Napi tippajánló: Franciaország - Svájc

2012-02-28
Ma kezdődik a 2011-es Cyprus Cup női felkészülési torna. Idén is 12 csapat vesz részt ezen a megmérettetésen, aminek elsődleges célja az idei EB-re való felkészülés. A legnagyobb esélyes talán Franciaország, ők tavaly a VB-n is elődöntőbe jutottak. Svájc ellen nyerniük kell a papírforma szerint, de mint tudjuk, ez csak 'barátságos' meccs.

Franciaország-Svájc

Tipp: 2.5 gól fölött

Odds: 1.60

Iroda: bet365

Kezdés: ma 13:30

Franciaország Európa egyik legerősebb csapata, a tavalyi VB-n is csak Svédország előzte meg. Ők ketten a bronzmeccsen nagyon nagy csatát vívtak, akár a gall lányok is nyerhettek volna. A csapat gerince már jópár éve ugyanazokra a játékosokra épül, és Bruno Bini szépen, lassan mindig felhoz a 'nagyokhoz' egy-két tehetséges utánpótláskorú játékost. A válogatott természetesen a BL győztes Lyonra épül, de Juvisy, St. Etienne, Montpellier és PSG játékosok is behívót kaptak. A francia bajnokság egyre erősebb, ezáltal a játékosok szívesen maradnak otthon. Nagyon egységes válogatott, és mindig arra törekednek, hogy egyre jobbak legyenek.

Svájc válogatottja kicsit gyengébb színvonalat képvisel, de nem lehet őket leírni. A mérkőzést valószínűleg a franciák nyerik, de az 1.28-as oddsal nem megyünk sokra. Persze aki a kicsit nem becsüli...

Mégis van talán egy jobb tipp erre a meccsre. Mivel nem igazi tétmeccs, hanem felkészülési találkozó, így jó esély van arra, hogy nem veszik véresen komolyan a lányok. Ezeken a meccseken a védekezésben is próbálgatnak ki új játékosokat a kapitányok, hogy kik lehetnek majd ott az EB-n. Nem ritka, hogy egy picit felforgatott csapatok lépnek pályára. Ez persze támadásban is hátrány, de védekezésben meg főleg.

Attól nem kell félni, hogy a franciák nem szórják meg a svájciakat, Thomis, Le Sommer és a többiek vagy hármat biztosan lőnek, a helvét lányok ugyanis inkább elöl erősek, mármint ami a neveket illeti. Kevés elismert svájci labdarúgó van a válogatottban, de akik már letették a névjegyüket Európában, azok kivétel nélkül támadók. Crnogorcevic, Dickenmann és Bahmann mind előrejátékban erős, így azt lehet valószínűsíteni, hogy ők is inkább támadójátékban jók. Kazahsztánnak lőttek nyolcat még tavaly év végén, de betaláltak a németek kapujába is, Spanyolországnak pedig kétszer is beköszöntek.

Utolsó 5 meccsén mindkét válogatott 'over'-es meccset játszott. Svájc meccseinek gólátlaga ezen az öt mérkőzésen kerek 6-os, szóval bízhatunk benne, hogy itt is zörögnek majd a hálók.

Sok sikert!


Címkék: sportfogadás, tipp,