Napi tippajánló: Franciaország - Spanyolország

2012-01-16
Vasárnap elkezdődött Szerbiában a 2012-es férfi kézilabda EB, ahol már az első nap izgalmas csaták szemtanúi lehettünk. A második napon is lesznek parázs meccsek, a C csoportban egyből egy döntőnek is beillő találkozó kerül megrendezésre. A Sport TV élőben közvetíti, így a TV képernyője előtt izgulhatunk tippünkért. Feltéve, ha szükséges…

Franciaország – Spanyolország
Férfi kézilabda EB

Tipp: Franciaország
Odds: 1.65
Iroda: williamhill
Kezdés: 18:15

Mint mostanában mindig, ezen a tornán is a franciákat tekintik a legnagyobb esélyesnek. Ez nem lehet véletlen, hisz EB, VB és Olimpia győztesként érkeztek erre a kontinenstornára. Nem vitás, hogy a legerősebb kerete Franciaországnak van, még a korábban sérültlistán lévő játékosokat is összedrótozták, így a lehető legerősebb francia csapat vesz részt az EB-n. Egyszerűen nincs gyenge pontjuk. A kapuban Omeyer, a világ egyik legjobb hálóőre. Abalo és Bingo a két szélen, két gumiember, óriási rugóval. Ezek a srácok akkorát ugranak, hogy az halandónak felfoghatatlan. Karabatic irányít, átlövők egész sora várja az átadásait. Fernandez, Gigou, a két Gille, Joli, vagy Narcisse – mind világklasszis! Beállóban Sorhaindo, és persze a védőspecialista Dinart sem hagyja ki a tornát. Onesta mester korszakos csapattal dolgozhat, ez a csapat még 5-6 évig egész biztosan a világ élvonalában lesz, és zsebeli befelé a tornagyőzelmeket.

Ellenfelük Spanyolország csapata lesz, akik szintén esélyesek a tornagyőzelemre. Pechükre első meccsükön talán a lehető legerősebb ellenfelet kapták, nincs idejük ráhangolódni az EB-re. De úgy is lehet erre a meccsre tekinteni, hogy rosszabb már nem jöhet. Ha valami csoda folytán elkapnák a franciákat, az óriási önbizalmat adhatna nekik a továbbiakra. A realitás viszont az, hogy Omeyerék 4-6 gólos győzelmet aratnak. Ahogy fociban, úgy kézilabdában is igaz a mondás: végy egy jó kapust! Nos, a spanyoloknak van jó kapusuk, nem is egy, de a legjobb ezt a tornát kihagyni kényszerül. Sterbik Árpi szívműtétje miatt nincs ott a spanyolokkal, ami nagy érvágás a hispánoknak. Aztán talán a második legfontosabb poszton, az irányító-átlövő posztján sincsenek klasszis játékosaik. Ugyan ha rápillantunk a keretre, Iker Romero neve mindenkinek ismerősen cseng, ám ő már rég nem ugyanaz a játékos, aki volt 4-5 éve. Ő a spanyol Balic, már rég csak a nevéből él. A Barcából elment a Berlinbe, ahol volt is több jó meccse, de ő már túl van a zeniten. Lesznek momentumai, de ő már kevés a roppant kemény, és energikus franciákkal szemben. Beállóban már van igazi sztárjuk, Aguinagalde egyike a legjobbaknak, de hát őt meg a rutinos dinart fogja kezelésbe venni, hol több-, hol kevesebb sikerrel. Persze kicsit sarkítunk, mert a spanyol a világ legjobb csapatai közt van. Igen erős kis együttes ez, csak pechükre a franciák erősebbek.

Onesta válogatottja jelenleg a világ fölött van, mindenkinél jobbak. Nem verhetetlenek, ezt mi magyarok is bizonyítottuk. Egy-egy meccsen foghatóak, de ha ők odakoncentrálnak egy találkozóra, nem lehet őket megverni. Ráadásul ezen a tornán olyan a lebonyolítási rendszer, hogy nem férnek bele lyukas meccsek. A pontokat viszik tovább a következő körbe, így egy meccsen sem lehet pihenni senkinek.

A gallok nagyon szinten játszák a kézilabdát. Omeyer olyan stabilitást ad nekik, hogy az elképesztő. Öröm nézni a játékukat. Ha kell lassítanak, ha kell gyorsítanak a tempón. Minden játékosuk rettentően erős, a védekezésük pedig a legjobb az egész világon. Ez a csapat verhetetlennek tűnik, még az sem elképzelhetetlen, hogy veretlenül nyerik a tornát. Az pedig nem vitás, hogy a leghosszabb paddal a gallok rendelkeznek. Minden posztra van két ugyanolyan erősségű játékosuk, amit csak ők mondhatnak el magukról. Nagyon szimpatikus csapat a francia, nem nagyképűek a játékosok, mindenki teszi a dolgát, és ennek meg is van az eredménye. EB, VB és Olimpiai aranyat nem lehet véletlenül nyerni. Jó csapat a spanyol is, de ezen a meccsen alulmaradnak a franciákkal szemben.

Sok sikert mindenkinek!

*Akik azt várták, hogy a Magyarország-Oroszország meccsről írunk, azoktól elnézést kérünk. Jobb azt a találkozót tét nélkül nézni, azon a meccsen fogadások nélkül is le fogjuk rágni a körmünket. Igazi háromesélyes mérkőzés, nüanszok fognak dönteni! Ha a franciák nyernek, teli zsebbel még szurkolni is jobb lesz a srácoknak! Hajrá magyarok!

Címkék: sportfogadás, tipp,