Napi tippajánló: Fortuna Düsseldorf-Eintracht Frankfurt

2012-02-13
A német Bundesliga élvonalában hétvégén a ’gladbach-Schalke rangadót a hazaiak nyerték. Most a másodosztályban is rendeznek egy hasonló meccset, hisz a tabella 2. helyezettje a harmadikkal mérkőzik ezen a fagyos hétfői estén. Vajon itt is hazai győzelem születik?

Fortuna Düsseldorf - Eintracht Frankfurt
Bundesliga II


Tipp: DNB Düsseldorf
Odds: 1.66
Iroda: bet365
Kezdés: ma 20:15


A Düsseldorf és az Eintracht legutóbb 1998-ban mérkőzött meg egymással az ESPRIT Arénában. Még pontosabban úgy helyes, hogy Düsseldorfban, hisz az ESPRIT egy új létesítmény, 1998-ban itt még aligha játszottak. Akkor 0-0 lett a vége, de azóta történt egy s más. Az őszi szezonban is döntetlent játszottak, augusztusban 1-1-el végeztek a felek. Mindkét együttes feljutó helyen van jelenleg, így nem lenne meglepő egy újabb döntetlen ma este.

Amellett a tény mellett viszont nem mehetünk el, hogy a másodosztály legjobb hazai csapata vesztett pontokat tekintve a Fortuna Düsseldorf. Kilenc meccsükből nyolcat megnyertek, és csak egyszer kaptak ki az ESPRIT-ben.  Elnézve a jelenlegi Eintrachtot, nem túl valószínű, hogy győzni tudnának a Düsseldorfban. Utolsó négy idegenbeli fellépésükből csak egyet tudtak megnyerni, de a két utolsó bajnokijukon egyaránt vereséget szenvedtek idegenben.

A télen megváltak két görög származású légiósuktól. Tzavelas a Monacoban rúgja a bőrt tavasszal, ő kölcsönben van ott, míg a gólvágó Gekast a Sivaspornak adták el szinte potom pénzért. Mindössze 350 ezer €-t kapott érte az Eintracht, ami ezen a szinten aprópénznek számít. Hogy Gekas igazából mekkora veszteség, azt valószínűleg csak mostanában kezdik felfogni Frankfurtban. Az egy dolog, hogy egy fél szezon alatt hét gólt rúgott az Eintrachtban, de a Sivasporban 589 játékperc alatt már hét gólnál jár, azaz 84 percenként lő egyet. Ez nagyjából meccs/gól átlag, de az Eintrachnak ennyit ért Gekas. Hogy a klubvezetők a fejüket verik a falba azóta, ez nem kérdés. az elmúlt évek legrosszabb döntése volt megválni tőle, de ők tudják… Érkezők oldalán talán Amedick jelent erősítést, ő a ’lauternt hagyta el, mert egyre kevesebb játéklehetőséget kapott.

Az kijelenthető, hogy a Frankfurt gyengült, a Düsseldorfnál viszont semmi említésre méltó igazolás nem történt. Egy-két kiegészítő ember jött, ugyanennyi ment, de ők alig-alig játszottak. Legutóbb az Ingolstadt ellen idegenben 1-1-es döntetlent értek el, otthon lehet javítani. Ha a közvetlen rivális Frankfurtot elverik, akkor semmi probléma. Márpedig ők a meccs esélyesei, hétfői esti TV-s meccsen az ESPRIT-ben nagyon odateszik majd magukat a fiúk! Az Ingolstadt ellen Lambertz a kiállítás sorsára jutott, őt valószínűleg Matuszczyk pótolja majd, aki a Kölnből érkezett kölcsönbe. Ő azért bőven befér ebbe az együttesbe, az élvonalban sem játszott ő rosszul, amikor lehetőséget kapott, de nem tudott bennragadni a Köln kezdőjében, itt pedig több játéklehetőséghez jut majd. Lambertz piros lapja miatt egyből egy egész meccset kaphat Meiertől, a lengyel légiós megmutathatja, mit is tud valójában.

A hazaiaknál elöl Bröker és Rösler rohamozza majd a Frankfurtiak kapuját. Ha ők formában vannak, akkor ott potyognak a gólok. A Fortuna hazai pályán nagyon dinamikus focit játszik, jó értelemben vett agresszivitás jellemző rájuk. A Fürth elleni rangadót például 33 ezer ember látta élőben, jó eséllyel ma is összejön 25-30 ezer szurkoló Düsseldorfban, és bíztatja a fiúkat.

A tét amúgy nem kicsi, hisz aki itt nyer, az listavezető lesz a másodosztályban. Ha netán döntetlen lenne, az is elég lenne a hazaiaknak, hogy letaszítsák a Fürth csapatát az első helyről. Kemény meccs lesz, nagy küzdelem, de egy ’Gekasnyi’ különbség lesz a két csapat között ezen az estén. Hazai győzelem várható, DNB-vel megerősítve nagyon jó kis tippnek tűnik!

Sok sikert, és jó szórakozást a meccshez. Akinek van ideje és kedve, az Eurosport2-n élőben megtekintheti a két bajnokaspiráns csatáját a Bundesliga második vonalából!

Címkék: sportfogadás, tipp,