Napi tippajánló: Fuenlabrada - Alicante

2011-12-29
Európa legerősebb kosárlabda bajnokságában a 2011-es év utolsó napjaiban sem áll meg az élet, ma öt mérkőzés kerül megrendezésre. Az ACB-ben ritkán rendeznek unalmas meccseket, itt a sereghajtók is képesek meglepetésekre. A mai játéknap egyik legizgalmasabb meccse a Fuenlabrada és az Alicante találkozója lesz. Hogy miért?

Fuenlabrada - Alicante

Spanyolország - ACB

Tipp: Alicante +5.5

Odds: 1.57

Iroda: bet365

Kezdés: 20:45

A 13. forduló előtt az Alicante csapata az ötödik pozíciót foglalja el, a vendég Fuenlabrada a kilencedik helyen várja a találkozót. A hazaiak célja, hogy a play off-ot érő helyek valamelyikét megtartsák, a vendégek pedig igyekeznek a legjobb nyolc közé, hogy ők is érdekeltek legyenek majd a rájátszásban.

Pár napja nem lett volna annyira izgalmas meccs, és a tippben is kevesebb fantázia lett volna. Igen ám, de a napokban a Baloncesto Alicante legjobbja, a mexikói Gustavo Ayon NBA szerződést kapott, így ő ma este már nem lesz a csapattal. Ayon 15.9 pontot, és 8.1 lepattanót átlagolt, ezzel csapata talán leghasznosabb játékosa volt. Győzniakarása, mentalitása is irigylésre méltó, Ayon volt az az ember, aki tudta tüzelni társait, ha a helyzet úgy kívánta. Az ő kiesését meg fogják érezni a társak. Ayonon kívül csak Penney (15.8), és Mainoldi (10.7) átlagoltak 10 pont fölött. Lepattanózásban pedig magasan csapata legjobbja volt a mexikói srác. Egyértelműen kijelenthető, hogy Ayon óriási veszteség a Fuenlabrada csapatának. A mexikói kosaras nem véletlenül kapott NBA szerződést, valószínűleg a világ legerősebb bajnokságában is otthon érzi majd magát. Sok sikert neki!

A Baloncesto tehát legjobbja nélkül kénytelen felvenni a harcot azzal az Alicantéval, akik a tabellán is előrébb állnak.A Lucentim Alicante igazi csapat, a szó szoros értelmében. Ezt az is alátámasztja, hogy mindössze ketten vannak 10 pont fölötti átlaggal, de kilencen átlagolnak 5 pont fölött. Általában 11-es rotációval dolgoznak, tehát a padon kezdő kosarasokra is nagyon fontos szerep hárul. Az ACB-ben nem ritka a 10-es, 11-es rotáció, de amíg sok más csapatnál a cserék csak azért jönnek, hogy tartsák az eredményt, itt a padon kezdő játékosok ugyanolyan szerepet töltenek be, mint a kezdő ötös tagjai. Ez a rendszer pedig működik, hisz  egy Valenciát például meg tudnak előzni a tabellán, és hasonló mérleggel állnak, mint a Caja Laboral. Nincs igazi vezér a vendégeknél, de minden egyes játékos fegyaránt ontos szerepet tölt be az Alicanténál.

A tipp akkor is jónak tűnne, ha Ayon még a Fuenlabrada játékosa lenne. Így viszont, hogy nélküle kénytelenek játszani, megnőtt az Alicante esélye a győzelemre. Ez a szorzókban már mutatkozik, de még így is óriási érték van benne.

Az Alicante győzelmét +5.5-ös hendikeppel ajánljuk, így még azt is elbírja a tipp, ha szoros végjátékban vereséget szenved a vendég csapat. Aki viszont bátrabb, a vendégek sikerét 2.50-es oddsal játszhatja meg, az is hasonlóan jó tippnek tűnik. A hendikep viszont mindig biztosabb, kisebb odds, de kisebb kockázat!

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,