Napi tippajánló: Fenerbahce -Famila Schio

2012-03-28
Ma kezdődik a női euroliga 'Final 8', a korábbi évekkel ellentétben megszokott Final Four helyett. Nyolcan vannak még versenyben a végső győzelemért, két négyes csoportban küzdenek meg a csapatok az elődöntőbe kerülésért

Fenerbahce-Famila Schio

Tipp: Fenerbahce pontjai 77,5 fölött

Odds: 1,85

Iroda: expekt

Kezdés: ma 17:00

Az olasz Famila Schio nem kezd könnyű ellenféllel itt a legjobb nyolc között. Sőt talán a legerősebb együttest, a török Fenerbahcét kapta meg a mai napra, ahol papíron teljesen esélytelenek.

A Fenerbahce a csoportkörben egyedüliként veretlenül végzett, mind a 14 meccsét megnyerte. Ez példátlan napjainkban, de minden esélyük megvan, hogy ez egész sorozatot veretlenül abszolválják. Érdekesség, hogy a Beretta-Famila a csoportkörben is ellenfele volt a Fenernek, így ez a két csapat elég jól ismerheti egymást. További érdekesség, hogy a Fener a két meccs során egyszer sem jutott el 80-ig.

Istambulban azért majdnem összejött, ott 79-65-re tudtak nyerni a törökök, de ha végig összepontosítanak, akár 90-95 pont is összejöhetett volna csak a hazaiaktól. Az utolsó negyedet elszórakozták, ne szépítsük, mindössze kilencet dobtak a záró játékrészben.

Taylor és Matovic egyaránt 21-21 pontig jutott, de McCoughtry volt csapata legjobbja 18 ponttal és 8 pattanóval. Ez a három lány a Fener gerince, de itt játszik még Nevlin, Yilmaz és Vardarli, valamint a Sopronból ismerős Zane Tamane, aki a palánk alatt megállíthatatlan. A Fener csapatában mindenféle stílus keveredik. Van, aki a palánk alatt jó, van, aki a triplákat dobja kegyetlen százalékkal, van, aki betörésekből szerzi pontjai nagy részét, szóval egy olyan együttes, amelynek nincs gyenge pontja.

A törökök a védekezésre kevesebb energiát fordítanak, hisz tudják magukról, hogy úgyis túldobják aktuális ellenfelüket.

A Schioról tudni kell, hogy leginkább hazai pályán veszélyesek. Márpedig ma Istambulban rendezik a meccseket, a Galatasaray Arénájában. Ez ugyan nem teljes hazai pálya a Fenernek, de biztosak lehetünk benne, hogy sokkal jobban otthon érzik majd itt magukat. Azt se feledjük, hogy ők a Galatával bajnokikat már játszottak ebben a csarnokban, így nem ismeretlen számukra a környezet.

A Fener átlagban 80 pont fölött dobott az ellenfeleknek a csoportkörben, és ez ma is meglesz. Tudatni akarják a többi együttessel, hogy nincs keresnivalójuk. Ma még a lendület is meglesz, március 24-én a török bajnokság play-off szakaszában az Antakyát 20 ponttal verték, de nem adtak ki magukból mindent.

Ma azért a Pondexter, Vardarli, McCougthry, Matovic, Yilmaz ötös ha összeáll, és kellő időt tölt a pályán, akár a 90 dobott pont is összejöhet. Nagyon erős ez a török csapat, és a padon is olyan lányok ülnek, akik máshol simán kezdők lennének.

Tippünk sima Fenerbahce győzelem, ahol a 'hazaiak' minimum 80 pontig eljutnak.

Sok sikert, és jó szórakozást!

Címkék: sportfogadás, tipp,