni. Felmérték a helyzet súlyát, és véget fognak vetni a mélyrepülésnek. Az Alemannia ilyen szempontból tökéletes ellenfél. Ők elsősorban védekezni fognak, az irányítás a hazaiak kezében lesz. Rösler mellett most nem Bröker fog kezdeni, Meier mester próbál variálni, mert nem olyan ütemben termeli a gólokat a csapat, mint ősszel. A jó hír, hogy van csatár bőven, Kruse, Jovanovic vagy Ilsö bármikor bevethető. A középpályán sok múlik majd, de otthon be fogják darálni a vendégeket. Matusczyk, Bodzek, Beister mind elnyűhetetlen iparos, ők nem fognak elfáradni a meccs végére. A Düsseldorf fel fog ébredni téli álmából! Ez alapvetően egy nagyon jó csapat, nem véletlenül volt a 2011-es naptári évben 28(!) veretlen meccsük volt sorozatban! Ez a mai bundákkal tarkított világban szinte egyedülálló. Most jött egy kisebb hullámvölgy, de ennek ma vége. Az Aachen biztosan kap a hazaiaktól 2-3 gólt, 90 percet nem lehet kihúzni az ESPRIT-ben úgy, hogy ne kapjanak legalább kettőt. És ahogy az lenni szokott, az első után jobban kinyílnak a vendégek, és még könnyebb lesz a hazaiak dolga.

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,