Napi tippajánló: Franciaország-Brazília

2011-12-06
Hétvégén kezdődött a 2012-es női kézilabda világbajnokság, a lányok pedig lankadatlanul játsszák a meccseket. Ahogy tegnap, úgy ma is pályára lépnek a házigazda brazilok, ellenfelük a VB címre is esélyesnek tartott Franciaország lesz. Aki szereti a kézilabdát, annak a Bajnokok Ligája meccs után még megéri fennmaradni egy kicsit!

Franciaország-Brazília
Női kézilabda VB

Tipp: 52 gól alatt
Odds: 1.85
Iroda: gamebookers
Kezdés: 22:45

Ez a két együttes tegnap is játszott, a franciák a Tunéziát verték 25-17 arányban, míg a brazilok Japán válogatottjánál bizonyultak jobbnak. Amorimék végig kezükben tartották a meccset. Rögtön az elején felépítettek öt-hat gólos előnyt, és ezt meg is tartották a meccs végéig. Végül 8 gól lett közte, de a hazaiak nem adtak ki mindent magukból.

Nem vitás, e két csapat találkozója nagyban befolyásolja, hogy ki nyeri a C csoportot. Rajtuk kívül még a szintén veretlen románoknak van erre esélye, bár ők Neagu nélkül nem tűnnek annyira erősnek, mint a korábbi években. A tippünk, hogy a tét rányomja majd a bélyegét a meccsre. A tegnapi meccseken már lehetett látni, hogy még nagyon a torna elején járunk, mind a brazilok, mind a franciák rengeteg hibával játszottak. Pineau-ék Tunézia ellen mindössze 25 gólt tudtak dobni, erre azért nem lehetnek büszkék. Tunézia nem tartozik a világ élvonalába, bár van egy-két tehetséges játékosuk. Signate, Dembele, Mendy -de sorolhatnám kivétel nélkül- nem igazán volt koncentrált. Kicsit szétszórtnak tűntek a gall lányok, és ez már a brazilok ellen aligha fog beleférni. De ugyanezt lehetett megfigyelni Piedadén és társain. Japán ellen persze bőven elég volt az, hogy a hazaiaknak 15-20 centi, és 15-25 kg előnyük volt a japánokkal szemben. Volt pár szituáció, ahol Amorimot és Cavaleirot 2-3 japán lány sem tudta megállítani. A nyitott védekezés arra volt jó, hogy tisztes vereséggel megússzák az ázsiaiak. Azaz tegnap nagyjából az történt, hogy mindkét csapat érvényesítette azt a fölényét, ami fizikai különbségekből eleve adott volt. Viszont amikor játszani kellett, mind a franciák, mind a brazilok játékába rengeteg hiba csúszott. Főleg igaz ez Nascimentoékra. A japánok elleni meccsen már a 3. percben három eladott labdánál jártak. Olyan tempót próbáltak diktálni az elején, amit ők sem bírtak el. De a hibák a meccs teljes egészét végigkísérték. A szélekre lehúzott labdák rendre pontatlanok voltak. Szinte minden második sarokba lehúzott akció turnoverrel ért véget. De ha meg is kapták a brazil szélsők, gyakran hibáztak. Rocha például az első félidőben kapott három percet, és sikerült két ziccert is elpuskáznia. Azon a találkozón szinte mindent annak köszönhettek a brazilok, hogy fizikálisan messze jobbak voltak.

Ma már a házigazdáknak nagyon nehéz dolguk lesz. A franciák nemcsak fizikailag veszik föl a versenyt a brazilokkal, de a játéktudásuk, a taktikai repertoárjuk is bőséges. A japánok ellen például átlövésektől nem nagyon kellett tartani, de ma Signate és Mendy bombái már gondot fognak okozni. Persze ez hozza magával, hogy Nascimentoéknak a védekezésre is sok energiát kell fordítani. Ez pedig azt jelenti majd, hogy támadásban és védekezésben cserélgetni kell. Az meg már az eddigi két meccsen is bebizonyosodott, főleg a braziloknál, hogy ha nem a kezdőcsapat játszik, akkor a hatásfok támadásban jóval gyengébb. A japánok ellen is, amikor a mester a sztárokat pihentette, az előny egyből elfogyott, és kénytelen volt visszahozni Amorimékat. Ez a mai meccs pedig igen tüzesnek ígérkezik, itt a cserejátékosokra is szükség lesz. Ha nem cserélnek a kapitányok, egyrészt a kezdők ereje elfogy a meccs végére, és a torna későbbi szakaszában is fásultan fognak játszani.

Az is valószínű, hogy a braziloknál a Dániában légióskodó Masson fog védeni, aki az egyik legjobb hálóőr a világon. Kuba ellen például egy félidőt védett, és a lövések 57%-át hárította. Abban is biztosak lehetünk, hogy ez a két válogatott nem fog egymásnak esni! Megvan a tisztelet, és ha nem is nyilatkozzák le, biztosan tartanak egymástól. A franciák kicsit esélyesebbek, rutinosabb csapat az övék, és taktikailag talán a dél-amerikai csapat előtt járnak. Akarattal viszont sok mindent kompenzálnak a brazilok, ugyanakkor az is igaz, hogy a túlzott akarás miatt olyan hibák is becsúsznak majd, mint a japánok elleni meccsen.

A francia átlövőkön is sok múlik majd. Többek közt például Signate az a játékos, aki képest 7-8 gólt dobni egy meccsen, de van, hogy kettő is nehezen jön össze neki. A lövőerejével sosem volt gond, de a pontosságról sosem volt híres. Márpedig most olyan magas fal lesz szembe vele, amilyennel nagyon ritkán találkozik. Amorim és Cavaleiro fölött átlőni szinte lehetetlen még ilyen klasszis játékosoknak is. Lesznek nagyon szép megmozdulások, szép gólok, de a hibák is végigkísérik majd a találkozót. Mindkét félnek jó kapusa van, tehát bármennyire képzett csapatok, sok gólra ne számítsunk. Fizikális játék lesz jellemző, nagy küzdelem, és ebből adódó sok hiba.

Címkék: sportfogadás, tipp,