Napi tippajánló: Finnország - Svájc

2012-05-08
Május 4-e óta zajlik a 2012-es jégkorong világbajnokság, idén Helsinki és Stockholm városai adnak otthont a tornának. Ma Finnország is jégre lép, ellenfelük Svájc válogatottja lesz. Érdekes kis találkozó elé nézünk, mivel Svájc eddig két gólgazdag meccsen van túl, ezzel szemben a házigazda finnek két találkozóján összesen esett két gól!

Finnország-Svájc

Tipp: 4 gól fölött
Odds: 1.47
Iroda: bet365
Kezdés: ma 19:15

A VB-n eddig mindkét csapat 2-2 meccset játszott le, és mind a svájciak, mind a finnek veretlenek. Aki itt ma győzni tud, az fél lábbal már a legjobb nyolc között tudhatja magát. Ezért lesz ez jó meccs, mert ilyen rajt után egyik fél sem fog rágörcsölni a meccsre. Kimennek a jégre, és beleadnak apait-anyait. Svájc válogatottja a nyitómeccsen 5-1-re verte Kazahsztánt, majd egy izgalmasabb meccsen 3-2-re múlták fölül a fehéroroszokat. Két jégkorong eredmény, egyszer hat, és egyszer öt góllal. Ez teljesen rendben van, viszont a finnek eredményei nem mondhatók átlagosnak.

Koivuék mindkét meccsüket 1-0-ra nyerték meg, ami nem sűrűn fordul elő. Már egy shutout is nagy bravúr egy csapattól, de kettő egymás után, az már talán a szerencsének is köszönhető. A fehéroroszok és a szlovákok sem tudtak ellenük gólt szerezni, pedig főleg északi szomszédaink ordító ziccereket puskáztak el. Ezért állítjuk, hogy egy clean sheet-hez szerencse is kell, kettőhöz meg főleg.

Könnyen lehet, hogy Fortuna ma este a svájciak oldalára áll, és 2-3 gólt is összehoznak a házigazdák ellen. Eddig ment a játék a helvéteknek, Moser legutóbb duplázott, míg Streit és Ruthemann a kazahok ellen ütött két-két gólt. Ráadásul ott van még Pluss is, aki eddig érdemileg nem szólt hozzá a meccsekhez, de előbb-utóbb ő is villanni fog.

A finnek sem lesznek mindig ilyen ’impotensek’, mert valljuk be, egy lőtt góllal nem nagyon lehet hoki meccset nyerni. Jokinenéknek kétszer is sikerült, de azért sokkal jobbak ők annál, hogy egyszer-egyszer ne szakadjon ki a gólzsák! Olyan csatárok vannak itt, mint Jokinen, Koivu, Flippula, és akkor még csak az első sorukat említettem. Hihetetlen erős a finn keret, nem létezik, hogy megint gólszegény meccset hozzanak össze. Persze ők beérnék azzal, ha minden meccsüket 1-0-ra nyerik, de be kell látni, hogy egy nem a Serie B, hanem a jéghoki VB.

Ennek a két 1-0-s finn eredménynek köszönhetően arra az opcióra, hogy 4 gólnál több születik, 1.47-es szorzóval fogadhatunk. Arra, hogy legalább öt gól lesz, már 1.80 fölötti oddsot is találunk, de mi mégis az előzőt ajánljuk. Ugyan kisebb az odds, de kisebb a kockázat is!

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,